Finalfacit 2014

Som ett litet vårtecken kommer det, punktligt varje år! Overallisbrallis finalfacit. Nu när klackarna, biljetterna, bubblet och glittret är nedpackat är det dags för Overallisbrallisen att presentera analysen och sedan avslöja resultatet. Håll i hatten, här kommer det.

  1. Anton Ewald- Natural. Det har tydligen upprört mången musikmänniska att Anton Ewald sjunger falskt?! Jag fattar inget, what´s new? Ska man inte bara dansa och klia sig i skrevet alltså? Men Eric Sadadee-efterträdaren kommer få massiva mängder röster såklart. Dessvärre för honom är det mången konkurrent om dem i år och skrevkillaren får nöja sig med mittskiktet.

  2. Ellen Benediktsson- Songbird. Det har tydligen upprört mången musikmänniska att Ellen Benediktsson inte kan sju……nä, jag skojar bara. Medioker låt med draåthilvitti vilken röst! Jag gillar! Men, brunhåriga ballader går det tretton på dussinet av neråt Moldavienhållet och ska man ha framgång med en sån ska den heta Molitva. Och det gör inte den här. Bottenskikt.

  3. Alcazar-Blame it on the disco.Kan man annat än älska detta? Alcazar, moder av discokulor, brakar ner från en gigantisk, komplett i glitterkostymer och med en ljuvlig Andreas Lundstedt i glittrig liten gubbmage! Till frukost, lunch och middag, tack! Alcazar vinner inte det här kalaset, och det är väl korrekt av Folke att inte skicka den här Mellopralinen, men I LOOOOVE!!

  4. Oscar Zia-Yes we can. Se punkt 1.

  5. Linus Svenning-Bröder. Kan bli farligare än vi kunde ana när vi satt och garvade åt detta i deltävling 1. En växa-till-sig-låt som har fått växa. Omåttligt populär i barn&och ungdomsjuryn i vår soffa. Bubblare. Orkar till mellanskiktet.

  6. Paparizou- Survivor. Den här ska inte underskattas. Visst, den är rätt mainstream, MEN. A) Bruden levererar. B) Grekerna är röstningstokiga och C) Internationella Juryn kommer att lajka den här! Vinnarkandidat, och bästa alternativet om vi vill slippa kvala i ESC nästa år. Kan hon charma svennarna har hon halva inne i Europa, helt enkelt. Och lagomlåtar, som inte vare sig hetsar upp någon eller gör någon kräkfärdig, har vunnit ESC flera gånger.

  7. YOHIO- To the end. Den här japanpopparen slåss om rösterna med kilovis med tonårshormoner. Yohio, Ewald, Svenning och Zia har samma fans, och kiddos i den åldern brukar bara få rösta två gånger innan päronen kommer och rycker telefonerna. Bra jobbat, föräldrar! Ta mer ansvar! Se till att inte era ungar ringer ihjäl sig på det här. Mög.

  8. Sanna Nielssen- Undo. Tant Sanna är tillbaka och jo, hennes låt är starkare än det gamla skräpet hon brukar komma dragandes med, MEN, och nu säger jag det här för sista gången. Damen har karisma som en gammal virkad fönsterbrädesduk. Hon är torr och stel och präktig och det är INTE MELLO! Sanna har, av helt outgrundlig anledning, charmat brallan av Folke i alla år. Det räcker nu, Folke! På med brallan igen och kom in i matchen. Kom ihåg hur det gick för Anna Bergendahl, som ni tvunget skulle skicka till Oslo häromåret. Nej. Nej. Nej. Ska vi kvala in nästa år så KRÄVER jag att Folke åker till Danmark, köper ett sjukt laddat kontantkort, ringer som en tok och ser till att vi får komma med igen.

    För övrigt har jag en make som hävdar att det här är årets bästa låt. Jag har aldrig kontrollerat hans telefon, men jag kommer att göra det när jag kommer hem, för att se om han har ringt och röstat på eländet! Och ja, jag har skickat efter papperna....

  9. Panetoz- Efter solsken. Piffig låt. Kommer sist.

  10. Ace Wilder-Busy doin nothing. Ooooppa! Vad har vi här då? Cool låt, cool bryd, och det här känns lite fräscht! ( Jämför gärna med punkt 8…) Vinnarkandidat. Jag gillar. Europa gillar. Men, ska vi int´ ta och skicka den här bönan hörni?

 Men.....jag känner gamle Folke så tyvärr.....

Sverige- vi har ett resultat!

  1. Sanna Nielsen

  2. Ace Wilder ( snälla Mellogud, låt henne ta sig förbi Sanna)

  3. Alcazar

  4. Yohio

  5. Paparizou

  6. Anton Zia / Oscar Ewald

  7. Ellen Benediktsson

  8. Anton Zia/ Oscar Ewald

  9. Linus Svenning

  10. Panetoz


RSS 2.0