Melliot

Mello? Analys? Fråga inte mig.

Mjölkstockning? Fråga mig.

Nu kom jag på vad det var jag skulle säga! =)

"Nu har Mayton och jag bestämt att hen kommer på fredag framåt kvällen, vid halv sex tänkte vi åka in, när pappa kommer hem från jobbet." skrev jag i tisdags...

Nu blir det ju sällan som man tänkt sig när man ska föda barn. Vi fick nämligen åka in redan under förmiddagen, så pappa hann aldrig till jobbet. Värkarna började vid tre på fredag morgon, och framåt två såg jag ut såhär:



Notera gärna också the landstingets one and only: Kasslerbrallan!



I fredags kväll föddes vårt underverk Elliot.



Han kom efter 21 timmars värkar, varav 20 var öppningsskede och sådär 30 minuter utdrivning, för då var jag så trött så när de sa att det snart var färdigt såg jag chansen att snart få sova, tog i för kung och fosterland  och tänkte att det får bära eller brista....och det gjorde det. Elliot fastnade i dörröppningen och i efterhand fick vi veta att han brutit ett nyckelben för att komma ut. Dramatisk entré för vår älskling, alltså.
Kl 22.37 var han iallafall hos oss, på exakt den dagen vi bestämt. Han vägde 4190 gr och han var 53 cm lång, en präktig och frisk gosse. Le Magnifique och jag, som väntat oss en gigant, tyckte han var pytteliten.... 


Elliot vill hälsa till er alla som ingått i hans fan club med glada tillrop och coaching under hans månader i min mage och under vår fight i fredags, samt för alla välkommen han fått sedan i fredags. Såhär ser han ut när han hälsar och tackar! 


 

Nja, nu kanske ni tycker att han inte ser så entusiastisk ut, men det är han, det syns bara inte så bra! Han hoppas också att ni vill fortsätta finnas i hans liv eftersom han har världens bästa fan club!

Vi fick stanna på BB i några dagar pga blodgrejen, som visade sig inte kommer att bli ett problem för Elliot, samt för att han skulle lära sig äta ordenligt. Utmattad som han var efter sin tuffa entré sov han hela första dygnet och vi matade honom då med bröstmjölk på sked. När han sen vaknade till tyckte han att det var fisigt att behöva jobba för att få mat i mammas restaurang, när han blev matad på pappas, och det kan man ju förstå. Vem står hellre hemma och steker fläskkotletter än går på Efesos, liksom.
Nu har vi iallafall fått kläm på ätandet och fått åka hem. Jag går runt i den bubbla av gråtmild lycka som när man bara kan känna när man ser sin man och sin lilla son sova i soffan med huvuden tätt emot varandras.



Välkommen hem, underbara, älskade, efterlängtade unge!












Men vad sjutton...

jag hade något viktigt att berätta, men nu har jag glömt vad det var...hmm....vad tusan kan det ha varit. Känns som något stort. Nä. Jag kommer inte på det. Återkommer =)

Jojatackarjag

Anja Pärsson har aldrig varit min favvo men....respekt. Amen


Och nej...ingen Mayton

Uppdatering

Hela att-göra-listan, plus en storstädning, en badrumsmakeover och lite annat är avklarat.

Försöker kolla på OS, men det som varit en av tjusningarna med t.ex skidskytte, att det är en sport som är spännande och lätt att hänga med i ( inga jävla bedömningspoäng som ingen fattar) lyckas kanadickerna strula bort genom obefintlig grafik och allmänt trassel. Jävla teknik-u-land, Kazachstan skulle gjort det bättre!

Grattis till Kalla och tack för det guldet!!!


På barnafronten intet nytt- här alltså. Magdas och Jens flicka, Hansas och Babs flicka och Linas och Johans flicka är färdiglevererade, men ingen Mayton i sikte.

Nu har Mayton och jag bestämt att hen kommer på fredag framåt kvällen, vid halv sex tänkte vi åka in, när pappa kommer hem från jobbet. Blir bra va?

Results

Jaha, då ska vi se, först Melloresultat:
Okej, jag hade tre rätt tycker jag, även om Andreas Johnson bytte plats med Orsa Spelmän. Å andra sidan var ju AnnaMaria Espionsa en feltippning av rang, med å tredje sidan hade jag ju henne eller Pauline länge. Hmm, jag ger mig själv 2,5 rätt i allafall.

Å andra sidan hävdar jag att Manboy och Underbart var bästa låtarna och borde ha gått direkt, och ingen är nog gladare än jag över att få veta att Andreas Johnson hävdat att han aldrig ska vara med mer. Jag fattar bara inte vad den killen har. Jisses vad seg hans låt var.

"Sucker for love" och "Manipulated" fick också godkänt vilket ger fyra godkända låtar i veckans startfält, jämfört med förra veckans 0 stycken.

Men bäst igår var definitivt Glada Hudik-kören och deras version av Kents "Sverige", då det kan ha fällts en och annan tår i soffan. Inte bara från mig.

Näst bäst var faktiskt manusförfattarna till sketcherna- "Hej tolvårig flicka" och programledarnas versioner av tidigare års kollegor! Det var, till skillnad från skämten förra veckan, riktigt roligt och jag skrattade högt!!


OS.
En död rodelåkare. Alla alpina grenar inställda. Tokfiasko i skidskyttet. Jag vet inte...tror ordet jag söker är antiklimax.

I natt sitter jag dock uppe och tittar på Jesper Björnlund.


Och nej...ingen Mayton.

Hemmafrumellonörden rapporterar...

att i morgon öppnar vi stora loungen här för seriös Mellotitt, som vanligt. Efter Melloslut är det OS och damernas skidskytte! Jisses, det kommer bli stressiga veckor här framöver! 

Och förresten...fick vi en inbjudan av Alexander Alexander Rybak - Fairytales

att dra till Oslo i maj för att säga hej till honom och kolla på ett gig på Telenor Arena. Det verkar bli bra drag! = IIIIIIIHHHHHH!!! Vi har biljetter!!!!



Hur som helst, över till veckans deltävling.

1. Bidragets titel: Manboy
Artist: Eric Saade


Ska tydligen vara en klar finalist, en klassisk Darinkille med bra låt. Men det får mig att fundera på hur många fjortisidoler som egentligen får plats i en globen. Förslag till Chrille: Ordna en deltävling nästa år med Mums, Ola, Eric Saade, E.M.D, Darin, Erik eller vad han heter från i år, Calle osv. Veckan efter kan vi ha balladbrudarna. På så vis får vi bara med ett begränsat antal. Hur som helst, den här går vidare.

2. Bidragets titel: Hippare Hoppare
Artist: Andra Generationen & Dogge

Andra generationen ensamma var illa nog senast... ( fast erkänn att Kebabpizza, Slivovitza-texten sitter där!!) men MED Dogge, som inte på något sätt är en favorit hos mig. Nja. Kommer ingenstans.

3. Bidragets titel: Innan alla ljusen brunnit ut
Artist: Anna Maria Espinosa

Veckans Sanna, och sånt gillar som sagt Folke. Speciellt som det ännu inte har dykt upp någon Sannalåt i år. Det här kan bli hur tråkigt som helst i mina öron, och hur bra som helst hos Svenska Folke. Svårtippat. Men jag tror...nja....


4. Bidragets titel: Come And Get Me Now
Artist: Highlights & MiSt

Tydligen någon slags Folke himself som kommit med som webbjoker. Enligt förhandstipsen ska det suga. Ta hit Marie Lindberg om ni vill ha amatörförankringar! Det här funkar inte.

5. Bidragets titel: Sucker For Love
Artist: Pauline

Vem minns " A different kind of love" med Caroline Wennergren? Jag! Och jag gillar den fortfarande. Det här ska tydligen vara något liknande och jag tror att det här kan bli bra. Gå vidare? Tveksamt. Slåss med Anna Maria Espinosa om en andra andra chansenplatsen

6. Bidragets titel: We Can Work It Out
Artist: Andreas Johnson

Om Andreas Johnson har jag aldrig tyckt. Speciellt inte efter att han tvunget skulle vara med och sabba för Carola häromsistens. Hans låtar är ungefär lika spännande som mitt hemmafruliv just nu. Men återigen- det är inte jag som får bestämma vem som ska gå vidare och därför gör den här låten det. Direkt till globen i stället för Orsa Spelmän? Eller tvärtom? Mycket svårt. Jag tror: Andreas till andra chansen.

7. Bidragets titel: Underbart
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

Jodåförfansåatte.....Det är OS-final i folkemusik. Norge har Alexander. Sverige har Kalle Moraeus. Ungefär som att ställa upp Ole Einar Björndalen och David Ekholm med ovallade skidor på startlinjen och hålla tummarna. Men hur som helst, jag tror jag kommer att gilla det här. Jag är übersvennen som fortfarande gnolar på En kaka till kaffet, Älskar du livet, och andra gladvisor. Direkt till globen för knätofsarna!

8. Bidragets titel: Manipulated
Artist: Hanna Lindblad

De som gillade Jenny Silvers skumma låt förra veckan gillar det här. Lyckligtvis var det inte så många. Tack och hej på dej.

Summan av kardemumman, deltävling 2:

Eric Saade och Orsa Spelmän till Globen
Andreas Johnson och......vem av brudarna? Vem av brudarna?? Nä, jag drar till med AnnaMaria Espinosa i allfall. Sorry Pauline.


Och så slutligen: Är det bara jag som är rätt nöjd med att slippa Dolph? Jag fattar verkligen ingenting... killen dök upp i för liten kostym, rörde sig som ett cementblock, pratade som en seriefigur, var naturlig som en silicontutte och fick hur mycket cred som helst.....för vaddå?


Maytons säng

Här sover Mayton, 38 veckor och en dag:



Om två veckor ska Mayton sova här:




Undrar vad som är bekvämast?


Idag får man gärna sända en stärkande tanke till Le Magnifique, som kom hem från jobbet och först tvingades genomgå en diskussion på ett par timmar med Majgull, för att sedan tvingas iväg för att köpa pizzasallad och iskall cola till sin tjocka fru. Frun kunde inte åka själv eftersom de byxor hon kan ha på sig, förutom rosa urcellenEllenoverallen ovan, är i tvätten.
Le Magnifique har nu gått och lagt sig. Som sagt, skänk gärna en stärkande tanke....



Jag funderar...

och undrar om inte en av deltävlingarna förra eller var det förrförra året var nästan lika kass som den igår..... Riktigt sopigt startfält! Förlåt mig alla hårdrocksballader för att jag kallade Pain of Salvations "Road Salt" för hårdrocksballad! Förlåt mig Frida för att jag nämnde dig i samband med "frispråkarn".
Salem al Fakir...nä, jag är ledsen, jag kan inte.

Roligaste kommentaren: Elvira, 9 år, under "Road Salt": Sover han som sitter där bredvid?


Men, två rätt fick jag iallafall. Och ostbågar fick jag också. Man får vara nöjd.


Mellomellomello klappklappklapp 2010

Tjohoo, nu börjar spektaklet för i år! Jag är skrämmande oinsatt, har varken hunnit skaffa hem Schlagerbibeln eller läst in mig speciellt mycket, men som traditíonen bjuder ska jag ändå försöka göra en analys. Notera att jag INTE har hört låtarna- de hör man på tv när det är dags, allt annat är fusk. Men utifrån schlagerbloggar, odds och annat kommer här iallafall min gissning:

1. Bidragets titel: Unstoppable
Artist: Ola

Ola är Ola och kvällens fjortisfavvo, och kommer att gå vidare direkt till Globen. Om än för att jag tror att vi hört den här låten i fjorton Mums-varianter och ett antal Ola/Darin/Erik-varianter förut, men det verkar inte finnas något annan klockrent fjortisalternativ, så, Ola direktkvalificerad!


2. Bidragets titel: A Place To Stay
Artist: Jenny Silver


Det här kallas för en "Madonnalåt" av Aftonbladets schlagerexpert. Jag får snarare vibbar av förra årets, vad hette den...."The Queen" med Velvet. Inte så bra. Inte så dåligt. Uppspicat med coola kläder, men det brukar inte räcka hela vägen. Mellanlåt.


3. Bidragets titel: You're Making Me Hot-Hot-Hot
Artist: Linda Pritchard


Någon form av Ani Lorak-låt, sexigt brukar ju funka och om nu Jessica Andersson har dumpat sina lila silkesshorts så lär det här bli the foxy number of the night. Shakira kommer till andra chansen.

4. Bidragets titel: Road Salt
Artist: Pain Of Salvation


Årets obligatoriska hårdrocksbidrag kommer redan första lördagen. Verkar dock bra mycket mesigare än både H.E.A.T och The Poodels som stått för det de senaste åren. Ryktas om trummis med bar överkropp dock. Så här skrev jag om H.E.A.T förra året:
"Never under-estimate a half-naked drummer! Efter lite uppdatering ser jag att H.E.A.T är ett hårdrocksband med en trummis i bar överkropp. Svåranalyserat men ska inte räknas bort! Andra chansen istället för country? Country? Hårdrock? Country? Hårdrock? Eller even istället för Jennifer Brown?" Då var H.E.A.T med i Globen.
Men jag sticker ut hakan och tror att det här är meshårdrock inte kommer att gå vidare i år.

5. Bidragets titel: The Saviour
Artist: Anders Ekborg
  ( råkade skriva Ekbord först. Det hade varit ett roligt namn.)

Det här....den här killen verkar lite skitnödig va? Lite Loa Falkman, och det vet vi ju hur det gick.... Men jag tror stenhårt på att det här går vidare, som en mix mellan en manlig Malena och Chrille Sjögren och där kammas det in röster!! Käpprätt till Globen för den här musikalbiffen!

6. Bidragets titel: I Did It For Love
Artist: Jessica Andersson


Ballad med rutinerad artist. Folke gillar det här, Jessica får äran att komma till Örebro och andra chansen. I did it for love. Ja, tjena. ZZZ

7. Bidragets titel: Singel
Artist: Frispråkarn


Inte årets, inte århundradets, utan Mellohistoriens töntigaste artistnamn. Kan nån komma på något värre? Cookies n beans förra året var ju som en västanfläkt. Men, nog om detta. Rapvariant om att vara singel. Lite Frida, och det gick ju hem, lite Rigo and Topaz and the Red Fox eller vad de hette från förra året och det gick ju också hem. Men det här tror jag är för töntigt faktiskt. Jag hoppas iallafall att det går åt skogen för "Frispråkar'n". Åk hem.

8. Bidragets titel: Keep On Walking
Artist: Salem Al Fakir


Den här killen har jag helt missat. Å andra sidan visste jag inte vem Andreas Johnsson var innan han dök upp i Mello för några år sen ( och sen återkom och sabbade för Carola. Dödsstraff) så det säger inte så mycket.
Men joker är han tydligen tillräckligt känd för att få vara. Malena, E.M.D, Markoolio och Marie Serneholt var jokrar i fjor. De två första gick det ju bra för, de två sistnämnda tog sig inte vidare. Jag tror att Salem al Fakir är en Markoolio-joker: lite kul, men inte riktigt på riktigt. Åker ut.



Summa summarum:

Till Globen- Ola och Anders Ekborg
Till Andra chansen- Jessica och......hmm....hårdrock eller sexy, sexy eller hårdrock....jag håller fast vid Linda Prichard!


Ingen elefant och ingen microbaby

Resultatet av dagens ultraljud: 

Mayton väger 3,7 kilo jämfört med genomsnittsbäbisen som väger 3,1 i sin denna vecka 37+6. Det betyder att Mayton är 19% större än snittbäbisen. Till detta kommer en felmarginal på +0.6 kilo. 

Om Mayton ligger kvar där hen ligger i två veckor till, vilket var den ursprungliga planen, bör hen lägga på sig sådär fyra hekto till. 

Summan av kardemumman: Just nu är Mayton någonstans mellan 3,7- 4,3 kilo tung. Om två veckor är hen 4,1-4,7 kilo.  

Ingen superjätteelefant, men heller inte direkt någon minibaby, men det har vi ju fattat för länge sen. Orsaken till den skenande kurvan avfärdade läkaren som tillfälligheter.


Alltså- inte Mayton:




inte Mayton:



Mayton i Afghanistaniversion:



Lite blev gjort i allafall....

Tvätta och lägga in babykläderna
Bädda spjälsängen
Bädda och sänka vaggan
Bädda vagnen
Sortera och bränna foton
Sortera och skriva på gamla foton
Köpa babymössa och vantar
Köpa skötbordsunderlägg och kudde
Köpa grejer till gardinen
Lämna in bilen ( fredag )
Jobba några timmar ( torsdag)
Vittna ( fredag)
MVC-genomgång
Fixa hissgardinerna
Packa BB-väska
Skriva förlossningsbrev
Skruva ihop skötbordet
Ultraljud

Tavla i Maytons rum

Efter besiktningen på MVC konstaterar vi att:

  • mitt blod inte ätit upp Maytons blod, vilket är mycket bra.
  • jag har finfina blodsockervärden och inte ett spår av diabetes
  • järnvärdet är oförskämt bra

 

  • och att min mage är osannolikt stor. Den sprängde kurvan förra veckan och har nu, på en vecka, vuxit tre centimeter till. Från 38 cm till 41, alltså. Vill man se hur det rent grafiskt ser ut så kanske den här hjälper till. Vecka 37 på den vågräta linjen ger normalsiffran 34. Inte 41 där vi är alltså. Det är tvillingkurvan.




Nåväl. Eftersom jag inte har diabetes kan förklaringarna till tillväxtexplosionen vara tre, såvitt jag förstår:

1. Stor moderkaka.
X. Mycket fostervatten.
2. Bebisen är en elefant.

I morgon bitti ska vi få göra extra ultraljud för att försöka lista ut vilket av alternativen det kan vara. Jag hejar på X!!
Kan ni också vara snälla och göra det?

Politisk analys

Vi kollade på nyheterna häromkvällen och fick höra följande politiska analys av bonustjejen MajGull ( som hon ibland får heta här hemma.)

"Finanskrisen? Är det hon Mona Sahlin, eller?"



För övrigt står följande på listan innan Majton kan komma:

Tvätta och lägga in babykläderna
Bädda spjälsängen
Bädda och sänka vaggan
Bädda vagnen
Sortera och bränna foton
Sortera och skriva på gamla foton
Köpa babymössa och vantar
Köpa skötbordsunderlägg och kudde
Köpa grejer till gardinen
Lämna in bilen ( fredag )
Jobba några timmar ( torsdag)
Vittna ( fredag)
MVC-genomgång
Fixa hissgardinerna
Rama in och sätta upp foton
Packa BB-väska
Skriva förlossningsbrev
Skruva ihop skötbordet


Hmm, vad mer behöver man göra? Gå på porrklubb, knarka, lobotomeras och rädda världen. Men förutom det.


( Tack för tipset, Jessica, men)... jag har förresten fått bakförbud av maken- frysen är full av mat, pizzabullar och kanelbullar och nu gäller en in, en ut för att något mer ska få plats! 

Alltid något...

Vicky och Daniel mfl är ungefär här:

PhiPhi


Mamma och syster med familj är ungefär här:






Utanför mitt fönster ser det, dessvärre, ut ungefär såhär:



Så nu ska jag gå och lägga mig på soffan med ett gäng nybakade pizzabullar och äta ungefär såhär många!!


Hemmafrulife

Idag är min allra första dag som hemmafru och hemmabonusmamma.
Vaknade vid fyra av förvärkar, och somnade inte om. Klev så småningom upp, eldade, surfade runt om diverse symptom, läste tidningen, skjutsade S till skolan i snöstormen ( 1 timme t.or ), kom hem, betalade räkningar, tog emot Anticimex och gick besiktning i huset, ringde maken och diskuterade åtgärdsförslagen, la i en maskin tvätt.

Kl 11 var jag jävla trött. Typiskt tuppalursdags!


RSS 2.0