Dagens matematiska övning

- Elliot, vad blir tvåhundra minus två?
- Men, det hör man ju! Hundra! 

Mattemänniska som pappa eller språkmänniska som mamma...? 

Eurovision 2016

Stoppa pressarna! Vi har ett läge som är helt unikt! Efter den årliga,oehört viktiga och lite nördiga "inför-Eurovision"- kvällen igår har fru L och Overallisbrallis kommit fram till ett resultat. Eller ja. Kanske. Var tionde minut ungefär har vi nämligen ett nytt resultat, Säga vad man vill om årets tävling, men det vi kan konstatera är att det är OERHÖRT svårtippat i år. De tre toppkandidaterna är så jämna att "Linus-på-linjen"linjen känns som en bergochdalbana. MEN-nu har vi satt ner foten och stoppat oss själva från att kasta om fler gånger! Så här kommer det. Vi börjar med semifinalerna. Vidare från semi 1 går:
 
Ryssland-se nedan 
Holland- personlig favorit 
Cypern-årets hårdrocksbidrag 
Malta
Azerbadjan- för att de alltid går vidare 
Kroatien
Island
Ungern 
Armeninen 
Grekland- bara för att det är Grekland, som alltid går vidare. Låten är kass!
 
Bosnien hade legat bra till om de inte envisats med att slänga in en rappande gubbe i en annars great Balkanpowerballad! BESTÄM er för vilken låt ni ska skicka, mixa inte ihop dem, Det funkar aldrig! Finlands låt är egentligen bättre än Greklands, men Finland är Finland och Grekland är Grekland.....
 
Från semi 2 har vi:
Australien- se nedan 
Bulgarien- årets bubblare! Den här kommer att smyga sig långt upp i den totala top 10. Varning! 
Polen 
Makedonkien -den är ett osäkert kort...men den här juryn gillart. 
Belgien
Irland
Serbien
 
Och sen tog vi inte med fler, för resten är skräp. Men efter mycket cider och diskussioner slängde vi ändå in utfyllnaden i form av Danmark, Lettland och Israel. Lettland kommer dessutom att komma HÖGT i finalen, men särskilt bra är det inte i mina öron. 
 
I semi 2 har vi årets " vi vågar vägra denna" i form av den katastrofalt dåliga låten från Ukraina. Ukraina, som man brukar kunna lite på! Det här är MÖÖÖÖG. Vi förstår att den kommer att komma vidare, men vi VÄGRAR! 
I semi 2 återfinns också Norge, som av tradition alltid får följa med på vår lista men i år gick det bara inte!!! Förlåt Norge! 
 
När det kommer till Big Five är vi lyckliga över att dessa giganter nu verkar ta tävlingen på allvar igen, undantaget UK och Tyskland, så dem ignorerar vi här. 
 
Frankrike- se nedan 
Italien- älskar denna! Klar top 10! 
Spanien- bra där! 
Och då kommer vi till årets top 3...trumvirvel...årets vinnare är: 
 
RYSSLAND! Bra låt som växer! Ryssland har massor av "fans" i grannländerna och vi räknar med att Ryssland kommer in med en grym scenshow och en jädra massa revanschlusta efter att ha fallit på målsnöret i fjor! Kan någon mäta sig med det? 
 
Ryssland följs i hälarna av 
Frankrike- jävla bra låt!! och 
Australien - också jävla bra låt! Någon av dessa tre kommer att vinna, på detta är vi säkra. Men....vilken av dem är som sagt lika självklart som vilken boll som är i högerhanden på en jonglör med tre bollar. 
 
Sverige då? Jodå, en top 10 placering tror vi nog på för Lill-Frasse! 
 
Årets textrad:" It's time you release yourself, before you can let go" sjunger stiffa Ivan från Belarus! Antingen är det väldigt roligt eller så har fru L lite snuskig fantasi! :) 
Men den slår hur som helst aldrig textradernas textrad, framför av Aisha som representerade Flaffia 2010: " I asked my uncle Joe. But he can't speak. Whatfor does wind still blow" Skrattar varje år! Tack Aisha! 
 
Det var årets facit! Nu kööööör vi! 
 
 

RSS 2.0