Det var väl fan vilka samarbetssvårigheter vi har, blogg.se och jag!

Eftersom blogg.se vägrar att samarbeta med mig kommer här enbart förra veckans pokerresultat:

               J.F                J.W           J.K                M.J                 A.M 

       
20/11       0                     0               0                400                800           

Tot:          1300            2500        1800            2900              2700         


Insats:    2200             2200        2200            2400             1600          
Totalt:      -900              +300       -400            +500            + 1100       

Dessutom hade vi med oss P.J som prospect och som bidrog 200 och fick vara med och spela en stund. Tyvärr går det inte att göra bredare tabeller än ovan, men jag lovar att skriva in separat om han skulle vinna nåt! =)


Ett snabbmeddelande

eftersom jag är på jobbet...

Tjohoosomfan!! Jag fick VG på tentan ( det fanns inte MVG, bara U, G och VG)!!
Tjohoosomfan2!! Jag vann 400 spänn  på pokern igår. Resultattabell kommer.
Tjohoosomfan3!! Snart tjej-och-lathelg i Jönköping!!

Slutligen: Min syster ska sjunga i Globen i morgon, vi håller många tummar för henne och försöker fatta att hon faktiskt står på en Mello-scen!!

Brev till Moder Natur

Hej Moder Natur!

Jag vill börja med att säga att du har ordnat det mesta i naturen väldigt bra! Till exempel det här med att alla har sin plats i naturen och är nödvändiga för att näringskedjan ska fungera, och att vi när vi dör blir mat åt de minsta, det är väldigt smart. Plus också till hela grejen med att de starka är de som överlever i naturen och det.

Men, jag har en fråga.
 
Hur kan det funka med din övriga policy att låta allsköns patrask som inte klarar av att ta hand om sina barn bli gravida i parti och minut? Hur kan mammor som säger "ja, jag knarkar/super och tänker forstätta med det, för INGEN ska få bestämma över mig" få bli mammor? Tycker du att det verkar bra? Hur kan man få bli förälder när man uppenbarligen inte är lämpad för det? Man kan ju tycka annars att samma upplägg skulle gälla här som i resten av naturen, alltså att de som inte är lämpliga inte får fortplanta sig? Det finns föräldrar som misshandlar och torterar sina barn, som utnyttjar och våldtar dem, som överger, sviker och förnedrar dem. Hur sjutton kan du låta det få vara så, när allt annat är så bra fixat? Jag träffar de här barnen, gör du det?  För i såfall skulle du nog ordna med saker och ting på ett annat sätt. Det enda jag kan göra är att försöka påverka de föräldrar jag träffar och att ringa soc , som i sin tur ibland inte ha kompetens eller resurser eller mandat att göra speciellt mycket alls. Funderar du något över det här Moder Natur, eller har du bara gett upp och tänker fortsätta låta 16-åringar med ingen annan utsikt till en positiv identitet än att "bli mamma" skapa barn som man de inte har resurser att ta hand om? Du, jag tycker det är läge för en omorganisation här.

Och som om inte det skulle vara nog, så vad har vi på andra sidan myntet? Jo, välfungerande, kompetenta, resursstarka människor som skulle vara ideala föräldrar men som gång på gång blir blåsta på den lyckan. Eh, hello? Känns det rättvist? Resursslöseri av största mått, och fullkomligt obegripligt! Jag kräver en omedelbar översyn av det här systemet, för det fungerar helt enkelt inte längre. Om det inte blir en ändring kommer jag att knycka alla barn från den övre gruppen och ge dem till personer i den nedre gruppen, så får vi se om det inte blir bra mycket trevligare att leva i din värld!! 

Faktum är att jag är mer förbannad än det verkar, men jag tänker sätta punkt här eftersom jag inte vill riskera att bli straffad, men tänk på vad jag har sagt och tänk på det mycket noga så fattar du säkert själv hur sjukt ditt system är!!!! Skärpning!!!

Hälsningar från sign.

"vad ska jag säga till min patient som kräks när hon berättar om de övergrepp hon utsatts för av sin pappa? "


PS: Jag förstår om jag gjort dig arg men jag skulle bli väldigt tacksam om du kunde ge den fina räven som var här i morse en massa smådjur att äta så han inte får för sig att äta upp vår katt, som vi tycker väldigt mycket om. DS

Pest eller kolera?

Sverigedemokraterna och kristdemokraterna har lika mycket väljarstöd, möjligen har sd gått om kd till och med. Tänk om det bara fanns dessa två partier i Sverige, vad skulle du rösta på då? Bland svarsalternativen finns INTE att starta ett nytt parti eller flytta utomlands, utan bara: Sd eller Kd?

Om bara Sanna Nielsen och Caroline af Ugglas skulle få vara med i Mello, vem skulle du rösta på då?

Nu ska ju, hallelujah, Alcazar göra comeback! Tack för det. Och så, helt otippat, BWO som de senaste åren har strösslat komentarer som " vi är för stora för mello"...får också vara med. Försa om Alexander Bard kommer att säga att de är de enda som har stor publik utomlands och att " det är bara vi som håller klass"...ska bli...spännande.

Bra eller dålig nyhet?

Jag har aldrig varit en glasstjej, men som yngre/ liten hade jag två favoriter: Den fantastiska Jelly Split som kom 1985 och försvann året därpå, och som jag aldrig träffat på någon annan än min make som varit besatt av. Inte så konstigt att jag gifte mig med honom. Inte heller så konstigt att Jelly Spliten försvann, trots att vi gjorde vårt bästa den sommaren då vi var 11 och 12 år gamla.



En annan extremfavorit var mjukglass med VIOLTOPPING som tyvärr också försvann snabbare än tåget ( inte än X2000 dock eftersom varannat sånt tåg är försenat.) Stor sorg efter violtoppingens försvinnande!! Hos mig. Antagligen inte hos många andra eftersom den försvann.

Över till godissaknad: Bloody Jasper-klubban som man, när ingen la sig i hur man åt sitt lördagsgodis, kunde doppa i apelsinjuice, och sen när klubban var slut och juicen var kvar hade den fått en fantastisk salt lakrits-smak! Mmmm!!!

Hur som helst. Anledningen till detta meningslösa inlägg är: salt och vinäger-chips!!! Jag har aldrig i Sverige köpt en påse chips till mig själv för att ha och mumsa på. Ostbågar-jajamen, men inte chips. Min stora svaghet på denna front heter salt&vinäger-chips och säljs överallt i en massa länder utom det här. Här säljs de i mikroskopiska påsar på Subway och är....inte så prisvärda.

Men. Idag kliver jag in på Coop. Råkar få syn på en OLW Nyhet. Jo. Salt&vinäger-chips!!!!!!! Jag, som har gått ur tjockisklubben för tillfället men ändå vill äta sunt, slänger mig över en påse och springer till kassan, betalar och sliter upp påsen och trycker ner huvudet i den. Nu är den snart slut. ( eh...jag tränade idag....i en timme. Vill bara lägga det till protokollet)

Och jag är kluven. Vill jag att salt&vinägerchipsen ska vara en fluga ungefär som Jelly Splt, och försvinna till nästa säsong ( vilken det nu kan vara), för att jag inte ska äta ihjäl mig?  Eller ska jag unna mig själv att hoppas på att de kan få finnas kvar. Kan jag i såfall äta vinägerchips med måtta?  Åh, vilket fredagsdilemma!!!


F.ö: är köttfikan flyttad till på söndag och eftersom ingen, inte ens de som velat köttfika under hösten, ville eller kunde vara med ( och de flesta inte ens ville eller kunde meddela detta) kan det för dem som iallafall ville men inte kunde vara kul kanske att veta att det är flyttat. Anledningen till byte av dag? Banken i Hallsberg är rånad. Ologiskt? Inte för en del....


Jag- en bloggsopa...

och det hade man ju kunnat räkna ut från början! Och det blir inte mycket till inlägg idag heller, vill bara bju´på den här:

Bonuskillen A, snart 14 år, är inte mycket för hemkunskap. Såhär lät det hos oss i går:

A: "Jag har lärt mig att koka te. Det ska jag göra nu."
 
Två minuter senare.

"Men vad fan...var är sladden till micron?"   (sladden satt inte i. Då går det inte att "koka te")

Skratta? Gråta? Skicka ungen på hushållsskola?

Två resultat och ett beslut...

Mycket vatten har flutit under broarna sen sist, men såhär ser det iallafall ut när höstsäsongen av poker börjar igen såhär en bit in i november:


                   J.F                J.W                  J.K               M.J                 A.M

20/2         700               300                  0                   0                       X

12/3          0                   200                  0                 600                    X     

26/3         600                 X                   200                0                       X
19/4          0                     0                  700                0                     300
23/4          0                 200                  X                  600                  0        
7/5            0                      0                  700             300                   0   
21/5          0                 600                   200              0                       X     
3/6            0                  300                    0                 0                   700    
17/6          X                  600                    0                 0                   200  
1/7            0                   0                        0               300                700
6/11          0                  300                    0               700                  0

Tot:          1300            2500               1800            2500              1900


Insats:    2000             2000              2000            2200             1400
Totalt:      -700              +500               -200            +300            + 500

Tilläggas här bör att jag vann ikväll på relativt stora "all in", varav jag i två hade pocket rockets och var INTE den som gick all in. Hade också under kvällen fyrtal som tyvärr inte gav så mycket.

Ett annat fint resultat idag är att tjockisklubben sa -1.1 kilo, vilket var EXAKT vad jag behövde för att få köttfika! Ett mail kommer till er som kan tänkas vilja köttfika nästa fredag!

Och så beslutet: jag har bestämt mig för att vila med tjockisklubben ett tag. Nu har jag nått mitt första delmål och kommer att försöka äta som jag gör nu, men inte gå till klubben varje vecka och väga mig. Min kropp har varit i konstant förändring sedan september -07, först sluta röka, sen gå upp en massa kilon och nu träna regelbundet och gå ner en massa kilon, på kort tid. Nu behöver jag se om jag har lärt mig äta som man ska och så tar vi nästa ryck med klubben efter jul och nyårshelgen!

Slutligen: man vet att man är trött när man vaknar på bussparkeringen på morgonen och inte har klivit av bussen där man bör.


Två och en halv månad...

efter att nya efternamnet togs i bruk har jag idag hämtat ut mitt nya körkort. Det var inte så lätt som det låter. Som lök på laxen bestämde de sig för att lägga ner postkontoret, där jag fått veta att körkortet fanns, i fredags. Vart hamnar det då, kan man undra, var ligger reservpostkontoret för sånt som ska hämtas ut? Nu har jag hittat det, hämtat körkortet och är nöjd så trots att jag ser ut som en tjeck på fotot. Men det kan ju inte posten hjälpa. '

Nu ska jag skaffa nytt Visa.

Avnjöt nyss favvo-middagen, pasta med ketchup och svartpeppar och ost! Mmm...det håller än. Men jag har bara ätit det en gång den här veckan. Ja, just, det är måndag idag.

Får dock känslan av att det blir ett nytt + hos tjockisklubben på onsdag eller torsdag. Ni som är sugna på köttfika kanske ska dra ihop en sån. Jag kommer senare. I februari?
 
Slutligen- Brittans "Womanizer" är en braaaaaaaa låt!!!! Och det står jag för!

RSS 2.0