Kul skämt, va!?

Skojade bara.

Elliot har rs-virus i allafall, och efter ytterligare en natt på sjukhus konstaterar vi att av hans 40 dagar i livet har det blivit 11 nätter på sjukhus ( för mig, något färre för honom som inte var inskriven, men var på sjukhuset varje dag, under tuttfeberskatastrofen).  Det var inte riktigt såhär vi hade tänkt oss. Men det blir aldrig som man tänkt sig har jag hört.

Nähä, det är ingen som har lite legionella eller så att bju på?



Åldersnoja?

Elliot och jag har legat på sjukhus igen, vi börjar bli bra på det. Den här gången var det hans tur att läggas in, med misstänkt: rs-virus.    blåsljud på hjärtat      luftrörsinfektion. Det blir så när man inte blir ammad och har blivit påtvingad medlemsskap i klubben Fucked For Life ( babysection) som har tre medlemmar, varav ledaren Maxwell fortfarande är kvar på sjukan.

Hur som helst. Vi var på akuten igår vid 22 och kom inte upp på avdelningen förrän klockan 04. Under dessa sex timmar var min Marsipanegris Elliot utlämnad till en läkare....född -83. Alltså, 1983. ( Tack till arbetskamraterna som skvallrade om detta faktum.) Det var denna yngling som skulle bedöma vårt barns fysiska hälsa. Well....excuse me. Han hittade blåsljud på Elliots hjärta och la in oss på barnkliniken.


Sex timmar senare kom en rejäl femtitaggare till barnspecialist och skrev raskt ut oss.

Nu är vi tacksamma mot ynglingadoktorn som tog det säkra före det osäkra. Men one can't help but wonder-(som det skulle hetat i Sex and the City) hur många blåsljud han hört i sina dar?

Slutligen: på barnkliniken får spädisar sova i sängar med järngaller. Ungefär såna som fanns på Alcatraz, men i spjälsängsformat. Det känns 2010....







Åh nej...

jag har blivit en av dem!!

I alla år har jag ondgjort mig över hur fan det kan vara nödvändigt för människor som är lediga hela dagarna, läs föräldralediga, pensionärer, sjukskrivna och sådär, att handla klockan halv fem när alla andra människor, som inte har lika mycket val, handlar på väg hem från jobbet. Jag har på fullt allvar tyckt att affärerna skulle ha särskilda dag-priser, säg sänka priset på en limpa med 50 öre, för att få ovanstående grupper att handla då istället för att ställa till förtret för oss övriga. Jag skulle lätt handla i en affär där jag fick betala 50 öre extra för en limpa i utbyte mot pensionärs- och barnvagnsfritt.


Idag fick jag inte tummen ur. Var på ICA med Elliot, ganska exakt klockan halv fem. En fredag.

Förlåt mig, det ska ALDRIG hända igen!  

En bloggsopas bekännelser...

Okej, bloggen är inte min bästa baby just nu, och får finna sig i att bli bortprioriterad. Här kommer iallafall lite uppdateringar sen sist:

Besök från Skåne i form av familjen Moster Bulle som började fint och slutade i rena förskräckelsen med sammanlagt fler graders feber än jag kan räkna till och mycket sjuka ungar och vuxna. I kaoset lyckades vi iallafall ha efterlängtad kusinträff på soffan med Elliot, som nu hunnit bli fyra veckor, och sötaste Maxwell som är fyra månader! 


  

Ett klent men dock födelsedagskalas för Marley som blev två år hanns också med. Med feber öppnade Molle tappert sina paket.



För övrigt sedan sist har Majsan bjudit på följande- vi har frågesport och hon läser frågorna. Pappan och jag svarar Fred Åkerström på en fråga och Majsan läser svaret: "Nej, det var Pårvel Ramello." I bland går det lite fort.

Slutligen var vi idag på BVC och konstaterade att Elliot gått upp ungefär 900 gram på två veckor, och att han vuxit med tre centimeter på längden och 1,5 runt huvudet. Tur att det inte är en själv som växer med den farten.


Nu kommer jag inte ihåg något mer speciellt som hänt eftersom jag har varit uppe sen halv sex. Todeloo






Heffaklumpen

Idag var vi på föräldrautbildning. Alla de andra bebisarna i rummet var minst en månad äldre än vår. De var också ungefär hälften så stora. Jag trodde alla var för tidigt födda. Det var det ingen som var. Av detta kan man förstå att vår bebis är lite som Heffaklumpen:





medan de andra bebisarna är lite mer som Nasse.






Men hello- vem vill ha en liten gris inlindad i en ceriserosa kroppsstrumpa när man kan få en Heffa!

Result of the knasiga jury of the pippol

1. Anna Bergendahl – ”This is my life.” – 214 poäng

2. Salem Al Fakir – ”Keep On Walking” – 183 poäng

3. Eric Saade – ”Manboy” – 155 poäng

Plats 1-3 ( utan inbördes ordning....fast jag tror kanske ändå på den ordningen de är i. Men jag kommer att ge mig rätt för omvänd ordning också.)
Anna Bergendahl
Eric Saade
Salem al Fakir

3 rätt till mig

4. Darin – ”You're Out of My Life” – 117 poäng

5. Timoteij – ”Kom” – 95 poäng

6. Andreas Johnson – ”We Can Work It Out” – 50 poäng

7. Ola Svensson – ”Unstoppable” – 47 poäng

4-7
Timotej
Darin
Jessica Andersson
Pernilla

Två poäng till till mig!


8. Jessica Andersson – ”I Did It for Love” – 37 poäng

9. Peter Jöback – ”Hollow” – 32 poäng

10. Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar” –12 poäng

 8-10
Andreas Johnsson
Peter Jöback
Ola

 Och ett poäng till, totalt sex rätt. Jessica och Pernilla bytte plats med Andreas Johnson och Ola i min tippning.

Kvällens mest rätt: Pernilla kom sist.
Kvällens mest fel: Vinnarlåten. Varför Folke? Varför?

Det är min övertygelse om att Sverige inte kommer att vara med i ESC i år. Men skit samma, Alexander lär komma!

 



Mellofinal

Av olika anledningar har jag varit lite Mello-off, men nu ger jag mig på en analys av lördagens final.

1. Bidragets titel: You're Out Of My Life
Artist: Darin


Darin, Ola, Salem och Erik i samma final skapar konkurrens om fjortisrösterna, denna "jurygrupp" som aldrig ska underskattas. De 467 balladerna i årets final gör också att Ballad-Folke får svårt att veta vilket ben han ska stå på. Men om man bara ska kolla på låtarna så är Darins låt svag svag svag. Hamnar i mellanskiktet ( 4-7).



2. Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Artist: Pernilla Wahlgren

80-talet ringde och bad oss att INTE skicka tillbaka Pernilla och hennes 4 bugg och en coca-cola-låt eftersom de tyckte det fått nog. Okej, men vad ska vi göra av skiten då? 2010 vill inte heller ha den....eller? Inte jag iallafall. Det här funkar inte. Men Pernilla är Pernilla och gamla fans finns det säkert gott om. Mellanskikt.


3. Bidragets titel: We Can Work It Out
Artist: Andreas Johnson

Okej, med risk för att låta som en gnällröv- det här är sjukt sjukt tråkigt. Det är så jävla tråkigt och han sjunger så gnälligt att jag överväger att köra in lite ved istället för att lyssna på det här en gång till. Men, av någon outgrundlig anledning gillar ju Folke Andreas "Carolasabbar'n" Johnsson. Men jag tror inte det funkar. Hamnar bland de tre sista


4. Bidragets titel: Kom
Artist: Timoteij

Så- texten är så banal att man kan gråta för mindre, men hey, det är lite fart mellan två sketasega ballader och varför inte "kom kom kom medan som som som, medan sommaren dröjer sig kvar" kommer inte att få poäng för sin djupa text, men för svänget. Kom igen katten, vi behöver det här. Mellanskikt för brudsen.


5. Bidragets titel: Hollow
Artist: Peter Jöback

Jättefint. Verkligen. Jag hämtar mer ved. Hamnar på en 8:e, 9:e eller 10: placering.

6. Bidragets titel: Unstoppable
Artist: Ola

Jag tror fjortisarna säljer ut Ola för Eric i slutändan. Och med all rätt. Jag retar mig mycket på att Ola sjunger en låt som han inte klarar av att sjunga. Han hinner inte sjunga " my friends" som han ska för att han måste andas innan nästa rad. Därför blir det " my fres". Fult. Håll klaffen om du inte kan. Bottenskikt


7. Bidragets titel: I Did It For Love
Artist: Jessica Andersson

Bland balladerna är det här årets låt, faktiskt. Den har tagit sig rejält, även man egentligen borde bojkotta den eftersom den slog ut två av årets tre bästa låtar i Andra Chansen ( Human Frontier med Neo och Underbart med Orsa Spelmän, trots att Kalle inte kan sjunga. Den tredje av årets tre bästa heter Stop med Sibel. Ett mysterium att ingen av dessa är med i finalen). Så Folke, om du nu ska rösta ballad, ta den här. Räcker till mellanskiktet.


8. Bidragets titel: Keep On Walking
Artist: Salem Al Fakir

Jäkla konstigt låt. Den börjar med en refräng, och sen är hela låten en refräng. Ingen dålig refräng, men ändå. Hade låtarna bara fått vara en minut hade den här varit het. Jag kan heller inte låta bli att tänka på Mupparna när killen sjunger. Dock kommer det här att hamna bland de tre första.


9. Bidragets titel: This Is My Life
Artist: Anna Bergendahl

Okej, tjejen har en cool röst. Men sen då? Tydligen tokfavorit, vilket övergår mitt förstånd, men Folke SvenneBanan kommer att rösta på det här balladhelvetet och vi kommer inte att få vara med i finalen i Oslo. Förbannat.


10. Bidragets titel: Manboy
Artist: Eric Saade

Min favvo av årets finalister, dock endast som substitut till Human Frontier. Eric Saade får mycket fjortisröster och eventuellt också en del homoröster. Och så mina då. Kan räcka långt, 2-3 plats sådär, men jag hoppas på seger här!


Summa sumarum

Plats 1-3 ( utan inbördes ordning....fast jag tror kanske ändå på den ordningen de är i. Men jag kommer att ge mig rätt för omvänd ordning också.)
Anna Bergendahl
Eric Saade
Salem al Fakir  

4-7
Timotej
Darin
Jessica Andersson
Pernilla

8-10
Andreas Johnsson
Peter Jöback
Ola



Slutligen: Det hade varit sjukt roligt om Dolphs "Hotet mot melodifestivalen" bestod i Mello-Christers oförmåga att ta fram  bra låtar eller något sånt. Självironi till tusen. Men jag tror inte Chrille gått med på det. 

Ännu mer slutligen-
Tack Anna, Anita och Zoran som gjorde Majsans Mellokväll när jag låg på sjukan och Magnifique var hemma med Melliot! Hon var överlycklig och nedan poserar hon med sin nya Mellotröja, Mellosmilet och kämpar på med att se ut som om hon har en Carolafläkt framför sig. Tycker hon lyckas ganska bra! Melliot lyckas mindre bra med sin kalufs, men försöka duger.
Den enda frågan nu är: Hur ska vi göra för att bända av Majsan nya tröjan? Hon har haft den på sig sedan hon fick den!



 

Det är en stor lycka att ha bra vuxna runt om sina barn!!


Dagens outfit...

har vi fattat är ett hett bloggämne! Därför bjussar nu Elliot på en modeshow:



Farmor kom med en hel skatt av gamla kläder som Le Magnifique haft när han var liten för sådär 35 år sen. Bland annat ett stort antal orange, bruna och gula plagg. Ovan ser vi ett par frottekalsonger i brandgult, samt en liten body som min mamma hävdar var mycket poppis och hette något fint som jag har glömt.

Nedan ett par ljusblå och myyyycket styva jeans med pressveck som Magnifique bar i två-treårsåldern. Det ska Elliot också få göra förstås. Fatta att de kan stå för sig själva?



Nedan syns Elliot i den lilla dinosauriekostymen som vi köpte för lääääänge sen. Tänk att gossen är här och kan kliva i den nu! Outfiten hade han på sig på BVC där det konstaterades att han nu går upp som han ska och mer därtill, vilket gör mamma och pappa mycket glada! Andra glada nyheter är att jag nu är officiellt friskförklarad från den hemska tuttfebern. Återbesök idag sa att infektionsproverna ligger på 8, som är ganska normalt, till skillnad från de över 300 jag hade när jag lades in. Nu du Elliot, är det du och jag! Elliots mormor har varit på besök i några dagar för att hjälpa till, men hon har åkt hem idag- slut på sötebrödsdagarna....eller kanske inte! Det är inte så tokigt att vara ledig första vårdagarna!!!



Back on track

För tre veckor sedan hade jag bara legat på sjukhus en enda natt i hela mitt liv. Nu har jag gångat den natten med tio, tio dygn på två olika sjukhus i två omgångar. Första gången gick väl an eftersom Elliot fick följa med oss hem. Andra gången blev det fem dagar i tuttfeber, med antibiotikadropp och utan familjen. Det var vedervärdigt. Nu äter Elliot bröstmjölksersättning istället för att amma, och vi förstår alla att konsekvensen av det blir att han blir astmatiker, allergiker, dyslektiker och värsting, men vi hade inget val så vi får ta de smällarna efter hand.

Jag känner mig mycket snuvad på de tio pappadagar som maken och jag och sonen skulle ha hemma och mysa på. I morgon börjar maken jobba igen, och jag ska vara heltidsmamma. Försa hur det ska gå. Å andra sidan är ju vår son redan fucked for life eftersom han alltså INTE AMMAR, så hur mycket värre kan jag göra det? =)



Chanslös...

Just nu: amma, byta, pumpa, mata, byta, diska flaskor, tvätta, amma, pumpa, mata, åka till BVC, åka till distriktssköterskan, åka till BB ooch proffspumpa, hämta Majsan, amma, hämta mediciner, pumpa, sova. Återkommer.


Tack alla för fina hälsningar. Här kommer idolbilder, signerade duktiga foto-Zoran! Tack Zoran!

En dag gammal:


RSS 2.0