Post-Mello

Så gick det i finalen

1. Eric Saade ”Popular”
2. Danny Saucedo ”In the club”
3. The Moniker ”Oh my god!”
4. Sanna Nielsen ”I’m in love”
5. Swingfly ”Me and my drum”
6. The Playtones ”The king”
7. Linda Bengtzing ”E de fel på mej”
8. Nicke Borg ”Leaving home
9. Sara Varga ”Spring för livet”
10. Brolle ”7 days and 7 nights”.


och jag hade tippat:

1. Eric Saade
2. The Moniker
3. Swingfly
4. Danny
5. Sanna Nielsen
6. Sara Varga
7. Nicke Borg
8. Brolle
9. The Playtones
10. Linda Bengtzing


Okej, jag hade rätt på Saade, men det var det. Å andra sidan var det bara någon placering hit eller dit mellan mina gissningar och the final list, inga större överraskningar således. Danny blev tvåa bara för att folk fattade efter internationella jurygrupperna att det skulle komma att stå mellan honom och Saade, så då röstade man på honom istället för Sara Varga eller Moniker eller vad man inledningsvis hejade på. Förhoppningsvis ger Linda och Sanna upp nu så vi slipper att höra en låt som kanske heter " It's love" från Sanna och låter likadant som årets, och en som heter "jag är lite galen" från Linda och som låter som årets. Och alla andra års.

Nåväl. Saade till Dösseldörf? Ja, varför inte. Han hade dessutom slipat på uttalet av passiball och lyckade iallfall vid något tillfälle få till ett possiball istället. Jag är nöjd så. Det går iallfal inte sämre än i fjol.

Då var Mello över för denna gång och juryn i soffan konstaterade att det var rätt beslut att sälja finalbiljetterna i år.

Återkommer med en analys av hur det går i Jurovischon, när det börjar bege sig.


Och här kommer svaret som hela MelloSverige väntat på:

eller....inte. För vem tusan ska vinna det här egentligen? Nå, jag presenterar min analys iallafall.

Men först: Härliga Mellotid! Lite röstkaos, lite låtstöld, några diskninghot och allt är som det ska. Tydligen har rösterna räknats igenom på tre olika sätt och samma låtar står som vinnare i duellerna i alla tre versionerna. Det var ju det dyra numret som fuckats upp- det som folk som bara ringer en gång använder, och jag läste att man nu kan få pengarna tillbaka.....hello...? "Hej Christer, jag ringde på Jenny Silver men det blev fel, kan du skicka tillbaka de 8.50 som jag slösade bort på Världens Barn?"

Med det sagt: för andra året i rad blir det en final utan kassaskåpssäkra favoriter. Ingen Carola eller The Ark så långt ögat når, mycket svårtippat alltså. Och inte blir det lättare av att Sverigejurysarna har bytts ut mot Europajurysar! Jag har inte ens en favorit! Men nåt sånt här:

Danny- "In the Club" En låt tjatigare än ett gammalt Jenka och en liten man med sådär 56 gånger mindre utstrålning än sin fjortisbrudskonkurrent. Kommer ganska högt, men efter Saade alltså.

Swingfly- "Me and my drum" Det här gillar jag! Och kanske inte så tokigt att skicka heller?

Sanna Nielsen- "I'm in love" Nähä? Sanna och en liten kärlekssång. Originellt som ärtsoppa och pannkakor men sjukt mycket tråkigare. Dessvärre skulle den här lill-tanten kunna gå upp och sjunga en telefonkatalog och ligga bra till hos Folke.

Brolle- "7 days and 7 nights" När gick den här killen från att vara en supergeek till att vara en heting? Jag får aldrig reda på någonting! Låten- tja. Funkade det inte för Stenmark så funkar det inte nu heller, Elvis-hår eller ej.

Eric Saade- "Popular" Fjortisidolen nr 1 kommer att gå långt. Kanske till och med vinna? Underskatta aldrig småbrudarnas fria-sms-abbonnemang. Och jag skulle nog känna att jag kan leva med att skicka Saade till Dösseldörf. Det är ju lite show. MEN- huuuuur svårt kan det vara att sjunga possible istället för pössiböll?! Inspirerad av ryssen som köpte vinsten i Eurovision häromåret!

The Playtones- "the King" Här trycker jag på gilla-knappen och gömmer mig lite bakom skämskudden. Men den här har jag trallat på ett tag nu. Det har i och för sig inget med saken att göra. Vinner icke.

Linda Bengtzing- "E de fel på mig?" Svar: ja. Du sjöng ju den här låten sist också. Enough.

Nicke Borg- "Leaving home" Det här är ju en fin låt. Ja alltså, jag har ju hört den 20 gånger och kommer aldrig ihåg den men den är fin. Ungefär som den där Road Salt sist. Vem kommer ihåg hur den går? Kanske han som sjöng den och möjligen hans mamma.


The Moniker- "Oh my God" Lite udda. Lite otippad. Det kanske är det här vi kan komma någonstans med. Inte mig emot.

Sara Varga-Spring för livet. Jättefint. Men efter Bergendahl ska vi inte skicka brudar som sjunger ballader på ett bra tag. Bra låt, helfel forum.

Nåt sånt här tror jag:

1. Eric Saade
2. The Moniker
3. Swingfly
4. Danny
5. Sanna Nielsen
6. Sara Varga
7. Nicke Borg
8. Brolle
9. The Playtones
10. Linda Bengtzing

Iallafall just nu. Möjligt att jag behöver redigera innan lördag!

 

 


RSS 2.0