Förresten....

har jag sagt att vi kommer att sitta på Malmö Arena nästa lördag? =) 

ESC Top 5 och lite till

Summan av kardemumman i år kokar ner till detta: 
 
1. Danmark. Ja, det är inte omöjligt att Dannarna vinner, men då bara för att det är ett klassiskt mellanår. Det här är en bra låt, inget snack om det, men nån klassiker är det inte. Lite Olsen-brothers goes 2013. Snyggt och bra, det här resultatet gör mig nöjd. 
2. Norge. Samtliga skandinaviska låtar i år är jävla bra. Egentligen tror jag att Danmark kommer att ta de röster som i min värld gör att Norge orkar sig upp på andra plats, men Norge får ligga kvar här ändå. Heja heja. 
3. Cypern. Kan för all del bytas ut mot valfri brunhårig ballad, men vi drog till med Cypern som kändes starkast. En brun ballad kommer definitivt att komma i toppen, menom det blir Cypern eller  Ryssland, Ukraina, Frankrike, Moldavien eller nåt annat ur balladträsket, ja det kan väl egentligen kvitta? 
4. Belgien/Ungern/Malta- är lite samma tralliga, lättsmälta och tuggummigia låt. Jag hejar ju på Malta av dessa då, men tror det blir Ungern. 
5. Sverige- ska såklart vara med i Top 5. Robins låt är fortfarande en favorit i den här stugan, men tyvärr, om man nu får säga så då, är vi direktkvalificerade i år: "You" hade verkligen behövt den extra lyssning som en semifinal ger eftersom låten är en super- grower: ju fler gånger, desto bättre blir den. Betänk att den inte ens gick direkt till final här hemma i Svenneland, utan via andra chansen. 
 
Årets bubblare är definitivt Makedonien. Sjukt konstig låt bestående av en ytterst prydlig och välsjungande gosse som sjunger en låt, en fantastisk romsk Big Mama som klämmer i från tårna i en annan låt, en kör som ser ut att ha plockats in från gatan som doar en tredje låt och ett bakgrundssound som hör hemma i en fjärde låt. Samtidigt. Kan gå hur fasen som helst, och jag blir inte ett dugg förvånad om Makedonkierna klämmer in sig på Top 5. 
 
Årets jag-fattar-ingenting-eftersom-jag-inte-är-musikaliskt-skolad-låt: Holland. I min bekantskapskrets finns ett antal personer som verkligen kan musik, som kanske till och med jobbar med musik. De hör något som jag inte hör, och prisar ofta en låt som jag tycker låter ungefär som väntmusiken i telefonkön till datasupporten på jobbet. I år tror jag att den låten är Hollands. När vi lyssnade på den igår orkade vi med en minut och elva sekunder, och då har vi ändå en regel om att lyssna igenom alla låtar från början till slut. I min värld låter Holland som något som skulle kunnat vara med 1958 och komma trea, men jag förstår, intellektuellt, att det här kan bli en mycket farlig utmanazzzzzzzz. 
 
 
Slutligen har jag en fråga till Bonnie Tyler: Du Bonnie, det här med ansiktslyft, hur ställer du dig till det? 

ESC 2013 Semi 2

Semi 2 är snäppet bättre än Semi 1, kanske för att det har trillat bort ett par brunhåriga ballader från startlistan. 2 innehåller också årets mest Ranelidska bidrag. Outstanding underhållning. 
 
Vidare från Semi 2 går: 
 
Lettland-poppisar i glitterkostymer. Kan det annat än att gå hem? 
Makedonien- återkommer med den. 
Azerbajdjan- Trist utav hilvitti, men safe. 
Finland- inget Suomi skickar någonsin kommer att slå förra årets Pernilla-bakelse i min bok, men all respekt för pajsarna som har spottat opp sig ordenligt i Schlagervärlden de senaste åren! 
Malta-min personliga favorit. För dem brukar det gå så in i bängen dåligt, så det gör det väl också för den här ljuvliga och oerhört lätt-tuggade karamellen. 
Island- bidrar med en svår ballad om fisk. Fin. 
Grekland- har i år översatt sitt eviga Opa! till Alcohol i den här politiska tramslåten. Den Andra Nörden är övertygad om att den här är vidare. Jag vette fan, men gick med på det. Grekland är trots allt Grekland, om än i spruckna och krus.
Ungern- jojo, försök sluta sjunga Kedveshem efter det här Hubba Bubbat
Norge- vinnare? 
Schweiz- sjukt mainstream. Men vidare. 
 
Noterbart från Semi 2: Kära Israel, det kan ju inte ni hjälpa, men att skicka självaste Lynda Woodruff till ESC och begära att bli tagna på allvar, det är stor humor. Skicka Boaz istället. Varje år. 
 
Och så den största humorn av alla: missa för allt i världen inte Rumänien!!!!! Extremt pretto man. Extremt dålig låt. Extremt rolig kombi. 

ESC 2013 Semi 1

Jadu, Glenn, som det brukar heta varje år vid ungefär den här tiden, då var det dags för den årliga underbara Eurovisioncirkusen och igår kväll var det dags för en av årets bästa kvällar! SuperESC-nörden och o-nördiga Overallisbrallis klämde ett par flaskor vin, oräkneliga kalorier och sådär 6-7 timmar Inför Eurovision- klipp. 
 
Inte heller i år finns någon självklar vinnare a la Rybak. Jag tror att ESC 2013 får en "Azerbajdjan"-vinnare, alltå en låt som inte är dålig, inte är bra, fick några points av alla länder och som inte en jävel kommer ihåg efter en vecka. 
 
Hur som helst, här kommer finalisterna från semi 1: ( som vi tror, inte som vi vill) 
 
Kroatien- A capellan från helvetet, men sångstilen finns tydligen med på Unescos världsarvslista. Bara en sån sak. 
Danmark- Vinnare? 
Ryssland- fredpåjorden-smörja, från Ryssland av alla länder, känns inte så....genuint. Ryssland skulle dock gå vidare om så  jag sjöng för dem, eftersom grannländerna är många och inte törs annat än att rösta. Vänta nu...det var kanske inte en så dum idé......? 
Ukraina- som brukar gå att lita på skickar en av årets 478 brunhåriga ballader. 
Holland-jag återkommer till denna 
Vitryssland
Moldavien-ännu en brunhårig ballad. Jävla konstigt brunhår dock, men kan ESC-Folke bortse från det så är Moldova vidare.
Irland- är Irland. 
Cypern- brunettballad. Nähä? 
Belgien-har samma problem som Moldavien att få Folke att hålla fokus på låten, denna gång dock på grund av en jättesnok och inte ett vänsterhår. 
 
Från första semi noteras också att Montenegro ställer upp med en strippa och ett gäng medelålders män i keps som river av en rap-låt. Dra åt helvete på er.

RSS 2.0