Små bilder på stora händelser

Mat är livet!

Mat är livet!!



På mammas rygg, skidsemester i Sälen!



Du tar mig ner sakta och säkert, va?



Mina två drulliga kusiner!





Hemma igen, och redo för 1-årskalas i min nya slips som storasyster sytt!


Det blev boffla på kalaset! Det var gott!


Och slutligen en bild från dagens middag, där jag skapat ett fint armband till mig själv av en bit baguett! Kreativt va!

Dagens Majsan...

sitter med kartboken i knät: "och här vid medelhavet ligger också Allergiet"

Dagens blocket:

Pipphus och Båt, docksäng mm


Här blir jag lite osäker- är det ett pipphus OCH en pippbåt, eller bara huset som s.a.s är aktuellt för den aktiviteten?

Elliot fyller ett fantastiskt år

För exakt ett år sedan föddes vår älskade son, Elliot! Vid den här tiden, för ett år sedan låg jag i en sjukhussäng med ett litet knyte bredvid mig. Jag var förlamad i ett ben, grinden till sängen var uppfälld och jag kunde inte få ner den, det var kolmörkt, jag var så fruktansvärt trött, men vågade inte sova av rädsla för att råka lägga mig på honom. Maken hade de kört ut, eftersom han inte fick vara kvar på natten. Jag var förvirrad och rädd och har aldrig känt mig så ensam och utlämnad. Hur skulle jag kunna ta hand om en sådan liten?


Ett år har gått sen dess, och året har inte bara varit en dans på rosor, men ett står klart: det var världens mest perfekta, glada, underbara solstråle som låg där hos mig den natten, och det känns helt osannolikt att han inte alltid har funnits här.

Älskade unge! Du gör din mamma så lycklig, varje dag! Vi älskar dig så mycket!

När åker de?

Jag har nyligen träffat en kvinna som flytt sin make i hemlandet efter ett 20-årigt misshandelsförhållande. När hon sökte hjälp hos lokal polis fick hon svaret att hon skulle vara glad att hon har en man överhuvudtaget. Hon fick med sig dottern, som skulle giftas bort till en betydligt äldre man, och flydde. I Sverige fick hon kontakt med en person som skulle hjälpa henne. Denna man utsatte henne för flera våldtäkter och misshandel. Migrationsverket har nu beslutat att utvisa henne och dottern, med motiveringen att hennes lands regering har meddelat att hon kan söka skydd där.

I Sverigedemokraternas partiprogram läser jag: "Ett betydligt mer effektivt och rättvist sätt att hjälpa människor i nöd är att sätta in hjälpen i krisområdenas närhet."

Då undrar jag: När sticker Sverigedemokraterna iväg och "sätter in hjälpen" för dessa kvinnor? Jag är den första att heja på!

Okej vintern....

Okej vintern, du kanske leder rätt stort, men vänta bara! Våren och jag må vara golvade men inte knäckta, och du VET att vi vinner till slut! Förresten är det ingen som gillar dig längre. Du är dum.

Morgonprövning

Att ha barn omkring sig innebär att  vara oförberedd, till den milda grad att man måste vara beredd på det mesta.
På morgnarna är det Majsan och jag som ger oss ut med bilen vid sju-snåret.

Tio i sju i morse har vi följande konversation:

Majsan: Har vi såndär hårvax hemma?
Jag: Ja, i badrummet.
Majsan: Bra. Jag tänkte klippa av mig håret på sidorna nu och se om jag kan göra en tuppkam. Då behöver man vax va?

Bilfärden tar en halvtimme och Majsan hinner ställa sådär 400 frågor på den tiden. Två av de mest minnesvärda i dag var:

Varför heter Stilla Havet Stilla Havet egentligen?
och
Hur lång var Ted Gärdestad?

När jag kommer till jobbet är jag rätt utmattad.....



RSS 2.0