Mellofinaldags!

Kära två bloggläsare- Overallisbrallis har legat på latsidan igen och ignorerat att publicera facit i deltävlingarna! Men finalen kan jag inte hålla mig från att outa, så här kommer det. Först delar vi upp låtarna i kategorierna: toppen och utfyllnaden. PÅ toppenlistan hamnar då de fyra låtarna som har potential.
 
Bland dessa fyra hittar vi vinnaren, på detta är jag säker. Om jag fått bestämma skulle pokalen gå till Wiktoria, som har en bra låt OCH en show med Mumseffekt, så heja den. Mina känsliga tentakler säger dock att det blir lill-Frans som får äran att åka till Stockholm på Eurovision tillsammans med mig! Och fine with me, älskar låten, men det finns ingen show tyvärr, det lilla blyga leendet räknas inte. 
 
Alltså: 
1. Frans – ”If I Were Sorry” 
2. Wiktoria – ”Save Me” -minst tvåa ska hon komma, annars är det något ruttet. Jävla bra låt! 
3. Robin Bengtsson – ”Constellation Price”. Jag har aldrig förut hört ett par ögon sjunga! Vadå, var det en hel kille där? Det vet jag inget om, såg bara ögonen. Men låten är bra, munspel är coolt, fakemunspel inte lika coolt, men vaffan....
4. Molly Sandén – ”Youniverse” Molly, av en normalt sett ganska mogen man i min närhet konstant kallad " Bajs-Molly" har en taaam låt, en safe Euphoriakopia signerad Dääänny. Detta räcker till en fjärdeplats, men låten är verkligen inte mycket att hänga i gran...
 
och så kommer vi till den svåra delen, utfyllnaden. Den kan man dela upp i utfyllnad med en bonus, och utan. I med-bonus-kategorin hamnar: 
 
5. Oscar Zia – ”Human” Bonusen på denna? Han kom ut som gay. Som om han varit något annat förut, men det genererar alltid vissa extrapoint.Eller vänta, var det Anton Ewald som kom ut??  Hygglig låt men i sötapojkar-kategorien ligger han illa till i år pga av lillFrans och Robin som får tweenie- resp. mammarösterna. 
 
6.  SaRaha – ”Kizunguzungu” Okej, det här är inte världens bästa låt, men den enda som skapar allsång i vår tv-soffa i år ( maken borträknad)  och den är lite exotisk. Barnvänlig. Tror den kanske kan orka förbi: 
 
7. Ace Wilder – ”Don't Worry” Sämre låt än den som föll på målsnöret för två år sen, men inte dålig. Typiskt mellanskikt. 

 
och så bottenskrapet: 
 
10. Boris René – ”Put Your Love on Me”- visst, lite skön låt. Men hissmusik jämfört med toppen. 
 
 

Elliotcitat sen sist

Leker charader med Henrik och Elliot. Jag försöker illustrera en hackspett. Elliot ska gissa och H ger en ledtråd "Vad heter en sån fågel som slår huvudet i ett träd?" Elliot "Dårfink? "
 
 
Kollar på Mello med citatmaskinen Elliot. Programledarna " Hej Gävle!" Elliot: "Mamma, de svärde! Man får inte säga jävle"
 
Senare i programmet; "Han ( Jonas Gardell) är rolig som en ekorre som tappat sitt ekollon"
 
och " jaha, mamma du gav två poäng till den här och jag gav en sten"
 
och under en låt som han inte tyckte var så bra: " Du VET att man kan stänga av ljudet på TV:n va"? 
 
Och i morse: Kan vi kolla på den där filmen med tomtar och troll, där de säger " Var är Kent?" "Här, mamma"

RSS 2.0