Big Fajv, Österrike, Australien och resultat

Och för en gång skull är de direktkvalificerade ländernas bidrag nåt att hänga i julegranen! Iallafall någras. Dit räknas dock inte 
 
TYSKLAND- men varför i hela friden skickar Lena-landet en kopia av Lena? Hur tänkte man där? Gör det ordentligt om ni ska, Tyskland!
 
FRANKRIKE- alltså, har man det här språket och den här musiktraditionen så är det väl okej att skicka en fransk ballad vart och vartannat år. Men skicka då en bra! Den här är värdelös. Scrépe! 
 
SPANIEN- se ovan. Svenskproduktion slår ju nästan jämt, men nja, det här är en rätt medioker liten låt tycker jag. 
 
ÖSTERRIKE- söt liten pianokille med viss likhet med Conchita om han bara jobbat lite på sina ögonfransar. Det här är inte alls dåligt, men känns lite för chill. Oroa er inte, Austria, ni slipper sköta konkarrongen nästa år, jag lovar. Småmysigt, dock. 
 
ENGLAND- förlåt Storbrittannien. Vill så gärna bli en stornation i sammanhanget igen men lyckas inte riktigt. Den här kommer säkert också att hamna i nedre halvan där Bonnie och Engelbert mfl ligger och vilar sen tidigare år. 
MEN- Overallisbrallisen ÄLSKAR den här Mikakopierade 50-tals coockien! Söt som socker och chanslös, men blir man inte glad av det här behöver man medicin!! Personlig favorit! 
 
Sen snackar vi hardcore ESC-karameller. 
 
Kvar att prata om är nämligen Italien och Australien. Två sjukt starka låtar.
 
En italiensk ballad, på italienska, framförd av tre italienska gossar i det svulstigaste pampigaste paket! Kan inte gå fel! 
 
En ljuvlig,modern poplåt från Australien, som har allt 2015 kan begära och som kommer bli en radiohit av rang! 
 
Alltså, två låtar, var och en bra på sitt sätt. Då är frågan vilket sätt som går hem. Det klassiska eller det moderna? OCH- orkar favorittippade Mums upp och hota dessa två giganter?  Ah, dessa omöjliga frågor!
Overallisbrallisjuryn satte sina surt förvärvade poaaaangs såhär: 
 
 
1. AUSTRALIEN
2. ITALIEN
3. SVERIGE
 
TAKE IT AWAY, EUROVISONDARLING! WE ARE UNSTOPABLE!!!! 

Semifinal 2

Overallisbrallis spiller ingen tid utan går direkt på Semifinal 2, där den allra solklaraste finalisten givetvis är självaste MUMS. 
 
Således: 
 
SVERIGE- kommentarer överflödiga. 
 
AZERBAKU- powrig powerballad av den bättre sorten! 
 
SLOVENIEN- vet man aldrig vad man har i de här sammanhangen, ena året möööög, nästa år kanon. Det här är ett kanonexemplar. Älskar rösten. 
 
LITAUEN- den här kan inte göra nån upprörd. Inte så vansinnigt berörd heller. Mellanmjölk. 
 
NORGE- personligen är inte Overallisbrallisen så förtjust i den här, men det får man inte säga till Fru L för då får man inte mer kladdkaka och vin. Vidare går den absolut, och det ska den göra, men jag förstååår inte som Kristin Amparo skulle ha sagt.
 
ISRAEL- är däremot Overallisbrallisens ömma punkt i livet och måste därför, alltid, gå vidare. Årets exemplar är tralligt och kul och lätt-tuggat ( dvs Overallisbrallismaken kräks över detta). Love it! 
 
CYPERN- skickar en cypriotisk Bruno Mars med brillor, fin röst och bra låt! 
 
Sen började det gegga till sig igen. Maltas gapiga och tjatiga " Warrier"? Irlands rätt menlösa söta balladskriven och framförd av blott 16-åriga Molly, får points för just det? Montenegros  svulliga balkanballad med stråkar och en sångare sjukt lik mongolledaren i Mulan-filmen? Island, kan myycket bättre än såhär. Nja, vi slog till på 
 
MONTENEGRO
IRLAND 
ISLAND 
 

Kvällens kräkpåse: San Marino. För helvete Ralph Snigel!!! Det är över! 
Portugal- jag trodde inte ni kunde göra sämre låt än ifjol. Jag hade fel. Ni är fantastiska på att skicka MÖÖÖG! 

Eurooooovision Song Contest 2015, Semifinal 1

Ladies and gentlemen, the moment you all have been waiting for.......The Eurovision Song Contest tippning by Overallisbrallis and nörden Fru L! 
 
Förra årets tema " En brun ballad" har i år ersatts av temat " en brun duett, Australien gästspelar duktigt och Portugal förnekar sig aldrig! Men vi börjar med semifinal 1!
 
Vidare från denna går: 
 
MOLDAVIEN-som skickar sin variant av Britney Spears, dock förpackad i ett yttre med manliga attribut. BRA. 
 
ESTLAND- ( eller Ettland, som det också heter, sent på lördagkvällen efter alldeles för mycket vin) årets bästa duett, framförd av artister med det fräsiga namnen Elina Born och Stig Rästa. Klart bästa låten i den här semin. Given finalist! 
 
BELGIEN- här kommer fru L:s personliga favorit ( förutom den eviga favoriten Norge), Mycket bra låt tycker även Overallisbrallisen! "rapappapp, rappappapp". 
 
RYSSLAND- hotade förra året, efter Conchitas vinst, att utgå och skapa ett eget ESC med moraliska familjevärderingar, typ. Alltså, inga som inte är exakt som vi tycker att de ska vara får vara med. Tyvärr var det mer snack än hockey och här är de igen. Med en låt om att vi alla är människor. Stor ironi. Årets låt är förutom det en riktigt bra låt. Välkommen till finalen Ryssland. Försök skärpa till er, lite. 
 
HOLLAND-i fjol den där låten som kom tvåa mellan Conchita och Sanna, och som inte en kotte minns. I år med en rätt bra låt! Whayahayahayyyyy! Good job, Thö Nädderläänds! 
 
RUMÄNIEN- vacker ballad med barnperspektiv och originalspråk. Funkar alltid. 
 
MAKEDONKIEN- inget att gå bananas över, men rätt okej, så ni får vara med. 
 
Det var de sju rätt klara. Sen blev det svårt. Finland skickar en pyttekort punklåt på finska, framförd av ett gäng utvecklingsstörda. De kommer att gå vidare på "alla ska få vara med"-sympatier. Vi tycker också att alla ska få vara med. Men dåliga låtar ska inte komma till final för att vi ska vara snälla. Finland, all respekt till er för att ni tänker utanför boxen. Nu måste ni jobba lite med musikaliteten också. Vi vågade vägra ta med denna till final, här särbehandlas ingen, en kass låt är en kass låt. Vi inser dock att den kommer att gå vidare. Men vi vägrar! 
Grekland har en skitdåliglåt, men Grekland går alltid vidare för att det är lag på det. Grekerna är utspridda, många och organiserade. Jag inser att vi i juryn är lite inkonsekventa här. Men det här möget blir med. Tyvärr. 
Georgien skickar en rätt trist eurodiscodänga. Men här körde vi lite " minst dålig av dem som är kvar" så den fick också komma med. I dett här kölvattnet hamnade också Danmarks inte så bra och inte så dåliga låt. Danmark- sorry, ni åker ut för att göra plats åt Grekland. Danmark har en myyycket bättre låt än Grekland, men lagen är lagen. Albanien- tråkigt som fasen, men förmodligen mycket musikalizzzzzzzzt, vi ger oss. 
 
Således går de sista tre finalplatserna till GREKLAND, GEORGIEN och ALBANIEN
 
Kvällens kräkpåse: Ungern! Huööööööörk! 

Två citat att minnas

" Elliot, gå och tvätta dig i ansiktet"
 
Fem minuter senare. 
 
"Mamma, jag HAR tvättat mig, men de här bruna prickarna på min näsa går inte bort". 
 
Välkommen till fräknarnas värld, min son. 
 
 
 
 
Elliot, iförd badrock och tolv egenhändigt pärlade armband och halsband. 
 
"Mamma, jag ser ut som en karl"
 
"Hur menar du?"
 
"Ja, jag har ju rock". 
 
 

RSS 2.0