MELLOTAAAAJM!!!!

....lyder rubriken, och så skriver jag bara för att försöka låtsas att jag har uppbringat någon slags entusiasm inför lördagens Mellofinal. Det har jag inte...faktum är att årets final lämnar mig helt kall, vilket skrämmer poopet ur mig! 
Overallisbrallis hoppas på att få återkomma inför Eurovisionfinalen med lite kvalitet men just i Mello är det i år ett så kallat " typiskt mellanår". Hur som helst, en overallisbrallis gotta do vad en overallisbrallis gotta do, så här kommer årets facit ( i år extra viktigt då makens jobb arrangerat en tävling där den som lyckas pricka in flest placeringar vinner en hel hög med vinflaskor, och han har gett mig ansvaret för att prestera vår lista....) 
 
Generellt är det fantastiskt många gossar i år, och då tycker jag man kan begära att Mums är någon av dem så vi kan bringa lite klarhet, men nädå...
 
I bottenträsket hittar vi RENAIDA ( Vem? Har aldrig hört den här låten), JESSICA "mammapop" Andersson och, en del hävdar MARTIN Almgren här, men se det tror jag inte riktigt på, för där kommer 50plussarna nog in och vill hävda sin röst. Bra låt också. Inte för att jag är 50+. Men ändå. 
 
Mellanskiktet: MENDEZ, JOHN, LIAMOO och hånet mot Mello, som i år heter ROLANDZ ( här blir jag lite förbannad...det här är på ALLVAR! Rolig låt kanske, men man skämtar faktiskt inte bort Mello hur som helst. Trams)  och MARGARET ( go ape in my cabana....ohnana...skjut mig...tralala). 
 
I toppskiktet hamnar väl ändå INGROSSOpojken, hur obegripligt det än kan verka för dem av oss som förstår att han varken är Justin Timberlake, Mums eller Eric Sadajde, utan bara en wannabe-de-tre. Där fajtas han med f.d FO&O-FELIX, som har en bra låt och en skrattretande personlighet i Mellosammanhang, samt SAMIR& VIKTOR som har de mäktiga juniorrösterna. Tror MARIETTE också måste in här, kan helt klart bli internationella juryns favorit men lär inte orka hela vägen. 
 

1. Benjamin Ingrosso-  Dance you off. Fan vet varför, men den här är visst väldigt het!  

2. Felix Sandman- Every single day.  Om han inte har lite samma röstare som Ingrosso.....men han får bli tvåa. Då slipper vi också se massa intervjuer efteråt med den här killen som har koll hur svårt livet kan vara och har fått uppleva så unika saker som ett krossat hjääääärta.  

3. Samir och Viktor- Shuffla. Barnjuryn är massiv och lojal. 

4. Mariette- For you. Häver sig upp här med hjälp av internationella juryn och gayligan. Kanske till och med förbi Samir och Viktor? Hmm....känner mig inte alls säker här. 

5. John Lundvik- My turn. Här har vi en kille som kan sjunga. Delar publik med Martin Almgren, men John har lite fler på sin sida. 

6. LIAMOO- Last breath. När blev det lag på att det ska vara ett töntrap-parti mitt i en annars rätt bra låt? Funkar aldrig internationellt. 

7. Rolandz- Fuldans. Fan ta er som skojar bort det här. Högre än såhär och det är krig. 

8. Martin Almgren- Bitter lullaby. Jag vågar faktist lyfta den här över Mendez. Modigt va! 

9. Mendez- Everyday. Nja...jag vet att den här är massivt streamad men....han kan inte sjunga. Texten får mig att vilja dränka mina öron i aceton. Och soundet med hockeykör känns lite.....inaktuellt. Men den svänger iallafall. 

10.Margaret- In my cabana. Se ovan. Som Mendez men med polsk touch istället för latino

11. Jessica Andersson- Party Voice. Pappatittarna röstar på Rolandz (höhö, jättekul ju) och mammatittarna på Martin Almgren, så vem ska rösta på Jessica? Okej, hon är såklart lite gayikon men det är Mariette också, by far. 

12. Renaida- All the feels. Sjunger hon " All de fis?" frågade lillMellofreaket som inte är en hejare på engelska. Ungefär, svarade Overallisbrallis. Kul att du kom. Verkligen. 

 

Jaeenääenjaaajooomen....klassiskt mellanår. Man får hoppas på de där vinflaskorna. 


RSS 2.0