Back...och back

Nja, jag är inte riktigt frisk, men jag jobbade idag iallafall eftersom det på mitt jobb även finns ett apotek där man kan köpa "rövakorkapiller" (läs imodium) -fungerar som en medicinsk buttplugg och stoppar det mesta! Dessvärre blir magen Tommy ännu surare av det och blåser upp sig till tredubbel storlek. Men-då kanske jag känner mig supermäääger sen när pluggen lossnat!

Nytt ämne:
Dagens understatement: "- 24 år av fångenskap under jord har haft en väldigt nedbrytande effekt på hennes hälsa, sade polisens talesman under en presskonferens i Amstetten på måndagseftermiddagen" skriver Aftonbladet (Ja, jag läser skiten....ursäkta me-he-ej då!!) om kvinnan som spärrats in i en källare i 24 år. Med den slutledningsförmågan är det ju inte så konstigt att polisen inte hittat henne förrut....

Nytt ämne:
"Man ska aldrig säga aldrig, för aldrig det var då" sjöng ju käcka Frida i Mello. Mer än en gång när jag jobbade med charterturister ( svenskt-kaffe-på-hotellet-frågan är en fis i jämförelse med vad som komma kan) svor jag på att aldrig åka på charter. Å andra sidan har jag också sagt att jag SKA åka på charter FÖR att få gå på grisfesten, framför allt. Nu lutar det åt att vi kommer att åka på....C-H-A-R-T-E-R. Det svider i tarmen ( fast det gör det just nu ändå) på en gammal bummer men ändå...shit vad bekvämt. Man ska aldrig säga aldrig, för rätt vad det är är man gammal och lat! =) Tyvärr verkar grisfesten ha slopats!

Det lutar åt en Tsarevo, en avlägsen strand i Bulgarien men det är inte riktigt färdiglutat än. S är lyrisk över chokladfontänen. Okej, ska vi vara ärliga är jag det också.

När vi bodde i en stuga (med toalett) i en stugby i Göteborg för två år sen tävlade jag och Magnifique om att hitta på fraser som den andra skulle tvingas säga till personalen. Den jag kommer ihåg bäst är "hej, vi bor i stuga 14, vilken av toaletterna där borta ( av de allmänna campingtoaletterna) är vår?"  Mycket roligt. Vi frågade nog aldrig, men det var en kul lek.

Fredag kväll, kräks, feber och ont i nacken...

S har gett mig diagnos mag-ochnacksjukan. Jag återkommer när den är all gone.

Pokerchamp och the Big Five

Taramtaramtaraaaaaam!!! 

                   J.F                J.W                  J.K               M.J                 A.M

20/2         700               300                  0                   0                       X

12/3          0                   200                  0                 600                    X     

26/3         600                 X                   200                0                       X
19/4          0                     0                  700                0                     300
23/4          0                 200                  X                  600                  0               

Tot:          1300               700               900              1200                300

Ja, siffrorna ovan talar väl sitt tydliga språk- MOI är kvällens pokerchamp!!
J.F kom, dunkade in 200 och gick hem en sådär 40 minuter senare. A.M fick vara med och leka en halvtimme till, men sen fick det vara färdiglekt, han fick gå och till slut knäckte jag J.W i heads up med en färg. Så ska det se ut!!

Dagens + och - har det gått lite sämre med:

+ för 25 minuters rask promme till jobbet när bussen kapsejsade
+för nyttigt pålägg på mackan till förmiddagsfika
-för kebab med bröd till middag
-för en lakrisal-rulle
 -för en cider på after wöörken (men vad gör man?)
Summa: - 1. Inte så bra!

Igår fick jag ju för mig att jag skulle röka lite. Har man fått en fix idé så är det lika bra att fixa den annars ligger den bara och gnager i huvudet på mig och blir ännu fixare! Därför gick jag ut och köpte en cig för en femma av en man på gatan. Tog fyra bloss. Blev snurrig i huvudet och äcklig i munnen. Fimpade, tvättade händerna och köpte en lakrisal för att inte vara så äcklig i munnen mer. Skönt att ha det gjort och skönt att det inte var mumsigt! 

Till slut: det som gör vårt liv till det livet vi vill leva är The Big Five: Kärleken, Jobbet, Hälsan, Familjen och Vännerna! (visst var det så vi filosoferade? eller var det Hemmet + Folk runt omkring, som i familj OCH vänner? ) Frågan är om den ena faktorn alltid måste krångla för att det ska finnas en vilja i oss, något att jobba för, något att uppnå? Så att man, precis när man hittat Drömjobbet blir Sjuk, eller precis när man hittat Kärleken så händer det någon med någon i ens familj. Som ett slags "gå inte där och bli bekväm"! Oavsett vilken kombination av alternativen ovan man vill gå på så är jag nu mycket, mycket nära en femavfem, och det är jag så otroligt tacksam över! Och ibland önskar man extra mycket att en och annan runt omkring en bara kan få slippa sträva ett tag! Strävpaus!!


Byalaget

I byalaget är vi tydligen medlemmar sen igår-  vi försöker undvika att känna oss som Fanny& Zack i Änglagård trots att jag kapade grannens bil. Vi hittade till årsmötet genom att ställa oss på byagatan och spana på i vilket hus det gick mest folk. Det var där mötet var. Le Magnifique, som kom utan skinnkeps erbjöd sig att vara "broschyransvarig" och sammanställa en folder om byalaget så att nästa som flyttar hit fattar lite mer än vi. Efter en timme gick vi hem-missade fikat ( big no no i byalagssammanhang gissar jag, men ändå) och nästa punkt med byalaget verkar bli valborgsmässoafton på gärdet. Därefter fisketävling. Vi har också lokaliserat en styck badplats, en hockeyrink och en skateboardramp. De är flitiga!

Citat från kvällen (alla mötesmänniskor ombedes att sitta ner när de läser) :

"Det ligger lite information på en sån där...diskett...men den är förstås trasig"
"Har vi en hemsida kan vi anmäla oss till kräftskivan och sånt där...Anmäla? Det har vi aldrig gjort förut. Fast det är klart- ett år var ju Olofssons åtta personer, så det kanske vore bra"
"Vi kan inte ge styrelsen ansvarsfrihet om vi inte fått revisionsberättelsen. Men du, det är väl inte så petigt...det är väl inte Skanskas styrelse som sitter här? "
"Så kommer vi till punkten "motioner". Det har vi aldrig haft några"
"Ja, det är ju omval för två ledamöter- Bosse och Eva.* Vi kan väl välja om dem? De är ju inte här men de har ju inte sagt att de INTE vill"

*Namnen är fingerade

Ja, det var i sanning en kväll. Jag blev en smula styra-upp-anal men bestämde mig för att ignorera svedan! Good for me!

Dagen i övrigt:
+ för en stor salladstallrik med rivna morötter till lunchen-TILL lunchen, inte SOM lunch, forfuckssake (hmm...med dressing, men det är ju landstinget, de gör säkert mager dressing. på halva tallriken låg pizzasallad. Är det + eller -?)
+ för 40 minuters normalpromenad
+ för inget godis
+ för lagom...lagom mängd smarrig yoghurtsås till kycklingen och lagom många tärningar fetaost, dvs inte hela lådan....

-för ost och marmelad på mackan till förmiddagsfikat

Summa: tre + ( och pizzasallad) Bra!

Har varit mycket röksugen i dag och ute på jakt efter någon jag kunde köpa en enstaka cig av-bara för att kolla om det var gott. Hittade ingen att snylta av, det var bra det. Har med solen att göra tror jag...sitta ute med en kopp kaffe på eftermiddagen och ta en cig, det är vår!

Nu blir det viktig sömn- i morgon är det BÅDE after work och pokerkväll...körigt nu! =)

Ett gott val eller ett gott val?

Om fyra dagar är det åtta månader sen jag slutade röka. Jag är otroligt stolt över att skriva det, och lika otroligt tacksam mot allt som bidrog till att forska fram den tablett som gjorde att jag lyckades och detta utan att vilja dö dö dö under tiden.
Det var förhållandevis väldigt lätt och men nu ska klaga över den enda negativa konsekvens det ledde till. Att inte få röka gjorde det lite synd om mig. ...jag åt inte för att jag inte fick röka utan för att jag var väldigt duktig och fick unna mig- det är åtta månader sen och jag får fortfarande "unna mig" att äta det jag vill, tydligen. Det jag vill äta är alltid fett.
På samma åtta månader har jag gått upp tio kilo. Idag sprängdes mina jeans ( de som jag köpte när de andra tagit slut, en efter en.....(ett efter ett?) en jeans eller ett jeans...ett tyg...ett par...?skitsamma, jag fa-a-att-ar)
Har utvecklat ett grymt sockerberoende och många fula vanor. "vardagsgodis" har blivit ett begrepp, "eftermiddagsgodis" och "kvällssugen"också. Nu ska vanorna i sin tur sprängas ( reclaim the garderob, goddammit) och då tror jag på detta- rulla dina smutsiga synder i offentlighetens ljus så kanske du läääär dig!

Därför: plus-saker och minus-saker ska skrivas upp. Här. Om jag äter två chokladkakor om dagen måste jag skylta med det offentligt, no more smussel. Och det handlar inte om att banta, späka mig, att inte få, utan det handlar om att välja rätt+ eller fel -. Att göra lagom ( så jävla svårt-jag hatar lagom)!! Idag är en bra dag så vi börjar idag:
+ inget godis
+20 minuter på löpbandet ( jag SPRANG hela tiden! Eller, joggade heter det kanske)
+10 minuter på crosstrainern
+ en sockerfri pepsi ( hamnar på plus för att jag brukar köpa vanlig om jag ska)
+bar 12 säckar pellets a 16 kilo från ByggMax lager in i bilen och från bilen till källaren. Det är som ett mini-gym att bo i hus!

Summa: 5 plus!! Nu ska jag gå och lägga mig för jag är så in i bängen sugen på att gå ner i köket och suga av chokladsåstuben!

För övrigt: Idag inträffade det mörkade datumet för Byalagets årsmöte, mer om det senare. Precis innan vi gick sa Le Magnifique "Är det nu man ska ta på sig sin skinnkeps"  

God Helg

Min helg var fina fisken, bara ett mindre lyckat moment. Vill man kan man leka "en ska bort" av följande för att helgen ska bli en tio-pointsare istället för den nia det nu blev:

Fredag: Sluta tidigt. Dricka vin och ha Om Livet-samtal med gammal god vän på After Work. Kultur i form av Mozarts rekviem med fantastiska Arsle-Kören. Power nap. Sibylla-middag i form av körv, brö och räksallad. Slötid.

Lördag: Otroligt lång sovmorgon. Inomhuspyssla inklusive gardinsömnad i mycket lugnt tempo. Semesterplanera. Ett rätt på travet. Kortsspela och godsakssnaska hos N och Z. Vinna två gånger i rad till Z:s stora förtret!

Söndag: Inte så lång sovmorgon. Deklarera och vänta sju papp tillbaka. Störta ut i trädgården med röda spaden i högsta hugg. Elda och rensa ogräs i sju timmar. Få ingen fästing. Bjudas på utomhus-grillad kotlett med finfin sås av Le Magnifique. Prata flams och allvar med Marleys mamma Bullen. Vinna en runda Betapet och en runda gratispoker.

Och nu ligger det en styck nyduschad man i vår säng och väntar. Jag har tamefan världens bästa liv!

Fobi

Två saker i världen är jag rädd för ( ja, förutom det där som är normalt, att något ska hända dem man älskar något och så) och det är bröstcancer och fästingar. Bröstcancer kan man bara hoppas på att slippa, men fästingar...okej, realitycheck: vi bor ute i grönsaken, jag gillar att vara utomhus, vi har en katt som är mycket utomhus, och förra veckan kom hon in med en fästing. Jag stängde in mig på toa. När jag senare pratade med Le Magnifique om fästingen började jag gråta. Det är nog bara att gilla läget- det finns fästingar här, de kommer att komma väldigt nära, alternativt på mig.
Så, vad göra om inte sätta igång med en egenhändigt ihopknåpad KBT.
Målet: att inte freaka ut den dagen jag hittar en fästing, på mig, på katten eller annorstädes. Att, om jag måste, också kunna hantera den. Om jag står ut med det här ett tag är jag på god väg:

Fästingar - Ixodes ricinus

OOooooohhhh...hyperventilerar. De är så in i HELVETE äckliga!!!! Fatta hur proppad med blod den där ena är! Status: mår illa, har svårt att titta på bilden, rörde musen försiktigt som om de skulle komma ut genom den, är lite skakig och det KRYPER PÅ MIG!!!!

Men. Om jag tittar på den där bilden en stund varje dag kanske jag inte behöver läggas in på psyket om jag skulle få en fästing.

En annan sak som faktiskt får mig att känna på samma sätt är fotona på det där äcklet som dödade Engla. Maken till förjävlaäcklig man har jag aldrig sett. På varje foto på honom som publiceras lyckas han vara lite flottigare, lite fulare, lite slemmigare, lite mer motbjudande än på det föregående.

Kärringallergi!!

Har fått kraftiga utslag av kärringallergi över hela kroppen! Att vara kärring, först och främst, handlar inte om ålder utan om att vara. Sanna Nilsen är en typisk kärring, t.ex. Dagens allergi kommer sig av att jag tillbringat en eftermiddag på en föreläsning med den värsta sortens kärringar. Typisk kärringbeteende:

1. Kom jättetidigt till föreläsningen.
2. Sätt dig väldigt långt bak.
3. När föreläsningen börjat och någon på de främre raderna öppnar munnen för att ställa en fråga, var beredd.
4. När den som vill ställa frågan hunnit till "jo, jag undrar", öppna foderluckan och skrik: VI HÖR INTE!!! VI HÄR BAK HÖÖÖÖÖR INTE!!
5. Upprepa punkt 3-4 varje gång någon försöker säga nåt ( OBS- vänta för allt i världen INTE tills frågan är ställd för att i lugn ton säga till föreläsaren att du inte uppfattat frågan)
6. Ta fikapaus och kom ihåg att klaga högt över att det hörs så dåligt i lokalen.
7.Sätt dig längst bak efter fikapausen. INTE längst fram där det finns lediga platser.
8. Upprepa punkt 3-4
9. Gå hem och var skitnöjd över att ha blivit lyssnad på en hel eftermiddag!! Din stackars jävel!


För övrigt är det intressant att de flesta tävlande röstat för " kör ifrån polisen" i förra inlägget. Jag skulle inte våga köra från polisen om det så var Tito Beltran som satt i polisbilen utklädd ti...eller jo förresten. Men inte annars. Blev stoppad för fortkörning i USA och när jag skulle gå ut ur bilen och charma koppsen skrek de i megafon "Stay in the car!! Close the door!!" eftersom de trodde jag skulle komma ut och skjuta på dem. Jag kan ha kissat på mig en skvätt.


Listlycklig!


Som virginbloggare har jag glidit runt lite och läst ikapp hos alla möjliga och omöjliga människor som inte är lika sena i starten som jag. Till min enorma glädje ser jag en och annan lista. Jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR listor, det ligger i min extremt anala personlighet. Den här har jag snott av Jessica och den tackar vi för:

Jag har:
(x) varit full
(x) fått sparken
(x) Tatuerat mig
(x ) bott utomlands
(x) varit i knytnävsslagsmål
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
( ) försökt köra ifrån polisen
(x) hånglat med en främling
(x ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
(x) haft one night stand
(x ) avfyrat ett vapen
(x ) sett någon dö
(x) flugit
( ) spytt i en bar
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
(x) somnat i skolan eller på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
() varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) kört av vägen
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) badat i isvak
(x) sjungit karaoke
( ) fyllt på olja i bilen
(x) gjort upp eld på en strand
(x ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
( ) varit förlovad
(x ) hoppat från en bro
(x) stannat uppe hela natten
(x) legat på sjukhus
( ) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) dansat på ett bord
(x) kört för fort
(x) varit alldeles för snäll
(x) badat naken

Summan av det som är kvar för att få kryssa hela listan ( att få stryka/kryssa alla punkter på listan är för en listoman som mig orgasmic) är alltså:

bryta ett ben ( jag har brutit handleden men var osäker på om det räknades)
fyllt på olja på bilen ( nej. och? )
badat i isvak,
varit förlovad,
spytt i en bar, (definitionsfråga...I en bar eller i en bar ?)
varit kär i en lärare
samt
försökt köra från polisen.

Härmed utlyser jag en tävling om vart mitt nästa kryss hamnar- gissa rätt på nästa kryss och skriv en motivering. Vi kommer att dra en lycklig vinnare bland de rätta svaren, juryns beslut kan inte överklagas! Priset...äh, det beror på vem som vinner! Lycka till säger vi på grävlingsredaktionen.

ytterligare en dialog med ett barn

Om jag får egna barn kanske jag måste låsas in med dem eftersom jag nog kommer att bli outhärdlig. Om detta ber jag om ursäkt i förväg. Men barn är jäkla kul varelser, och jag har bara ett i min närhet till vardags så det blir hennes fantastiska citat som publiceras.

Vid middagsbordet idag frågade S om jag pratat med minimuffinsen Marley idag. Jag frågade om hon tyckte vi skulle köpa en baby till oss och dialogen som följer låter såhär:
S: Men man KÖPER inte barn, man GÖR dem!
M: Hur då?
S: Men åh, vad ofräscht att prata om det nu, jag äter!!

Lite senare berättar hon såhär:
S: jo Marleys pappa tog sin snopp och stoppade den här ( visar)  på mamman
M: vad heter det?
S: Murvel. Men då iallafall, så simmade han dit och så växte han inne i sin mammas mage och sen kom han ut samma väg.
M: Okej, men VAD var det som simmade?
S: Det var som en simtävling kan man säga. Den som var snabbast vann. Det blev Marley.
M: Men hur kunde han ha lärt sig simma innan han föddes?
S: Det var inte hela han, det var som en grej. Och alla kunde simma.
M: Hur många var de som simmade?
S: Ja, en tolv tretton barn sådär.

LOL Med tanke på hur Marleys mamma såg ut med EN Marley i magen vill jag inte ens tänka mig henne med en tolv tretton barn simmandes runt där.
Så går den till, befruktningen. Frågor på det?


Dagsens sanning

Dagsens sanning är i sanning ett skönt uttryck! En annan sanning är att jag idag fick en dag i gåva från Helvetet ( och ändå, på väg hem, nytränad och med foten på gasen och solbrillor på tänkte jag "shit, vilket fantastiskt liv jag har) och snart ska landa i bingen men innan dess tänkte jag dela med mig av tre dagens ( pannbiff med lök, varsågod! Nej fasen, det var nåt annat) :

Dagens låt: "Why dont you love me" med Lykke Li ( äntligen en låt i kategorin "nydumpad" som inte är smörig, mest bara förbannad)

Dagens barn: är inte sagt idag men fortfarande mycket smart. Vi tränar engelska med 8-åriga S. Jordgubbe-strawberry, check. Hallon-raspberry, check. Nu kommer en svår, säger jag. Björnbär! Svaret blir: Teddyberry!!! Briljant! 

Dagens dödssynd: Nej, jag har inte sett Star Wars-filmerna. Jag vet inte vem som är vem i Jönsson-ligan eller i Sunes sommar. Jag har inte sett några Bond-filmer. Och jag har INTE sett Sagan om ringen-triologin ( eller jo, jag såg lite. Sen somnade jag på bion....första och enda filmen jag någonsin somnat till. Den är ju ap-seg!!) Jag har inte sett Terminator. Jag har inte sett de flesta andra filmer du kan komma på. Jag tycker det är lite trist att titta på film. I snitt skulle jag tippa på att vi ser tre filmer om året ( och en av dem är alltid Kopps, sa sambon. Sant. )

Okej? Nu hoppar jag i säng innan kulorna börjar vina runt öronen.

Avbön!

En gång i tiden sa jag att pojkar, födda sent på året, blev lite senare i utvecklingen och alltså lite mer okunniga än sina klasskamrater. Jag vill härmed göra avbön för det uttalandet. Pojkar utvecklas generellt senare än flickor, på de flesta områden. Pojkar födda i december är generellt ett år senare än sina polare i klassen födda i januari. Detta tror jag fortfarande på. MEN eftersom dessa två påståenden är generella OCH jag i dem inte tagit hänsyn alls till den sociala miljön, vill jag INTE stå för uttalandet att pojkar födda sent på året är dummare än andra. Peace.

En människa har rövat bort och dödat en 10-årig flicka. Jag kan inte ens föreställa mig hur de anhöriga har det. Under någon sekund blir jag rädd för mig själv och mina tankar om hämnd- i den sekunden är jag lika liten som den som dödat henne.   

Tiiiiiitooooo? Var ääääär du?

Det sista jag läste var att Tito Beltran, efter att domen föll, hojtat: "Nu ska jag inte hålla käften längre".
Ett mycket märkligt uttalande av en man som inte har hållt käften många sekunder från polisanmälan till dom, han kollapsade, sjöng en sång om en kåt chilenare, talade ut, grät, kollapsade, bars ut, stöttades av protester  från Chile med krav på en rättvis rättegång, blev tokig för att han inte fick allergimat och anklagade häktespersonalen för att vilja förgifta honom, grät ut med sin fru framför kameran, kollapsade, hamnade på sjukhus, kunde inte andas, ansåg att han var utsatt för en komplott, ansåg att han utsattes för rasism, talade ut, grät och blev dömd. Och sa alltså "nu ska jag inte hålla käften längre".  Sen dess- knäpptyst.

Låt mig gissa- han har kollapsat?


Insamlandet av points

Insamlandet av vuxenpoints

Idag ligger jag på så mycket vuxenpoängsplus så jag skulle kunna ha råd att göra nåt Überbarnsligt i helgen:
1. Lämnade in bilen Dr Get på 1-årsservice och betalade sjukt mycket pengar för det. 2. Blev inbjuden till Skruttibangbangs dop där jag ska hålla ett vuxet tal. 3. Hade en lång diskussion med en väninna ( ja, den var avsiktlig...väninna....) om att binda eller inte binda ränta, banklån, borgen och begravningar, på en väldigt vuxen nivå. Och detta förrutom mitt sjukt vuxna jobb ( ja, inte när jag läser konstiga rapporter då ) På lördag kväll ska jag busringa.

Förutom att vara väldigt vuxen är jag väldigt irrationell. I december när jag satt och svor över en tenta lovade jag mig själv att ALDRIG mer plugga. I går anmälde jag mig till " en liten kurs"....det är alltid så det låter...."en rolig liten kurs"...varför lär man sig inte?

Var inne hos http://detfixarsig.blogspot.com/ och skrev en kommentar. När det skulle verifieras kunde man välja att göra det på vanligt sätt eller så kunde man klicka på en rullstolssymbol så skulle man få siffror upplästa för sig. LOL Eh??? För de blinda som trots att de är blinda skriver inlägg sittandes i rullstol? För samtliga handikappade, inkl inläggsskrivare med portvinstå eller schizofreni?? Jag fattar inte.
Skrev för övrigt en kommentar om detta på ovanstående länk. Den försvann. Jag kanske kvalificerar mig för rullstolssymbolen?


Poker...

är inte alltid min bästa gren. Det brukar vara mer min gren än det är men...this is the result of the texas hold ém-jury: 

                   J.F                J.W                  J.K               M.J                 A.M

20/2         700               300                  0                   0                       X

12/3          0                   200                  0                 600                    X     

26/3         600                 X                   200                0                       X
19/4          0                     0                  700                0                     300

Tot:          1300               500               900              600                300

Men, det är bara att ge sig på det igen! Nästa gång, då jäklar!
D.F har också varit med men eftersom han bara sponsrade med 200 och sen föredrog loosa och gå hem, plus att det blev så konstigt i tabellen, gör att han inte är med i resultatlistan . Men för sakens skull kan sägas att hans summa är 0 kronor.

Dagens betraktelse är för övrigt denna ( som ovanstående gäng redan diskuterat):
Jag var inne på RFSL:s hemsida och letade efter info om våld i samkönade relationer. Hittade ett antal olika rapporter om allt möjligt varav jag fashinerat läste en som kartlade bastuklubbar i Sverige och Köpenhamn. Där finns bland annat fenomenet "glory holes", alltså det är meningen att man ska stoppa snorren i ett hål i väggen och så kan den som är sugen sitta på andra sidan väggen suga av snorren i fråga. Ett märkligt fenomen i sig, men de frågor som fastnade i mitt huvud blev: 1. Om mannen som stoppade in snorren mot förmodan inte skulle veta ( i teorin) att det var en bögklubb, skulle han då märka att det var en kille på andra sidan väggen som sög? 2. När han fick veta det, hur skulle han reagera då?
Män i min omgivning (läs J.F, J.W, J.K och A.M samt sambon som kallar sig Le Magnifique) har hävdat att man skulle 1. Inte märka att det var en kille och 2. Varierande svar från "skulle nog känt mig utnyttjad" till "det spelar väl inte så stor roll" . Intressant indeed. 
 
Okej, men tänk om det var en sugfisk då? DÅ skulle det nog bli annat ljud i Själland....kanske.

Hur som helst. Man förstår att man bor på landet när man får följande lapp i brevlådan:
Årsmöte med byalaget!
Datum *
Tidpunkt *
Gäller: Sedvanliga årsmöteshandlingar
Plats: Hos familjen Persson*
 
Hälsningar Styrelsen

Är vi med i byalaget? Vad är de sedvanliga årsmöteshandlingarna? Vad ska vi prata om? Ska man anmäla sig till någon, t.ex familjen Persson? I såfall, var bor de? Vad har de för telefonnummer?

Det ska bli olidligt spännande att gå på det mötet!!!

*den verkliga informationen har blivit utbytt för att inte alla som läser det här ska dyka upp hos familjen "Persson" på det verkliga datumet för årsmötet. För det skulle väl alla som läser det här vilja? =)

Godnatt


Dagens betraktelser...

är två och den första lyder såhär: Jag läste en artikel i en skräptidning om "världens första gravida man". Nu visade det ju sig vara en man som fötts till kvinna, gjort ett halvdant könsbyte och behållit sin livmoder och lite annat smått och gott. Mannens kvinnliga partner kunde inte få barn, det kunde mannen, alltså blev han gravid.
Först vill jag ha detta sagt: bra föräldrar kan se ut hur fasen som helst. Tre lätt utvecklingsstörda albinohermafroditer som är ihop, älskar varandra och älskar sitt barn får gärna ha barn för min del. En del biologiska föräldrar av toktvivelaktig kvalitet får inte ha barn för min del. Om "mannen som är gravid" och hans fru fixar biffen så fine with me, alltså. MEN-frågan är ju: Kan man vara man-kvinna? Kan man äta kakan och ha den kvar? Är det så att mannen som är gravid anser att han är en man i en kvinnas kropp och vill genomgå en operation för att bli man men bara LITEGRAND....hur tänker läkaren som godkände ett semikönsbyte? Hur argumenterade kvinnan som nu är en gravid man för att få hormoner utskrivna? Det känns lite tvivelaktigt faktiskt. Som om jag skulle förstora ett bröst, för att testa lite.... Som att raka av sig hälften av håret och test-vara skinhead.... Som en hormonell arbetsträning, ett friår som man. Tveksamt. Gör det om du ska, men gör det ordentligt, Goddammit!

Dagens andra betraktelse handlar om fenomenet Björn Gustavsson. Åter igen- jag tycker han är skitkul! Jag skrattade högt och skrek efter mer under Mello som så många andra och jag är medveten om att det är ungefär lika PK att såga Björn som det är att tycka Kina är ett världsledande land på mänskliga rättigheter. MEN! Om man nu har språket som sitt vapen i världen, borde man inte anstränga sig en liten smula då för att hantera det? Fyra miljoner tittare, majoriteten skulle skratta om han släppte en fis i mikrofonen och så FEJKRIMMAR HAN!!??
"Carina, vi skulle få det bra ihop" rimmar INTE med "gör slut med Kristian Luuk"!!! "Hasch" rimmar INTE på "glass" "Hassan" rimmar inte på "Tarzan" , "sen" rimmar inte på "problem" och för övrigt: "du är restskatten från i fjol" är inte direkt en komplimang!
"Du är brödet man vill lägga kööörven i" är däremot en så in i bängen rolig textrad!

Till slut vill jag berätta om bonustjejen S, 8 år, som jag gärna drillar lite i svenska. Hennes pluralform för bonde lät: "bondar", men det var ju fel. Hon försökte med "bondare"  och lite annat tills hon träffsäkert kom på: "En bonde flera bondläppar!"

Nu retirerar Overallisbrallis för idag! Peace, framför allt till Marley Minimuffin som lärt sig göra peacetecken! Begåvat! Efter Moster?

Okej...

sådär tre år efter alla andra ger jag mig in i leken.  Jag har hittills hårdnackat vägrat både blogg och facebook men har nu alltså trillat dit. Anledningen är självklart: det finns så mycket att säga som ännu inte sagts, och eftersom jag är en ansvarsfull person vill jag ju dra mitt strå till den gamla stackaren och säga mitt.
Dessutom finns i min närhet en liten minimuffin som har en egen blogg http://skruttibang.blogg.se/ och då vill ju inte jag vara en sån där skruttig gammal moster som har noll koll på nya träääändääär!!

Och här är det jag idag har att säga: När blev det okej att använda verbet "lämna" helt fristående? Var det i samma veva som utröstningstv kom? I början vill jag påstå att någon var tvungen att "lämna Robinson-ön" eller iallafall "lämna Robinson", nu kommer man undan med att bara lämna, punkt. Dagens Metro hävdar t.ex att SuperSivan Malmqvist sagt "nån måste ju lämna" då hon blivit utröstad ur "Körslaget" eller vad det heter i tv. In my ass att Sivan sagt så, det tror jag inte en sekund på! "Vart ska du? Äh, jag tänkte åka och hämta"....mmm, visst. "Är du på stan? Ja, jag tänkte köpa"....Fult, fel, tönt! Gör om, gör rätt, som en stor tänkare i min närhet skulle sagt!
Eller? Är det inte fult? Är det bara nytt? Är det bara jag som reagerar? Har jag för lite vettigt att reflektera över?

Att jag sedan är en varm anhängare av att verba substantiv är en annan sak! Jisses, vilken nördig mening. Jag menar: Att Hava- som i att njuta sig ett hav. Att fickla-som i att lysa med ficklampa (snott av en femåring). Att teva-självklar. DET är poesi. Har ni fler?

För övrigt: alla träningsduktiga människor out there får gärna komma hem till oss och röja trädgård. Sex timmar i går fick mig att gå lite lätt snett och brett idag för att lura träningsvärken. Kostar Gratis!

Jaha, det där borde väl räknas som ett godkänt oskuldsinlägg?


RSS 2.0