Kommunikationsproblem?

I fredags skulle maken och jag lämna bort sonen för en bio-och restaurangdejt! Vi skojade om att det var så längesen vi var på bio så vi kanske inte skulle komma ihåg hur man gör. En lång lista med tips lämnades till favvotanten och favvofarbröderna för att det skulle gå smidigt med barnvakteriet. Hur kvällen blev?

Jo, sonen hade det fantastiskt fint hos barnvakterna och var helnöjd. 
Maken och jag hade lyckats missförstå varandra och köpt biljetter till en film som jag trodde vi bestämt oss för att inte se, och han trodde att vi bestämt oss för att se...

Alltså- det går betydligt bättre för Elliot att ha ff, än det går för oss att ha barnfritt!

Som belöning fick Elliot en styck levande fladdermus levererad av katten idag. Den lades inom räckhåll för hans små klåfingriga nävar, men han hann inte få tag på den innan jag fick tag på honom. Vi tackar för det.

Kommande vecka ser vi fram emot en lunch med en kär gammal vän som dykt upp som gubben i lådan, samt att E ska komma igång och krypa ordentligt- just nu lyckas han mest hasa sig, bakåt, och tycker det är grymt frustrerande när allt hamnar längre bort från honom än det var från början, trots att han har förflyttat sig...



En viktig liten vecka

i Marsipanegrisens unga liv. Två fläskigt viktiga saker har hänt.

1. Lillgrisen har fyllt 6 månader och fått en ny, bautakul gunga i present
2. En liten liten tand har dykt upp.

Tanden är på tok förliten för att få med på bild, så Lille Babs bjussar istället på en bild där han visar kusin Maxwell vem det är som bestämmer!


Filmer lately

Levande begravd, Beck-håller Beck-klass, me like
I love you, Philip Morris- kass
Farsan-sådär. Förutom en helt hysteriskt rolig scen som vi såg tre gånger:



Torkel Peterson! My hero.

Ja, som ni märker har vi gått ifrån listan av "tunga, svåra och/eller klassiska filmer som måste ses, och är tillbaka på ruta ett- braindeadmovies!

Kultursnobberi

Igår firade Overallisbrallis en styck födelsedag med sovmorgon, frukost på sängen och fina paket helt enligt tradition. Sedan åkte jag, Le Magnifique och Marsipanigrisen på finkultur, som levererades av en hop extremt begåvade vänner. Japp, vi blev såna där som tar med ett spädbarn till teatern, och som alla andra retar sig på om bäbisen säger pip. Jag vet, jag har själv varit sådan. Vi helgarderade med regissörskan och fotografen för spektaklet, som sett det förut och därmed kunde ta med sig lillgrisen ut om det skulle behövas. Dessutom höll vi honom vaken enligt konstens alla regler för att han skulle kunna sova sig igenom föreställningen.

Han sov i tio minuter. Sen tittade han på föreställningen, i två akter. Utan att säga ett pip. Vi lägger därmed till teater på listan över Marsipanegrisens intressen, där det nu därmed står: Mat. Löv. Flaggor. Djur. Teater. 

Och så vill vi bju på lite semesterbilder: 

 

Fått en gunga av mormor! Halleluja vad kul!

Majsan redo för hojtur med morbror Ine.

 



Inte mindre än sex snyggingar på samma bild!



Marley på lattjolajban med pappan!



Lite trist är det allt att semestern är slut!


Tjockisklubben i semestertid

Vecka 6: - 0.8 kg, totalt -6.8
Vecka 7: Var på semester, glömde väga mig
Vecka 8: + 1 kg, totalt -5.8
Vecka 9: -2.0 kg, totalt -7.8

Återstår gör nu endast 12,9 kg. Heja mig!


Nya frågesportsresultat

Fråga: I kyrkan går ibland en  eller flera personer och samlar ihop pengar bland besökarna. Vad kallas detta?

Systerdotter: Hovmästare!

Majsan: Nej, det är ju en sås!


Ny fråga: Vad kallas ibland kons bajs?

Systerdotter: Jag vet!!! Koskit!!


Semester 2010...

kan sammanfattas i ett ord: intensiv!

Den långa versionen lyder: Hysteriska dagar innan avfärd med att få hemmet i ordning för uthyrning. Lackning och betsning av golv. Bankmöte. Väl på väg bajsade katten i bilen på väg till kattkollo, och maken fick feta fortkörningsböter. Några dagar i skåne, som innebar bad, brand, monopol och en olycka som krävde två ambulanser och en brandbil, chock, skräck och panik och sedan ofattbar tur och en tacksamhet och lättnad som inte låter sig beskrivas.

Vidare till lilla söta nyckelpigans dop och därifrån till västkusten, där vi klämde in ett stort antal människor i en stuga på 20 kvadrat. Djurpark, stranddagar, grillning, samt en Ullaredsutflykt där det senare skulle visa sig att vi åkt den dagen det var rekord i antal kunder.
Avslutningsvis tappade jag min vigselring i havet och när vi hämtade katten från kollot passade hon på att bajsa i den andra bilen också.


Lille Babs var nöjd och glad på sin första semester. Vi andra har behövt den här veckan för att vila upp oss.


RSS 2.0