Den pappaturkosa garderoben


majsans garderob/myshörna/ sminkbord


Säg det aldrig högt.....

Och mindre än 24 timmar efter att jag råkat skriva att vi bara vill vara friska, har Elliot 40 i feber och mamman är halsflussish. Nu önskar vi oss bara att vi slipper vinna 25000 i månaden i 25 år på triss, kapisch!?

Spaniensemester

 Hola!

This is International Elliot speaking! Jag har varit på semester på Iffa (teneriffa), med mojan och fajan. För att komma dit måste man åka anet (flygplan) och det är helt grymt. Så grymt att jag vägrade sova en endaste liten kvart under resan med anet, trots att vi hade gått upp klockan 04.
När vi hade landat åkte vi till vårt hotella. Vi hade schysst balkong med titthål för mig! Smart!



Mojans och fajans utsikt var den här:



På Iffa säger man !Hola! till alla, då tycker de att man är ursöt.

Det finns väldigt mycket att göra på Iffa. Åka buss. Äta glass. Titta på alla kissarna. Äta glass. Och, framför allt, hälsa på omten, som kunde sjunga Jingle Bell Rock 100 gånger i rad utan att bli trött! Det var en riktigt riktig omte som stod på en platta och när man gick förbi så sjöng han. Det är den riktigaste omte jag nånsin sett. Den där omtekopian som de försökte slå i mig var omten hemma hos farmor och farfar, pu, vad var den emot riktiga omten!? Så nu vet ni det. Originalomten bor utanför en restaurant på Iffa.

När det finns sådär mycket att göra, så fattar ju vem som helst att man inte kan hålla på och sega på hotellrummet! Man tar sin boll, sin solhatt och sin karta och sen drar man. Men nä, en del ska man alltid behöva vänta på!  



En annan grej man kan göra på Iffa är bada. Man kan bada i havet, fast det är lite, lite läskigt. Eller så kan man bada i poolen, fast det var lite lite kallt. Bästa stället man kan bada på är i badkaret. Då blir det precis som man vill ha det!



En superbra grej på semester är att man får äta hotellfrukost. Min favorit på frukostbordet är kokki ( yoggi) samt färska ananasskivor. Har ni inte testat det, så gör det!



Och ja...det kan väl hända att det slank ner en chokladcroissont också....

Ja se det var en fin semester det. När vi kom hem hade pannan stannat och det var 7 grader varmt i huset, men se det var en helt annan historia det.

Hejå! ( eller babaj som de säger i utlandet)

/ellot


2011

Ja, det ska jag säga er, kära två läsare, att hade jag inte haft Overallisbrallisbloggen hade hela mitt 2011 varit ett svart hål. Svaret på frågan som vi tidigare tagit upp här, varför har man en blogg, är alltså: för att man ska komma ihåg nåt. På nyårsafton skulle vi traditionsenligt och varvet runt skåla och tacka 2011, good or bad, samt välkomna 2012 och vad vi vill att det ska inebära.
Och hösten 2011 var Frankrikeresa, Elliot börjar på dagis och vi har lediga onsdagar, Spanienresa och Carola och borrelia och två 40-årskalas. Men våren? Jag har ingen aning.
Kanske hade jag fullt upp med att lista ut vad det är jag jobbar med nu igen, som gjorde att första delen av 2011 försvann. Kanske är det det faktum att det var vinter fram till i april som gjorde att jag låg i ett mentalt ide, vad vet jag.

Hur som helst.
2011 har även inneburit att Elliot gått från  vara en liten bebiskille till en ganska stor och snart 2 år gammal kille som är envis som synden, älskar sitt dagis och framför allt kompisarna Hampus och Elsa. Han pratar mycket och ganska sammanhängande och sjunger mest hela tiden. Den senaste månaden har han varit besatt av tomtar och julsånger, så till den milda grad att även norrmännen som åker skidor på tv är "omte". För övrigt innebär all sport att Elliot hojtar "Heja Ferige". Största utmaningen är att få honom att sluta slåss och kasta saker, som fortfarande är roligt, samt att få honom att sluta säga "ÅH! Haan! ( Fan ).
På nyårsafton gjorde han debut på pottan och har sedan dess levererat varje dag, till familjens stora jubel. Alla ska komma och titta, men sen säger han "yt, yt" och så sätter han sig och börjar om igen.


Av 2012 önskar vi oss att vi får fortsätta vara lika friska som 2011 (- borrelia) och....ja, det är nog det enda som är viktigt!

RSS 2.0