Bra resultat

Tjockisklubben

27/3         -1.1 kg
sen 2/3:   - 4,2

Inte så bra resultat

                    J.F                J.W           J.K                M.J                 A.M 

        
                   0                   0               0                700               X    
                  X                    200          0                   0                    X       
   


Vinst            1300            2700        1800            3600              2700         


Insats:    2400             2600        2600            2800             1600          
Totalt:      -1100           +100       -800            +900            + 1100   

Per, som inte har en egen kolumn tog hem förstaplatsen , och ligger därmed på insats: 600 och en  total på +300


En måndagsjävel i mars

Om man hade fått välja sin Groundhog day skulle det definitivt inte ha varit denna ynkliga ursäkt för en måndag!
Nog om detta.

Tjockisklubbsresult: sedan förra veckan: -0.5
sedan 2/3: -3.1
sedan start ( som var i augusti men inkl ett fyra måndaders eller så uppehåll) : - ca 11.5 kg


Recensioner från en kulturvecka

Lördag 14 mars, Mellofinal i globen!

Rätt låt vann och det är något alldeles särskilt att vara i Globen när det händer. Omröstningen i år var ju smått kaotisk, och Globenfolket, vana som vi är att "vår" låt ska få rätt mycket poäng redan i inledningen av röstningen, blev nu smått paralyserade av förvirring när jurygrupernas tolvor spreds ut över startfältet likt innebörden av en socialdemokratisk slogan. Men när Folke sagt sitt och segern hamnat rätt exploderade å andra sidan Globen! Mäktigt!
Bäst- att rätt låt vann och att vi var så många som kunde åka tillsammans! Och, givetvis, det otroligt roliga efterspelet till "Tingeling". Att ryska ambassadören tycker att upphovsmakarna borde spärras in på mentalsjukhus säger mer om Ryssland än vad "Tingeling" i sin vildaste fantasi kunnat åstadkomma.
Sämst- de fyra fulla brudar som satt bakom oss och skrek och diskuterade oväsentligheter och var dryga. Varför betala massa pengar för en biljett till något som kommer att vara en gigantisk minneslucka nästa dag? Jag hoppas innerligt att de alla fyra var sjukt bakis på söndagen.

Onsdag 18 mars. Baletten Svansjön på Hjalmar Berman-teatern.

Som en del i vår kulturella turné gav jag Le Magnifique biljetter till Svansjön i julklapp. Det var verkligen the real thing med Moldaviska nationalbaletten och ryska stjärnsolister ( heter det solist när det gäller dans? )  
Balett är indeed mycket vackert och mäktigt och det är omöjligt att inte imponeras. Att göra 47 snurrar som säkert heter något annat fint, för att sen dansa vidare som om inget hänt får mig att skämmas i jämförelse med hur jag ser ut när jag kör fem varv på "dansk julafton"-pinnen på midsommar. När vi kom hem försökte jag ställa mig på en tåspets sådär som de gjorde, fast jag försökte med en fot medan jag höll upp så mycket som möjligt av min kroppshydda på armarna. Det var helt omöjligt att göra tåtricket. Svansjön var vacker som den saga det är och mycket imponerande i dans, kostym och musik.
Trots detta fann jag tid under föreställningen att fundera över ungefär när det för en man känns naturligt att gå ut inför en fullsatt salong,  iklädd trikåer som, och nu överdriver jag inte, inte bara mycket tydligt visar konturerna av ens könsorgan utan det även, till översta bänkraden skulle synas om man en dag skulle råka ha en finne på pungen. Det är nästan omöjligt att inte skratta lite åt synen, trots allt. Jag tror att jag där någonstans fick underkänt som finkulturare. Inte heller drack jag rött vin i pausen, utan vitt. Nästa gång står det bandy på kulturutvecklingsschemat!

Lördag 21 mars, Örebrospexets Faraos förbannelse på Hjalmar Bergmanteatern

Mitt kära gamla spex har flyttat ner på stan i de fina salongerna och jag hoppades, hoppades, hoppades att det skulle bli så bra! Men....tyvärr. Man kan ha mycket delade åsikter om vad som är nödvändigt i ett spex och inte, men det jag behöver för att bli nöjd är: ett bra och rimmat manus som knyts ihop i slutet på ett oväntat sätt. Det fanns inte. Det var prat, prat, omotiverade ingångar, rörigt och hyfsat obegripligt. Roliga låttexter som kan uppfattas utan att dränkas i musiken. Påföljande omstarter ska vara korta och med en rolig twist. Det fanns inte. En rolluppsättning där alla karaktärer har en funktion som gör deras närvaro på scen berättigad, och åtmisntonde någon karaktär som är rolig. Det fanns inte. Vid ett tillfälle räknade jag till sjutton pers på scen, och alla var tysta. Snygga lösningar i scenbyten och teknik. Det fanns inte. Att blacka en scen för att "så tyst som möjligt" byta eller ändra dekor var en temposänkning redan på medeltiden.

Det som var positivt var : ett gäng ( ett stort gäng) duktiga skådisar, varav flera höjt sig sedan jag senast såg dem, och några nya som med rätt förutsättningar kan bli mycket bra, och de flesta av dem även duktiga sångare. Ett rejält band, snyggt inbakade bakom dekoren. Snygga kostymer. Några kul låtval. En synopsisidé som kunde blivit fantastisk. Det som fanns var hygglig amatörteater.

Det som definitivt inte fanns var ett spex. Ett sådant är nämligen roligt. Jag kan ha skrattat en gång. På tre timmar. Det är drama, drama, drama och absolut noll humor. Tyvärr.

Och nu bryter vi för reklam!


Det våras för overallisbrallis

Overallis är tha thing!!

Även- denna vecka är kulturveckan. Återkommer om detta.


Dagens fjärde inlägg

Det var ju värst vad jag har mycket text i mig idag. Men det här blir dagens sista inlägg:

Det finns en kvinna i Sverige med namnet Mello som tilltalsnamn.
Det finns en man i Sverige med namnet Mello som andranamn.

Grattis till er!

Tjockisklubben sa - 0.6.

Grattis till mig!

Melloanalys le grande

Låt mig först konstatera att det här är en ovanlig final. De senaste tre åren har man, genom att läsa igenom startfältet, kunnat lista ut vilka som ska vinna finalen: Carola, The Ark och Charlotte var inte direkt några högoddsare under 2006-2008. I år är det något helt annat och ingen har ju en aning om hur sjutton Folke kommer att bete sig i morgon. Om vi tittar Eurovision-placeringar kan man konstatera att våra "schlagerlåtar" inte slår något vidare, så det är kanske dags att satsa på nåt helt annat? Men Eurovision är inte den stora grejen trots allt, " det var bättre förr" och allt det där. Därför- må bästa låt vinna i Globen och sen är det bra med det. Att välja ut det som kommer att " slå i Moskva" är ungefär som att lägga Ahlgrens bilar i shoppingkorgen istället för belgisk choklad, för att det är finare färg på bilarna. Äh, ni fattar.


Såhär tror och/eller tycker jag iallafall om i morgon:

1. Hope & Glory/ Mums: En av tre möjliga vinnare och en mucho bra låt. Skulle bli en dussinlåt i Moskva dock.

2. Snälla snälla/ Caroline af Ugglas: En av tre möjliga vinnare, vilket verkligen inte var troligt på pappret. Känslan i Snälla snälla påminner om den fantastiska Molitva som Serbien vann med 2007, och jag älskar Snälla snälla. De senaste veckorna har jag inte hört många som inte har en åsikt om den här låten. Resten av befolkningen här i huset tycker den är vedervärdig och mamma tittade inte på resten av delfinalerna pga den här låten.... Stor favorit! 

3. Love love love/ Agnes Carlsson: Vad är det här för en låt? Var den med i uttagningarna? Jag har aldrig hört den förut? Eller...jo, det har jag. Den var inte bra då heller.  Den här låten hamnar bland de tre sista.

4. 1000 miles/ H.E.A.T: Årets, numera tydligen obligatoriska, "hårdrocksbidrag" och Le Magnifiques favorit. Betydligt sämre än t.ex The Poodels, men med ungefär lika töntigt namn. Får sig nog några röster och hamnar nånstans i mitten.

5. Your'e my world/Emilia: Varför är den här skiten med? Kass. Slåss mot de andra brydarna, Agnes, Molly, och Sofia om att undvika sistaplatsen.

6. Stay the night/ Alcazar: Alcazar är Alcazar (om än utan Mange vilket är synd och skam). Stay the night är dock långt ifrån "Not a sinner nor a saint"-klass och Alcazar får konkurrens om bögrösterna av Mums. Stay the night hamnar nånstans i mitten.

7. Moving on/ Sarah Dawn Finer: Det här är tydligen en låt som Folke gillar. Jag fattar inte riktigt varför. Dessutom kan jag omöjligen ta henne på allvar då hon är en kopia av Fiona i Shrek, bara lite ogrönare:

Sarah Dawn Finer

Vilket hon nu för all del inte kan rå för. Men ändå. Mittenplacering.

8. Baby goodbye/ E.M.D: Jag gillar inte det här nåt vidare. Men det gör X antal fjortisbrudar. Pojkbandet E.M.D får dock konkurrens om fjortisarnas kvarvarande pengar på kontantkorten av Moms, Molly, och Agnes. Kan bli tufft, men jag tror ändå E.M.D kammar hem den kampen. Fyra?

9. Alla/ Sofia: Jahapp, hur mycket makt har den internationella juryn egentligen? Om de inte har mer makt än Obama är hamnar den här där den hör hemma, i nedre skiktet. Juryn lär ju ge den alla (!) sina points för att inte tappa ansiktet, men det räcker bara för att få upp henne ur brudträsket i botten och upp till en...tja, sjunde åttonde eller nåt annat som alla snart har glömt.

10. Så vill stjärnorna/ Molly Sandén: Är den här tjejen YNGRE än Amy Diamond säger ni? Ja, sjunga kan hon och jag gillar den här sliskiga balladen mycket. Men vinna ska och kommer den inte att göra. Hade dock förtjänat bättre än den 8-9-placering den hamnar på. Synd också att texten är sjukt banal. Pling, gå i pension!

11. La Voix/ Malena Ernman: En av tre möjliga vinnare och en helt sjukt bra låt!

Så: Mums, Caroline och Malena alltså. Och jag väljer...hm. Shit. Finalen är i morgon och jag har inte bestämt mig!
Carolien eller Malena? Malena eller Caroline? Jag blir faktiskt nöjd med att vilken av dem som helst vinner. Och nån av dem gör det. Väl...?


Nörd? Jag?

Pokerresult of igår-oh yes!

J.F                J.W           J.K                M.J                 A.M 

        
    0                   0               0                700               X           

1300            2500        1800            3600              2700         


Insats:    2400             2400        2400            2600             1600          
Totalt:      -1100           +100       -200            +1100            + 1100   

Per, som inte har en egen kolumn tog hem andraplatsen, och ligger därmed på insats: 400 och en  total på -300


Jag skrattar ihjäl mig!

Fredagsmiddagsmys och vi kommer in på ämnet sex. Att S har koll på läget vet vi, så jag frågade A, som fyller 14 på måndag, om vad han visste om saken.

"Man stoppar in sin penis i tjejens slida och sen gör man ungefär som livräddning (hjärt-lungräddning) fast med underkroppen! "

Nu vet ni det!

Dagens....

Aaaarghhh!!! 

På biblofiket på uni sålde de ikväll kaffecheesecake med choklad plus kaffe för det fantastiska priset av tjugo spänn. Den såg SJUKT god ut!!! Jag, som ligger på pointsminus på tjockisklubben köpte INGEN (!!!) , men min kursare Tina fick torka mig om mungiporna med en servett för jag blev paralyserad och dreglet svämmade över!

Du, som har bestämt att allt som är gott också så jävla nödvändigtvis ska vara fett och sockrigt och dåååållliiiigt ( du är säkert för övrigt samma spån som bestämt att en räv skulle få riva Flisa i ögat och annat som är helt korkat och orättvist), till dig vill jag bara säga: Fucka dig i bajan!! Gör om!

så, över till något annat:

Fråga?

Man kan heta Juno, Benno ( eller är det bara på IKEA?), Steffo, Bruno, Vito, Gröno (skojar bara) , men varför har ingen kommit på att man kan heta Mello? Mycket fint namn om ni frågar mig. Om jag inte redan hette ett mycket fint sådant skulle jag ta det som andranamn pronto!


Post-weekend

En fullmatad helg är till ända och idag var det visst redan måndag!

Fredagen börjades med åter-inskrivning på tjockisklubben som sa att jag lagt på mig enbart + 0.4 trots mitt 4 månader långa uppehåll. Men de får säga vad de vill, för jag kommer att väga mig hemma och DEN vågen sa i fredags -2.0 kilo mot veckan innan. Förvisso då med jeans, men ändå...gissa vilken våg jag väljer? =) Jag passade dock på att fylla på lagren av tjockisklubbsgodis när jag skrev in mig!
Fredagen innebar även en snabbträff med sjuka Flisa, som skulle transporteras från kattsjukhuset till kattvilohemmet hos svärmor och svärfar, och sedan vidare ner till skåne.
Ett övernattningsstopp hos modern och systern, en cider och en runda kort och i säng.

Lördagen tog oss vidare ner till Malmö och gudsonens första födelsedag. Han och hans mappa var såhär söta:

och han fick såhär många och fina saker som hans pappa försökte lägga vantarna på! Observera: den stora lila leksaklådan har vi P-Y-S-S-L-A-T! Nästa år ska the kiddo få nåt totally färdigköpt!

 

På kvällen vankades det, trots vissas oengagemang, Andra Chansen-mello och jag hann inte göra en full analys innan, men det var kanske lika bra det med tanke på hur det gått med det tidigare. Och inte hade jag iallafall trott att Caroline af Ugglas skulle gå vidare till globen. En full analys om Globen-lördag kommer inom kort!

Söndagsförmiddagen kom med reseplanering och eftermiddagen med en lååång hemfärd i snöyran. Vi hade bil-allsång till Malena Ernman:s opera så rutorna på bilen immade igen, för övrigt gick det smärtfritt.

Nu har vi kalasat på biff och whiskysås och sängen hägrar!

Puss till Marley och hans mappa för att vi fick vara med och fira hanses allra första födelsedag!


Har vi hört den här förut?



Av gänget som är med för tredje gången på fyra år...LOL

Otur!

Ungefär såhär mycket otur hade vår älskade katt igår, fast hon var ute på promenad när något elakt, kanske en jättekatt eller räv eller ett gäng mobbingälgar attackerade henne! Hon blev skadad i ögat och husse fick åka till djursjukhuset med henne, och där får hon vara kvar tills i morgon. Kanske måste hon opereras men kattögondoktorn (!) tror att den skadade hornhinnan kanske läker ihop av sig själv. Tomt är det när hon inte är här, och när hon kommer hem igen kommer hon inte att få gå ut på väääääldigt länge.





Jag ger mig!

Okej, nu har jag även retirerat tillbaka till tjockisklubben, som jag var tvungen att gå ur när jag trodde jag skulle få vara med i den andra tjockisklubben med gravidos. Nu föll det ju sig så att jag plötsligt inte fick vara med i någon klubb alls, vilket gjorde att det var så synd om mig att jag...åt. Men, nu är det dags igen. Min vän Bullen har blivit määäger och det kan jag ju inte låta henne vara alldeles själv, det vore ju taskigt! =)
Men jag kommer inte att gå till klubben utan har reggat mig på hemsidan igen och tänker köra hemma.

För att förbereda mig på att det skulle bli nyttomat hädanefter, tryckte jag i mig 10 after eight-rutor, en chokladbit och en bit brie-ost! Nu är jag beredd!

Bäst igår var...



Agnes Guldoverall! Var kan jag köpa en sån? Ja, jag förstår att jag skulle se ut som en exklusiv falukorv, men ändå?

Darins ( hade inte han nyss tandställning och rätt mycket finnar och var sådär 17 år?) version av "Se på mig"!

Schlagernörden retirerar...

men hur sjutton hade man kunnat förespå att Malena Ernman skulle slå ut Sarah Dawn Finer och att Svenska Folke skulle svika Thor-Leffes? Hmm, två halva poäng makes ett helt.
Hur som helst, årets Mello har varit en hyfsat jämn smet- inga outstandingly bra låtar och inga elefantsångsskämt, de enda två helt olyssnebara exemplaren var Thor-Leifs och Susanne Alvengren, riktigt sopigt! 

I Finalen som det nu ser ut går min röst nog till Mums....hmm...få se vad som dyker upp från Norrköping och andra chansen dock.


Tittad film sen sist- Citizen Kane
Söndagsfilm i sängen idag- Breakfast Club


RSS 2.0