Kognitioner och emotioner


Blev diagnostiserad med "tennisarmbåge". Kände mig gammal!

Gick ner 1.4 kilo enligt tjockisklubben, trots massivt fuskande. Blev mycket glad!

Var på föreläsning. Är förvirrad och intresserad!

Har haft två aktiva dagar då jag lämnat hemmet 06.30 och återkommit efter 21.00. Är mycket trött!

Kom hem till maken som överraskade med hemgjord "frukt-och-mandel-choklad". Blev mycket kär!!!

Dagens fundring...

"...vi måste skjuta av älgar för att de inte ska bli för många" brukar jägarna säga när det diskuteras huruvida det är okej att jaga älg eller inte. Är det ett sammanträffande att det bara är djur som är goda att äta som "måste skjutas av". Vem jagar räv, grävling eller bäver eller mård för att de inte ska bli för många?

Och på tal om djur kom följande textrad upp i mitt huvud, från Gangsta-rappen som är som ett klistermärke på hjärnan, fast i lite annorlunda tappning: "Se vem som nu är i stan, Joppa är här med sin svan"...


No tjockisklubb idag...

tjockisklubben fick idag ge vika för lite qualitytime med Le Magnifique och med gräsklipparen, eftersom jag inte kommer att kunna spendera tid med dem de närmaste två kvällarna. Ska hinna till klubben en sväng på onsdag em alternativt fredag morgon istället.
Något som inte på något sätt har påverkat beslutet att inte gå dit idag är N:s CHOKLADKOLAPAJ som vi fick smaska på i lördags! Känner du henne-bjud dit dig på en fika, pronto! Bjud även med mig!

Uppdatering de hast

Tjockisklubben i måndags= 4.5 av 5 ( minus för att det alltid kan vara bättre)
Uni i tisdags= 5 av 5  ( roligt och spännande OCH jag har fixat mig en grupp till gruppuppgiften)
Skorstensmannen= 5 av 5 ( inga konstigheter, om cirka två veckor är vår kamin här och kostar inte sjukt mycket. Jäklar vad jag ska elda)
Komfirangs i Sollentuna, torsdag och fredag= 4 ( mycket bra och givande och mycket nätverkande med bra människor. Minus för att konferanser och tjockisklubb inte riktigt går ihop...man äter ju för fan hela tiden) 
Plugghelgen= 1 ( har inte börjat ännu....i morgon ska jag) 

Helgen= 5 ( bra fredag och lördag och snart blir det kräftor och vänner! Fast i omvänd ordning! )
Och sist men inte minst, chokladkolapaj...en miljon points...och det struntar jag i!

 


Rubrikskub

Veckan som gick var av den sorten att allt systematiskt betades av, fixades, planerades, gjordes, löstes och ordnades utan att det fanns tid att stanna upp och tänka! När lördagen kom stod "bröllop" på schemat och vi hastade dit så jag skulle kunna bocka av det på listan och boff-vilken käftsmäll jag fick! Det var ju J&A:s bröllop, de var fantastiska, kläderna var fantastiska, ceremonin var fantastisk, middagen, underhållningen och stämningen var fantastisk och maten var inte av denna värld, och det var nya och gamla vänner överallt och allt var bara as good as it get's faktiskt! Det enda att klaga på är att tiden tycks gå så fort och man inte hinner prata med alla man vill hur man än gör! (Och att en del människor inte alltid tänker sig för innan de talar vilket kan göra andra ledsna....men, vem är jag att kommentera det.) Tusen tack för att vi fick äta fisksoppan...eller jag menar, att vi fick vara med! 

Trots mycket mycket smarr i helgen och okontrollerat ätande sa tjockisklubben denna vecka...taramtatam....-0.8 vilket jag är mycket nöjd med utifrån förutsättningarna. Totalt landar jag nu på -3,2 kilo. En annan sak att vara mycket nöjd med är nytt pers i fiskspelet på roddmaskinen...1015 poäng!

Ytterligare en sak som gör mig lycklig är när människor har lyckats i sitt ordvitsande att faktiskt få till något riktigt bra. Läste denna på ett gym jag passerade: "Slink in....slank ut" Nobelpriset-i-ordvitsande-kandidat!

Denna veckas lista: tjockisklubben, check, i morgon Uni, på onsdag date med skorstensmannen, torsdag och fredag komfirangs i Sollentuna. Helgen-plugga som bara tusan!

Dagens bästa

S, snart 9 år, sjunger högt och gärna. För det behöver man definitivt inte kunna texter. Idag sjöng hon t.ex: "Barnatro, barnatro, upp till himmelen det går en jävla bro"  ...hmm...ungen har närmare till "jävla" än "gyllne"...

Jag skrattade mycket högt åt den textraden. Le Magnifiques favorit är "Växten hallå hallå hallå, växten hallå hallå". Vi har också haft roligt åt "Din sol, din himmel dina händer gröna".

Vilken är din favvo?

Kan man vara glad åt lite har man mycket att vara glad åt!

Idag fick jag en sån fantastiskt trevlig överraskning!  Satt på roddmaskinen på gymet på jobbet och pillade lite på inställningarna på displayen och hittade till "games"! Och vad fanns där om inte ett litet femminutersspel där man var en mellanfisk som skulle äta de små fiskarna och få poäng och inte bli äten av de stora fiskarna för då fick man minuspoäng. Fisken styrdes förstås av roddtagen. Jag fick 615 poäng och det var väl inte så bra, men det som var bra var att jag gjorde en massa femminutare och inte ens reflekterade över det!! Tävling! Roligt!

Och nu tänker kanske nån-men herregud, sånadär har ju funnits i åratal...okej, men hur sjutton skulle jag kunna veta det...jag har ju inte direkt vuxit upp på gym....För mig var det nytt, och en fantastiskt trevlig överraskning. Nu ska jag göra chokladtårta!

Kära tjockisklubben

...jag skulle vilja klaga på ert pointsräknarsystem. Det är svårt att räkna ut hur många points det är i saker man äter. Exempel: jag har ikväll bakat 4 chokladtårtor ( ska göra två till men det får bli i morgon för sockret tog slut), på vardera sådär ett halvt kilo smör, ett halvt kilo socker, blockchoklad, vispgrädde och sirap och lite annat. När jag var färdig gick jag in på er sajt för att kolla hur många points det blir om man står på huvudet ner i smetskålen och slickar den ren, som jag gjorde. Fyra gånger. Men det stod ingenstans. Det tycker jag är dåligt!

Å andra sidan...

så är ju inte 2,5 kilo på 2,5 veckor ett dugg att tjura över. Det är bara jag som måste stilla min nu-nu-nu!-ådra! Eller som det skulle hetat på den fantastiskt spännande kriminalpsykologikursen jag hann till idag: inre krav på omedelbar behovstillfredsställelse och dålig impulskontroll är höggradiga riskfaktorer för kriminalitet. Och jag ska ju inte behöva vara kriminell bara för att jag är tjöck!

Dessutom- idag såg jag en strimma solsken. På himlen alltså.

Upplösningen

och såhär gick det: försäkringskillen ville inte betala, elkillen kom hit och konstaterade att det är Fortums fel och att inregnandet inte har att göra med att strömmen gått. Ingen kortslutning alltså. Bra. Fortumfolket kom och bytte en säkring i ett hemligt proppskåp i skogen ( ungefär) och strömmen kom tillbaka, så även vattnet eftersom vattenpumpen går på ström. Elkillen sa att det inte var något fel på pumpen. Han stängde även av strömmen i hallen så att kablarna inte skulle vattenskadas fast det regnar in. Mäklardamen uppvärderade huset och SBAB skickade pengarna. Le Magnifique rev ner innertaket i hallen samt köpte pressenningar att täcka taket med. Vi satte upp värmefläktar i hallen. Jag ringde Fortum och meddelade att vi tänker skicka räkningen från elkillen dit. 
Av allt detta kan man förstå att det var en tillfällighet att Fortums propp i proppskåpet i skogen råkade gå samtidigt som vattnet började rinna in i hallen. Det kan inte vara så låga odds på det?  Man kan också konstatera att Le Magnifique är en klippa när det kommer till att lösa problem. Och antagligen också att jag gjorde bäst i att åka till jobbet. Och ska man vara ärlig och positiv: det var ett bra tillfälle för det här att hända, även om det inte kändes så inatt....


I morgon ska jag cykla på Vinön. Känns sådär med tanke på vädret. 

Var och tränade och sen på tjockisklubben. De sa att jag bara gått ner 0,1 kilo den här veckan. Jävla skit- jag som har tränat OCH hållt mig inom deras skitprogram! Får man röka nu? Nähä. Får man äta godis då? Nähä. Första som säger " ta ett äpple" eller "frukt är också godis" får jobb på kundtjänsten hos Fortum. Och DET kan inte vara kul!  


Mental notes

Mental note 1: Varningstexten "överdriven konsumtion kan ge en laxerande effekt" på baksidan av godis "utan vanligt socker" är inte överdriven!

Mental note 2: Även om du är sjukt nöjd med livet, uttryck inte det. Då kommer Den Som Bestämmer snart och ger dig ett bakslag, för att det ska jämna ut sig.
Exempel: var mycket nöjd med lördagen. Resultat: igår började taket i hallen att läcka, vilket resulterade i, förutom att det regnar in, kortslutning i spotlightsen i taket, vilket resulterade i strömavbrott, vilket resulterade i att pumpen gick åt helvete, vilket resulterade i att vi nu varken har vatten eller el i större delen av huset. Givetvis passade detta på att hända medan jag kletat färg i håret, vilket resulterade i att jag har extremt rött hår nu.
I natt åkte vi runt och letade en mack som sålde proppar, sen gick vi igenom alla proppskåp vi har, utan resultat. Somnade mycket sent. Vaknade 05.40 av klockan. Rymde till jobbet. Le Magnifique, som egentligen inte har semester att ta ut, stannade hemme för att försöka rodda i röran och lista ut om det är elkille, takkille eller vattenkille eller försäkringskille som ska komma. Tips, någon?

Snoozarlördag

Lördag. Sova länge och veta att jacket är urdraget och inget kan störa. Vakna och vara utsövd. Maken är iväg och spelar golf, barnen är inte här, hela huset är mitt och kattens, som ligger uppe på mig och sover. Drar på joggingoverall och gör kaffe och frukost. Sätter i jacket och pratar bort en stund med en vän och en syster. Känner mig nöjd, drar ur jacket igen och stänger av mobilen. Pluggar en stund, funderar över livet. Spelar lite spel på datorn, pysslar, tittar på gamla foton och skrattar högt åt några som jag glömt bort. Pluggar lite till, äter rostade grönsaker med ädelost. Le Magnifique kommer hem. Vi får fem rätt på travet och vinner 16 kronor. Fixar klänningen jag ska ha på bröllopet nästa helg. Snart ska vi åka iväg och spela kort. Först ska jag lata mig lite och plugga en stund.
Sämre lördag kan man ha.

Hög!

Hög på min nya kriminalpsykolgikurs och så sugen på att sätta tänderna i litteraturen på allvar!!

Rekorddag?

Att den här världen är sjuk, det vet vi. Men frågan är ju om idag inte är en rekordsjuk dag. En snabb scrollning på kvalitetstidningen Aftonbladet ( jag vet, men skjut mig då) ger:

- Präst misshandlade sin fru efter trekant. Frun kan nu förlora jobbet pga att präster inte får ha trekant. (Någon mer än jag som ser ett tankefel i vad det stora problemet här är?)

- Tommy Körbergs 38-åriga fru är gravid och kommenterar det ( enl. AB då) : Tuttarna är jättestora, det är jättekul. ( Ja, om det är det jättestörsta och jätteroligaste i den nyheten bör du tänka om, kära 38-åring) 

- Republikanska McCains vicepresidentskandidats dotter är gravid. Och ogift. ( Stor kris för PARTIET. Och då är det INTE McCain som är pappan, ens. Vad fan hände med 2008? )  

-Tito is back. Med kommentarerna: "Jag är trött på diskrimineringen" och "de har hela tiden varit ute efter att sätta dit mig" (kommentarer överflödiga)

Är det det som kallas fanatism?

I lördags var lilla familjen med numera bara två efternamn på gratiskonsert i stan. Stan är inte storstan, men kan ibland, om den vill, bjuda till på kyltyr! Nu var det en liten festival som bjöds och det var inte så tokigt, vi kom lagom till Petter, som sög, och som följdes av ingen mindre, för det finns ingen mindre än Nanne Grönvall. Det var trevligt, en mikroduracellkanin sådär på lördagskvällen medan kycklingsalladen inmundigades.

Efter konserten ställde vi oss i kö enorm för att S ville ha autograf. Framför oss i kön stod en pelle som, hur ska jag säga, livet farit hårt fram med. Långt stripigt hår, inga tänder, skitiga jeans och ett solkigt strumpeband utanpå ett byxben. Han hade dessutom en väst med egenhändigt målat "Nanne Grönvall" bredvid, av okänd anledning, en häst.
Såklart stod jag, fördomsfull som jag är, med S i kön för att skydda henne från denna skummis.
Då hör jag honom säga till sin kompis att han sålt sina rottingmöbler för att kunna köpa presenter till Nanne.
När han kommer fram håvar han upp fyra buntar rosor, tre inslagna paket och ett litet guldfärgat skärp som N.G fick. Vidare visade han sin Nanne-tröja, Nanne-västen, Nanne-foton med honom själv som han ville ha signerade. Han köpte 6!! affischer á 50 kronor och en skiva för en hundring, och ville ha alla signerade och som grädde på moset drog han upp tröjärmen och visade sin Nanne Grönvall-tattoo! Ett klassiskt tattoo-hjärta med hennes namn i.

Och jag tänkte: om alla knarkare bytte drog från heroin till Nanne, skulle den här världen vara bra mycket trevligare. Utom möjligen för Nanne....

Och på tal om det: en invandrarkvinna jag träffade en gång sa: "problemet är att min man är narkolist. Det skulle kanske vara lättare om han bara var alkoman."

I söndags rensade jag hängrännor.

Idag var jag först och tränade och J-O-G-G-A-D-E på löpbandet en ganska lång stund. Sen var jag på tjockisklubben där de sa att jag gått ner 1.4 kilo på fem dagar. Sen smakade jag deras nya choklad med kaffesmak. Den var tamefan orgasmic. Slutligen åkte jag hem och åt den av Min Man tillagade och pointsuträknade och även i tjockisklubbens dataprogram införda middagen bestående av fläskfilé, rostade grönsaker och smarr-sås! Och nu ska jag lägga mig och läsa i min nya kurslitteratur som kom idag. Se det var mig en riktigt bra måndag det!

RSS 2.0