Det ena och det andra sen sist

  • Skörden: 2,2 kilo kantareller och trattkantareller skyfflade Majsan och jag ner i korgen idag. Sidekick: SkogsBosse


  • Projektet: Skriver ett specialbeställt minimanus med kreativa människor. Det var ett tag sedan det hände, i helgen hände det i cirka 20 timmar. I morgon kör vi vidare.

 

  • Vikten: Totalt - 9,6, men nu är motivationen puts väck. Nya tag tas.

 

  • Katastrofnyheten: Petter Hansson eventuellt aktuell för Holland-matchen. Just när jag började få hopp...

 

  • Familjeutflykten: Till Liseberg. Förra året åkte Elliot, då Majton, parkbänk. I år åkte jag allt, även den som jag egentligen inte vågar. Men jag åkte ändå, för jag vill inte vara en sån där som inte vågar. Elliot åkte Kaninresan ( halvsovandes, men ackompanjerad av mamma, pappa, mormor och moster) Sagoslottet (Exitskyltarna var mycket spännande) samt ponnykarusellen ( sittandes i en svan, som hade en smaskig hals som man kunde gnaga på)
    Mjukglassen kan dock ha varit höjdpunkten:

  • Affärsidén: Svenskhet för invandrare- kurser i schottis, snaps, lördagsfylla, melodifestival, Ullaredsshopping och ensamhet. Apropå SD:s krav på att alla invandrare måste ta till sig och rätta sig efter "svenska värden"

 

  • Katten: Får snart ta av sin huvudstrut, bortplockade stygn och gå ut igen. Med ett liv mindre tillgodo

 

  • Pysslet: Trappskydd

 


  • Jag designade utsidan

 

  • Maken insidan:

 



Framstegen: Elliot kryper bakåt för det mesta, framåt ibland. Sätter sig upp, ställer sig med stöd. Äter små tuggbitar plockmat. Vägrar sova i sin säng hela natten. Har odlat fram två tänder nere och två uppe. Samt en sjukt lång hörntand:



Scary!




Miraket

I går morse när Elliot och jag var ute såg vi ett ställe i trädgården där gräset var nerpressat och fullt av hårtussar. Maken kopplade direkt och frågade om någon sett katten....det hade ingen. Hela dagen letade vi och kallade på henne. Hon har aldrig varit hemifrån mer än några timmar förut. Det hade uppenbarligen varit en fight i trädgården, det var hennes hårtussar, och nu var hon borta. Vi konstaterade sakta men säkert att hon blivit tagen av ett djur, med stor sannolikhet en fågel eller en räv. Stor sorg drabbade oss och kvällen var en sorglig tillställning. Majsan grät för att hon tyckte det var orättvist att vi skulle äta fisk till middag medan katten aldrig mer skulle äta fisk, och jag grät för att jag inte hunnit ge henne lyxmaten vi köpt. Maken, som är kattens bästa människa var mycket mycket bedrövad. Men Majsan var också lite arg för att vi var negativa-om vi redan trodde hon var död så var hon det, om vi trodde att hon levde kanske hon skulle komma hem.

Efter många turer med två barn som inte kunde sova blev det natt även här. Det var oändligt tomt på den plats där katten alltid sover. Vi pratade om vår fina katt och alla tokiga saker hon haft för sig, och vi var nöjda med att vi gett henne ett riktigt bra kattliv, på landet där hon kunde gå in och ut som hon ville.

Tjugo över tre vaknade jag av ingenting och satte mig upp.

Och så låg hon där, på sin plats, som om ingenting hade hänt.

 

 

 

Älskade katten i en koja som hon byggde för något år sen


Fördomsfull? Jag? Näädååå.....

Vem röstar egentligen på Sverigedemokraterna? Enligt min, otroligt veteskapliga undersökning, finns väljarna i tre olika kategorier:

1. Kvinna eller man under 30, bor på landet eller i bostadsområde med "särskilt behov av insatser". Heter Benny, Conny, Sonny, Ronny, Ponny, Kenny, Kimberly, Vanessa ellr Diana. Är sjukskriven/arbetslös eller föräldraledig och annars sjukskriven/arbetslös. Inne på tredje eller fjärde barnet med tredje partnern. Har foppatofflor, camokläder och möjligen gymnasieutbildning men mest troligt att han/hon hoppat av den. Barnen har namn som Cewin, Cazzandra, Fettany och Lucazz och deras huvudsakliga föda är socker. Väljaren tycker att hon/han får lite för lite bidrag och har konstaterat att, eftersom en iranier inne i stan har råd att köra BMW, det är pga invandringen. Om det inte varit för invandrarna hade hon/han haft jobb/inte varit sjukskriven eller iallafall haft mer i bostadsbidrag, underhållsbidrag, barnbidrag, sjukpenning samt försörjningsstöd. Har tidigare inte röstat eftersom " jag inte tycker att jag fått så mycket information".

2. Medelålders, heterosexuell, vit, icke-handikappad man, troligen med namnet Göran eller Leif. Homofob. Skulle hellre sälja sin fru än äta middag med Rickard Wolf. Är van vid att få sin röst hörd och bli prioriterad och vara den allt kretsar runt. Äter fläsk och löksås och potatis minst en gång i veckan, lilla frugan, även kallad regeringen, fixar. Är skeptisk mot alla som gör saker på ett annat sätt än honom själv, och på all mat som inte är potatis. Börjar många meningar med "jag är ju inte rasist men..." följt av en kommentar om ett påstående han läst om i Expressen. Åker till Mallis på semester och planerar noga vilken dyrsprit som ska köpas på taxfree.

3. Skåning. Har konstaterat att det är mycket invandrarrelaterade problem i Skåne och att Sverigedemokraterna har en plan. Tror att SD ska styra upp saker och ting. Blir snopen när SD mest fokuserar på att förbjuda slöja och att den trevliga thailändska familjen nere på hörnan OCKSÅ räknas som invandrare.

Paybacktime

Läser i skräptidningen att en restaurang i USA har satt upp skyltar om att de förbjuder skrikande barn på restaurangen. Okej.


Jag fattar att en massa människor tycker att det är jobbigt med skrikande barn. Men, gissa vad…..jag har lyssnat på skränande tonåringar på bussen, och på deras kassa musik. Jag har lyssnat på medelålders medelsvenssonmän, som tycker att det de har att säga är så viktigt att det inte för ett ögonblick fallit dem in att de kanske kunde kapa snacket med sådär 50% och ändå få fram sitt budskap. Jag har hört tusen och tusen "vi tar emot ditt samtal så snart vi kan". Gamla damer med rullatorer som vrålar till varandra i köpcentrat för att den andra ska höra. Jag har lyssnat på otaliga gräl utanför mitt fönster på lördagkvällarna när jag bodde i stan. Musik från festivaler eller privata fester som letat sig in genom mina stängda rutor. Jag lyssnar varje dag under hela sommaren på MC-folket som tycker att just deras hoj har så skönt ljud och inte tänker dämpa det, och många nätter lyssnar jag på när kepakillarna bränner runt och slirar med bilen utanför huset.

Jag har lyssnat på ett antal mycket högljudda mobilsamtal på tåg och på bussar. Jag har hört fyllons mumlande eller skrålande, psyksjukas mässande eller dunkande, och knarkisars nervösa klickande och knäppande. Och givetvis har jag hört sjukt många kuliga mobilsignaler i form av motorljud, ringande klockor, crazyfrog och fanochhansmoster.


Min poäng? Är luften fri, eller är den det inte? Det finns en jävla massa ljud som jag inte heller vill höra. Jag lyssnar på dem ändå, det är det jag måste göra om jag vill gå utanför husets väggar över huvudtaget, och det vill jag. Om min son skriker en stund, live with it! Eller gå och stäng in dig…..för det finns säger någon som inte vill höra hur du låter heller.


Rätt utrustning

När man ska hjälpa pappa att lägga parkettgolv i vardagsrummet är det viktigt att ha rätt utrustning. Snickarbyxor så klart, och byggområdeshjälm!

RSS 2.0