Mello 4

Jaha, Ranelid bytte plats med Youngblood, annars var min gissning komplett även förra veckan. Nu väntar jag på att bli headhuntad av en bettingfirma som oddssättare!

Och Ranelid....ja du, säga vad man vill om mannen med kycklingskinn i fejan, men jag och hela min soffa satt knäpptysta och bara stirrade två minuter av låten. Det har aldrig i Mellosammanhang hänt förut. Låten var- ja, ni vet ju, men grejen är, att jag heller ser en 3 minuter lång käftsmäll som får mig att kippa efter syre i form av självdistans, än en Andreas Johnsson som sjunger samma förbannade låt som han gjort tolv gånger förut.
Han är tydligen med för att hans dotter sagt: "Pappa, den här låten kan du vinna melodifestivalen med." Okej, Andreas, din unge är fem år och har noll koll. Jag har 32 år mer melloerfarenhet än henne, så nästa gång du funderar, kolla med mig i stället för henne. Svaret kommer att bli: Nej. Du är slut.

Mello 4:

1. Charlotte Perrelli – "The Girl"
2. OPA! – "Allting blir bra igen"
3. Dynazty – "Land of Broken Dreams"
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down"
5. Hanna Lindblad – "Goosebumps"
6. Axel Algmark – "Kyss mig"
7. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire"
8. Danny Saucedo – "Amazing"


Till final:
Tydligen är Dannyboy helt självskriven i finalen, den har dessutom f.n LÄGRE odds än självaste Loreen att ta hem tjottaballongen. Efter honom fajtas bidragen med Charlotte, Dynazty, Lotta och Chrille, samt Lisa.

I linje med föregående veckor tror jag att Charlotte hamnar i gamlameriterfåran och trillar, inte bara ur Globentåget utan kanske också andra-chansen-båten. Känns mycket märkligt att skriva det här om stålkvinnan som aldrig haft en sämre placering än 1 i Mello. Och vid närmare eftertanke, nä, hon knycker trots allt Lisa Miskovskys plats eftersom Miskovskys människor inte är hemma och röstar, och gayfolket är på Charlottes sida. Alltså, på en femte: Lisa Miskovsky

Charlotte
till andra chansen tillsammans med....hårdrock eller dansband? Dessa två har stått mot varandra förut, och då har hårdrocken vunnit, men hey, här pratar vi inte nåt gammalt dussindansband utan Lotta& Chrille. Deras fans är dock såna att de bara ringer och röstar en gång ( ""Jävla snåla 50+are", som min 50+ kollega uttryckte det sist Chrille var med) Dessutom har vi ju redan ett graooouwwwll-gäng i final, och hur långt orkar pudelrock då. Nä, jag drar till med Lotta och Chrille. Dynazty till andra alltså.

Således:

Till globen: Danny samt Lotta och Chrille
Till andra chansen: Dynazty och Charlotte
Femte plats: Lisa Miskovsky
6. Hanna
som får lite tröströster och som jag kommer att dansa järnet till
7: Axel Algmark. Jag orkar inte ens kommentera dig.
8: Opa- grekiska opa-låtar är inte ens bra på grekiska, än mindre på svenska.


Elliot 2 år

Imorgon, älskade unge, blir du två år.

Du ska veta när du blir stor och läser det här, att du får mig att älska mitt liv, varje dag.

Att när du ropar "mamma hommer, mamma hommer" och sätter fart genom lekhallen på dagis för att kasta dig runt min hals och krama mig med dina tjocka små armar, så berättar du för mig att inget annat spelar någon roll.
När du skrattar ditt fantastiska från magen-skratt blir alla som hör dig lite snällare och lite gladare, och din mamma lite rädd för att de här dagarna, när du är liten, går så fort.

Ditt eviga babblande, sjungande, dansande, klättrande och hoppande, din nyfikenhet, dina busiga upptåg och din envishet, din ilska när du inte får som du vill och dina fixeringar, just nu vid flygplan, låtarna miamamma och sean banans dingedingding, allt detta är exakt så som det ska vara, det är det som är du och som vi älskar.

Du ska veta att det bara är av kärlek till dig som jag inte river upp himmel och jord för att få veta vem av ungarna på dagis som sagt "Dumma Elliot" till dig, och läser lusen av honom eller henne.

Fantastiska lilla unge. Vi älskar dig.

Grattis på din tvåårsdag.

Konstig post * 2

Vi fick post från vår kommun i går. "Hej, en konsult kommer ut och tittar på er brunn. Det kostar dig 1400 kr. Här är ditt inbetalningskort"

Men vaffan- åk och titta på din egen brunn jädra bajsbrunnskonsult! Eller visst kom och titta på vår, vi tar en inträdesavgift på 1400, här är ditt inbetalningskort.

Och någon dag innan dess fick vi post från Försäkringskassan. Hej, ni får jämställdhetsbonus på 12000 spänn eftersom ni delat på föräldradagarna. Pengarna kommer till sommaren.

Tankefel 1: När Le Magnifique var hemma med Elliot var det bra klent med inkomsterna. Varför får vi dessa utjämnande pengar ett år senare när vi båda jobbar heltid igen?

Tankefel 2: Varför betalar staten oss för att vi båda vill vara hemma med vår son under hans 18 första månader? Är Le Magnifique en duktig pappa då?

Tankefel 3: Bonusen är ställd till mig. Belönas jag för att jag varit så klok att jag valt en pappa till mitt barn som tycker det är en bra idé att ta hand om barnet?

Med det sagt: tack så mycket försäkringskassan....

Deltävling 3

Deltävling 3 i Leksand den 18 februari
1. Youngblood – "Youngblood" 
2. Maria BenHajji – "I mina drömmar"
3. Mattias Andréasson – "Förlåt mig"
4. Love Generation – "Just A Little Bit"
5. Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"
6. Andreas Johnson – "Lovelight"
7. Molly Sandén – "Why Am I Crying"
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"


Jaha, så kom kvällen vi alla väntat på sen Thorsten klev av- ikväll ska vi få veta hur det går när man med nöd och näppe lyckas bända in Björn Ranelids gigantiska ego och bäverfärgade feja i en liten arena i Leksand. Om jag tidigare har sagt Helt Omöjligt om att tippa kvällens startfält så tar jag tillbaka det och använder det uttrycket nu istället. Helt Omöjligt att tippa kvällens startfält!¨

Med det sagt.

Direkt till Globen går årets boyband Youngblood och det är kul. Boyband är kul! Tyvärr får de sällis av Folkefavoriten och Tant Sanna-wannabeen Molly, även kallad BajsMolly av en människa i min närhet. Låten beskrivs som "Empty Room 2". För oss som tyckte ettan var förjävlatråkigt " my life goes on....just like the mooooooon. Empty roooom" är detta en ren pina. Tacksomfan Folke.

Till andra chansen gissar jag allt att Ranelid kan häva sig. Där kan han och Thorsten fajtas om de få kulturrösterna med resultatet att ingen av dem går vidare. Vi tackar för det och ser fram emot nästa år då Leif Paggan Pagrotsky kan få vara joker.
Sen blir det klurigare. Andreas "Carolasabbarn" Johnsson är tydligen, om än helt oförståeligt, poppis bland brydarna, men frågan är om han åker ut på samma bananskal som heter gamla meriter och som Afrodite och Andreas Lundstedt åkte på förra veckan. Love generation lär bju  på show men de sjöng så in i bängen illa förra året. De kanske har lärt sig till i år, men jag tror inte det håller. Mattias är ju en del av EMD som fick mycket fjortisröster, men han är ju inte direkt nån Danny och med ett boyband att konkurrera mot....det blir tufft hörru.

Jag tippar ändå att Carolasabbarn drar längsta strået bland dessa tre.


Sen är det visst två brudar med varsin ballad med. I samma deltävling som Bajs-Molly? Hur tänkte ni då? Hejdå.


valentineskort från elliot till mamman


Elliots nya säng!


Herregudochjesus i himmelen vad mycket jordgubbar.

Tametusan om jag inte hade nästan alla rätt! Misstaget var att jag bytt plats på Di Leva och rockabillygänget, och det är okej, för jag är nöjd med att Di Leva åkte ut! Ja, gott Folke. Vill ni veta hur det går nästa vecka, fråga mig! =) Mot tio procent av vinsten ger jag dig de bästa tipsen!

För övrigt är min son, till min enorma stolthet, ett stort Mellofan! Han avnjuter helst sina lördagskvällar i tant Anitas knä, konstant gungdansande, handklappande och tjoande. När det pratas mellan låtarna blir han lite sur och frågar när det börjar igen. Den enda låten hittills han inte gillat var Dead By April förra veckan, då blev han rädd. Och lite för Torsten också. Men, vem blev inte det?

På söndagarna vill han se musik på datorn, då tar vi fram svtplay-klippen på dem som åkte ut. Vid en andra genomlyssning är han lite mer kritisk. Efter 8 sekunder sågas Moniker och Abalone Dots, Andreas Lundstedt och Sonja Aldén och Di Leva hinner knappt börja innan domen faller, mycket högljutt:

Mamma! Inge ba ik! ( Ingen bra musik)

Afrodite, däremot, är en Melliotfavvo. Och inte helt sällan frågar han efter Bangang. ( Sean Banan).

Elliot, snart två år gammal, född mitt i en melloperiod och är därmed inne på sin tredje säsong. Vad månde bli?

Cirkusvecka 2


Tjohoo, då var det äntligen dags för deltävling nr 2, och ikväll, mina två läsare, har jag hittat skrällen! Det är egentligen ganska svårt eftersom mina gissningar inför lördagkvällarna inte grundar sig i hur låtarna låter, jag hör nämligen till den uråldrade kategori Mellofanatiska som tycker att det är fubb att tjuvlyssna på låtarna. Det är därför andra bloggar, odds, och tidningsartiklar som kokas ner och blandas med intution och beprövad Melloerfarenhet som ligger till grund för detta, och andra blogginlägg. Nu brukar jag ju inte ha så många rätt då, men ändå. Bara så ni vet. Tjuvlyssning är fubb! Nu kör vi. 

Deltävling 2 i Göteborg den 11 februari

1. Ulrik Munther – "Soldiers"
2. Top Cats – "Baby Doll"
3. Sonja Aldén – "I din himmel"
4. Andreas Lundstedt – "Aldrig aldrig"
5. Timoteij – "Stormande hav"
6. David Lindgren – "Shout It Out"
7. Mimi Oh – "Det går för långsamt"
8. Thomas Di Leva – "Ge aldrig upp"



Till final: Ulrik Munther, här har Majsan övertygat mig och efter att ha 1, lyssnat på någon av hans tidigare låtar som till min stora förvåning var ganska bra, och 2, fattat vilken kiddo/fjortisidolkille han är är den här saken klar.

Till final går också skrällen David Lindgren! Med reservation för att han uppfattas som en blekare version av Eric Saade ska det här vara show och tillräckligt bra för att gå direkt En varning utfärdas också för att han får på tafsen om barnrösterna till förmån för Munther, men, nån ska skrälla varje år. Förra året var det Moniker, nu är det alltså Lindgren! Kul!

Och så var det andra chansen.....ja, där finns för tillfället den osannolika kombin Sean Banan och Thorsten Flinck. Att de två bara nämns i samma mening är ju en av anledningarna till att man bara kan älska Mello! Det är inte bara bögarnas fest! Hur som helst, här blir det klurigt.
Det är Di Leva, Timotejj, Andreas Lundstedt och Sonja Aldén som slåss om de här två platserna och vem av dem har egentligen riktiga fans? Lundstedt har böggänget såklart. Alden har alla dem som normalt hejar på Sanna Nielsen, och de är fan många det. Timotej gillade Folke sist, nu har dessutom mina gamla favvobrudar i Sarek ett finger med i deras låt. Och så Tomas di Leva. Sveriges Folkekäre UFO. Vad kan han komma upp i för siffror?

Okej, jag tippar vidare DiLeva och Timotej. Lundstedt känns som att han snart platsar bredvid Kikki D ( och då menar jag inte på anstalt för narkotikabrott. Kom igen Kikki D, vi hejar på dig!! ) och Sonja är trots allt inte Sanna. Och det ska hon ju vara sjukt glad för.

Veckans chanslösa: Mimi Oh.

Och så var det då kvar det här bidraget som är motsvarigheten till förra året Elvistributeband. Vad hette de nu, då, de där med The King. Wello wello, i år heter den tydligen Baby Doll och gruppen Top Cats och om sånt här kan man inget veta. Kan gå vidare istället för Timotej. Men jag tror den hamnar på en femte.

Alltså.

Munther och Lindgren till final

Di Leva och Timotej till andra chansen

Top Cats på en femte plats

Andreas Lundstedt och Sonja Alden fajtas om sjätte/sjunde

Mimi oh -veckans unlucky loser.



( Okej, jag ser ju att det här är en helabsurd tippning! Som om inte bögarna och Sanna-Folke skulle vara tillräckligt många för att få sina låtar vidare! Men jag känner mig crazy idag, så det här är den officiella tippningen! )

Två rätt

Ja, det är väl ungefär som vanligt. I gårdagens deltävling i Mello fanns det fyra låtar, tre grymma programledare, en rolig "Det är inte bara bögarnas fest"-mellanaktslåt, en slemmig Thorsten Flinck med rinnande snus och kladdande fingrar och fyra låtar som inte en människa kommer att minnas.

De fyra låtarna som deltog var också de som gick vidare- Sean Banans, Thorstens, Dead by Aprils och Loreens.

Moniker, Serneholt, Afrodite var bra trista. Och så var det med en låt till, hmmm....vilken kan det ha varit.

Jag kollar igen nu på SVTPlay, kanske det klarnar då.....

Från mellis till Mello!!!

De åtta tävlande artisterna är:

 

Ja jädrar, där drog vi igång denna älskade cirkus! Aldrig någonsin, inte ens den melloveckan Elliot föddes, har jag haft sämre koll än nu. Igensnorad, hostig och mosig tänker jag inte ens försöka mig på en analys eftersom allt jag vet är listan ovan.

 

Men en snabb gissning: Marie Serneholt och Loreen till Globen. Bananen och Moniker till andra chansen. Maken hejar vilt på Dead by April, som tydligen är nåt för såna som kan musik-en outsider. Thorsten är en tönt. Abalone dots ryktas vara för segt och svenska små visor funkar aldrig och Afro-Dite??? Men pleeeese! In med Kikki Dee om vi ska ha nostalgi! Wello Wello, ge mig Mello!


Titta momo! Mo-ot



Elliots momo var och hälsade på! Spelade innebandy, byggde pane, åkte pulka, hämtade på dagis och fixade mellis, och Elliot var så lycklig! Det är ett elände att momo och resten av familjen bor så långt borta. Å andra sidan har Elliot famo och faffa här, vilket är en stor lycka, och en lättnad för oss som sysslar med logistiken.

Så, ett kungarike till den som löser gåtan "Hur får jag allt"

RSS 2.0