Tank-tankar

För omväxlings skull var vi i Bryssel på midsommar!
Konstigt hur midsomrig denna helsvenska tradition kan vara var som helst i världen om bara rätt människor är med och rätt saker dukas upp. På campingen i Overisje där vi firade dansades det både små grodorna och prästenslillakråka-fast på engelska för att de international guest skulle kunna hänga med....som om de texterna inte är helt jävla obegripliga oavsett språk- och det är mer än vad jag deltagit i på de senaste 25 åren eller så. Sverige, Finland, England och Schweiz deltog av hjärtans lust eller kanske mer för att de blev tvingade, men traditionellt och fint det var det!
Tack för inbjudan, Svedopelle! Tack för sällskapet, alla ni andra! Tack för fantastisk körning och åkdon till dem som ordnade det!

Och-på tal om det. Vi hade några "diskussioner" på vägen ner, rörande när man behöver tanka. De två kvinnliga passagerarna tyckte att när mätaren kryper nerå på rött, då börjar man kolla efter en mack, speciellt om man är ute och far på okända vägar där man inte vet var mackarna är utspridda. De två manliga passagerarna tyckte inte att det var någon panik att tanka, för det fanns ju ändå en full reservdunk och det skulle ju lösa sig. ( nu gjorde det förvisso det, men inte utan att reservdunken tömts och vi ramlat in i någon slags porrby)

Min fellow kvinnliga passagerare kollade med sin moder som hävdade att hennes man haft samma inställning- tankar, det gör man när det är TOMT i tanken, inte när det börjar lysa rött. Jag och maken har haft denna diskussion vid åtskilliga tillfällen, och jag har spanat runt lite och noterat att flertalet kvinnor i min närhet har vid tillfälle känt frustration över att medan de blivit nervösa över att få bensinstopp, har deras resp. män glatt och obekymrat tyckt att man kan vänta några mil till med att tanka.

Vad är problemet med att tanka "för tidigt"? Bör den bensin/diesel som redan finns i tanken användas upp först för att den inte ska bli gammal? Varför riskerar man hellre bensinstopp än att tanka medan mätaren bara sjunkit ner till halva det röda?

No offense, även om jag tycker det är puckat, men jag skulle verkligen, verkligen vilja veta.  


120

Under sista halvtimmen av matchen, förlängningen och straffarna hade jag runt 120 i vilopuls. Fotboll är en sport som kräver god kondition. MEN- så jävla roligt det är att titta på landslagsfotboll igen! Det var länge sen!  Tack

Kunde inte sagt det bättre själv!

Instämmer!

Hoppla

Never underestimate the power of a pissed pensionär!

Vet du hur en fästing ser ut?

Men för i helvete- om man skriver en text om fästingar till valfri tidning i det här landet, är det då LAG på att texten inte får publiceras utan en närbild på en fästing bredvid? Skulle man bli dömd för kränkning, hets mot djurgrupp eller diskriminering? Jag tycker fästingjävlarna bör gå ihop och kräva ersättning för att bilder på dem används på ett otillåtet sätt till höger och vänster, så kanske vi kunde få ett stopp på otyget!
Eller ännu hellre, de kan gå ihop och hoppa i första bästa eld! Öööööörrrrkkk!

F.ö: vi har varit i Bryssel. Återkommer om detta.

U21

Sverige-Vitryssland 5-1.
Det finns hopp!


Wow! Ett blogginlägg!

Oj vilken regelbunden bloggare jag är! Och nu är det så mycket som hänt sen sist att jag inte vet var jag ska börja, så jag gör en kortis bara.

Helgens höjdpunkt: köttfika, duktigt trädgårdsarbete och såklart Pappans och S:s i duett på Singstar till "One moment in time"! Vilken syn. Vilken...hör?

Även sen sist: Ett EU-val där Piratpartiet snodde tillräckligt många röster från SD att de sistnämnda inte fick vara med. I ett allt mer främlingsfientligt Europa är jag tacksam mot Piratpartiet för att jag slipper skämmas över att vi skickar SD. Två pirater är fler än en rasse, liksom. Själv röstade jag på Zaida Catalan i Miljöpartiet och hon kom inte heller med, men det gick ju bra för MP ändå. Och synd att inte Gudrun räckte ända fram, hon hade nog kunnat röra om lite i grytan!

Och så slutligen: Sverige lyckades göra inte mindre än fyra mål i onsdags. Det är dubbelt så många på en match som man tidigare gjort på fem matcher. Okej, mot Malta, men ändå, att göra mål är ju grejen i fotboll har jag hört. Synd att det inte blev fem, men man kan ju inte få allt. Men jag funderar på Henke. Är det kanske dags att kliva av nu?

Förbannade skitmatch!

Förbannade skitmatch!

Sommarplan!

Igår var det 25 grader varmt här klockan 22 och Le Magnifique och hans fruga har kranat rosé två kvällar i rad.  Nu äre fan sommar! I år ser sommarplanen finfin ut, några av höjdpunkterna:

- Sveriges tre poäng mot Danmark på lördag
- Pappanegerkung från stora haven kommer på besök snart
- Tillbaka på skatten, detta stora sommartecken
- Midsommarfir i Bryssel med VI och gäster
- Le Magnifiques födelsedag
- Tre-år-sen-vi-möttes-och-Visste-dag, som innebär picnic i parken en helt vanlig tisdag
- Sommarsemester med barnen, fem dagar i Stockholm, ett par i skärgården, tre i Malmö hos familjen Skruttibang och några hos systern&mamman 
- En, vid det laget säkert välbehövlig, semestervecka med maken och huset
- Födelsedag

Därimellan lokala begivenheter, som brukar vara finfina!

Ingen dålig sommar på pappret. Ingen dålig sommar alls.

Och inte blir det sämre för att jag fick en, med min organisations mått mätt, ganska saftig löneförhöjning efter att min kära chef talat sig varm för mig och mina insatser på lönekontoret. Dubbelt så mycket som garanterat utfall och mest i min organisation. Man tackar. Nu gjorde jag i och för sig inte det, utan begärde även en tjänstecykel. Eftersom chefen ändå bredde på, liksom.

Här hade man kunna skriva nåt om tentan på fredag som jag inte ens orkar ha ångest för, eller att det stod +0,1 på vågen hos tjockisklubben i fredags. Men se, det fick inte plats i detta blogginlägg

Sedda filmer sen sist:
Män som hatar kvinnor
War game
Minority report

Och så slutligen: igår skojade jag till det lite med maken. Vi pratade form ( mest tennisspelares) och jag sa: "Jag är i form. Rund är en form" och skrattade sen sjukt mycket. Maken bevärdigade skämtet med ett mikroskopiskt fniss. Försökte igen på jobbet men de tyckte inte det var så kul ( fast mest för att de inte fattade). Ringde kära gamla Bullen, som skrattade högt ( innan hon började analysera det grammatiskt inkorrekta i skämtet, men det låtsades jag inte höra). Tack Bulle!

Och: redan i morgon, konferens på lyxigt spahotell och det är väl fint i sig, men enligt förhandsinfon kommer de att i pauserna bju på.....kaffe, kaka, frukt, POPCORN OCH MJUKGLASS! Kompetensutveckling har alltid legat mig varmt om hjärtat!!


RSS 2.0