Och idag finns det tid...

men inte riktigt ett blogginlägg, men jag försöker ändå! Helgen summeras så fint här hos Skruttibang så mina ord blir överflödiga! Tack för en fantastisk dag, familjen Minimuffin! Det tal i form av en saga som jag skrivit och höll och S illustrerat blev mycket uppskattat! Tror jag det- det hade gått igenom en granskning av allsköns lingvister, lärare, copywritrar, entertainers och lite annat löst folk, med totalt uppskattningsvis sådär 1400 högskolepoäng.

Spanien vann EM. Låt mig citera mig själv 10/6:

"Efter att ha sett grupp A, B och C, och inte ha allt för stora förhoppningar från grupp D har jag hittat min segrare. Eller snarare-mina två...har svårt att bestämma mig för om jag ska sätta mina pengar på Tyskland eller Holland men det lutar tametusan åt Holland. Eller-givetvis vinner Sverige hela tjottaballongen!!! Men om de inte skulle göra det blir det Holland eller Tyskland!!!"

Hmmm...rätt många fel i den tippningen...inte sjutton kunde jag se att det var grupp D som var den riktiga dödens och att K hade helt rätt när hon kallade lagen i C för "lallarlagen"....=) Men tyskland var ju nära iallafall....då hade jag fått ett rätt. Tur att jag inte satte cash på det...men Spanien hade aldrig varit med på min bong, aldrig nånsin, men det var kul att de vann.
På tal om bongar så hade vi minsann 6 rätt på travet i lördags!!! Tjohoo!!!   Utdelningen var 14 spänn, totalt vann vi 28...tusan också att vi måste dela dem med Magnifiques farsa, vi kommer ju aldrig att bli rika på det här.

Till slut ett upprop, en protest!! Mot FRA-lagen? nänä....Mot våldet? Äh....Mot nedskräpningen? Nope.  ROPEN SKALLA, ILVA ÅT ALLA!!!  ( ILVA är ett danskt IKEA-wannabevaruhus som tyvärr bara finns i Malmö i detta land....såååå myyyyycket roliga saker!!) 


Jag blev huvudstupa förälskad i lampan Loch Ness, som snart är på väg hit per post då den var slut i butiken! Är den inte ljuvlig??? OCH-råkade vara på rea! Ibland är livet fint!


Loch ness

Inlägget som inte heter en fånig miniallitteration på r

Med förvåning noterar jag att mitt senaste blogginlägg är fyra dagar gammalt. Jag som på fullt allvar tror att jag bloggar nästan varje dag. En massa bloggworthy är redan färdigt i mitt huvud, men hinner inte komma ut. Ett blogginlägg kunde ha hetat "det finns dagar då man inte vill vara turk, en hel massa dagar faktiskt", Ett annat inlägg som bor i mitt huvud heter "Bussåkarbönner" och är väldigt ilsket. Dagens blogginlägg kunde hetat "Ryska raketer resignerar" men jag har inte tid. Godnatt


Midsommar, det finns dagar då man vill vara turk II, sex, Ryssland

...i den ordningen: Jag är glad och tacksam att min midsommar, år efter år är precis som jag vill ha den: alla vänner, sill och äcklig nubbe, fotboll och lekar, Z:s grill och barbq-sås, tårtan och jordgubbar och sopigt väder som man kan gnälla på! Så jäkla svenskt och så underbart! Framåt natten fick vi dessutom se damn good fotboll och ja...jag hejade på Tyrki- de hade förtjänat att vinna efter insatsen senast och HUR vann de nu? Makalöst! Det finns två dagar då man velat vara turk. Finns det fler??

Midsommardag var Sex and the city-premiärdag och efter tuppluren satte jag på mig guldpumpsen, lilla guld-kuvertvästkan och accessoarerna och for in till stan för att gå på bio med V. Salongen var fullsatt. Filmen varade i två och en halv timme! Jag grät i två. Hade helt amatörmässigt glömt näsdukar, så jag fick torka mig på klänningen. Filmen var Bra! Mycket bra och mycket SATC!

Läser i skitpressen att filmen fått många negativa reaktioner. Jag kan bara le åt att en film om en grupp starka kvinnor med fantastiska personligheter kan göra så många så rädda, fula och arga: SATC-tjejerna och vi som gillar dem får i diverse forum där Folkes åsikter kan ventileras, heta horor, slampor, nazistfeminister och bimbos ( helst i samma inlägg) av fega män som blir skräckslagna av att se den mäktiga kraften i kvinnlig vänskap betyda mer än storleken på deras snoppar. Vänskap, skönhet  OCH intilligens, makt, pengar OCH självständighet- jag förstår att vissa män krampaktigt måste väsa ur sig orden "jävla hora" till försvar. Du mes till man som måste ta till din hela vokabulär ( betyder ungefär ordförråd....) av fula ord för att försöka trycka ner starka kvinnor dit du vill kunna ha oss för att hantera oss- Hulken går snart på bio. Det kanske är en film du förstår?

Och igår....ja....nej... jag ville inte vara ryss, för de är ju så förbannat fula! Men herregudochjesusihimmelen vilken fotboll! Var kom de ifrån? Vad går de på? Hur gör de? Fattar de inte att det var Holland de mötte, Holland som gick ur gruppen med 9-1 i målskillnad?

Mitt Holland-Tyskland i final-tips har spruckit och fotbollsvärlden är så unpredicteble just nu så jag vet inte vad jag ska gissa istället. Inte Turkiet väl? Inte Ryssland va? In Shallah.

Den censurerade fortsättningen av förra inlägget:

kat!)

Doppelfan

                J.F                J.W                  J.K               M.J                 A.M

20/2         700               300                  0                   0                       X

12/3          0                   200                  0                 600                    X     

26/3         600                 X                   200                0                       X
19/4          0                     0                  700                0                     300
23/4          0                 200                  X                  600                  0        
7/5            0                      0                  700             300                   0   
21/5          0                 600                   200              0                       X     
3/6            0                  300                    0                 0                   700    
17/6          X                  600                    0                 0                   200  

Tot:          1300            2200               1800            1500              1200


Insats:    1600             1600              1600            1800             1000
Totalt:      -300              +600              +200           -300              + 200


OCH Italien gick vidare...











(och här, långt nere, kan jag erkänna att jag idag spelade sopig poker och att italien inte filmade så jättemycket av vad jag såg...och att de, faktiskt var bra mycket bättre än Frans. Men suger, det gör det lik förbas


Det finns dagar då man gärna var turk...

-eller snarare- det finns iallafall en dag då jag gärna varit turk. Igår.

-Ballack, permanentad eller inte, den killen kan skjuta. Nästan som Rosenberg.

-i helgen hängde jag med Dolly i Malmö. Hon ser ut som Jesus och sjunger fan så mycket bättre. Eller fast...vad vet jag?

-vi tackar familjen F för sällis och fantastiska tapas och kaka, fam L för sällis och rolig billek  och fam GlufsGlufs för sällis och thaileverans! Jag älskar er ju!

-jag väntar på att Aftonbladet ska ringa och berätta att vi vunnit de två biljetter som lottades ut till Ryssland-matchen. Skrev två grymma slogans på bussen och gav den ena till Le Magnifique att tävla med. Konstigt att de inte ringt än, vi måste ju köra i morgon om vi ska hinna! Fast de kanske har ringt Le Magnifique. Han fick den bästa.

-systersonen är nu 11 år. Moster har länge drillat honom i ordvitsandets sköna konst, bland annat. Nu har han kommit upp med följande: "två päron gick på en väg. Ett blev överkört. Då sa den andra: kom nu päronsplit så går vi." Jag blir så stolt.

Tack!!

Tack Zlatan och vem man nu vill tillbe för att det äntligen lossnade!! Mycket viktigt!

Petter Hansson-LOL!! Mannen som är bäst på att stå bra i vägen stod nu mycket bra i vägen och gav begreppet "kötta in den" ett ansikte! Mycket roligt!!

Tack som fan att Zlatan-målet fick det att brinna i brallan på grekerna så att det kunde bli en smula fotboll den sista halvtimmen!!

Spanien blir svåra. Ryssland är en katastrof. Sverige blir tvåa i gruppen. Blir det tyskland då....?

Reflektioner (publicerade en dag i efterhand eftersom bloggen strejkat!)

Reflektioner från ett EM.
Detär faktiskt helt osannolikt att matchen mellan Frankrike och Rumänien spelas i samma sammanhang, ens i samma sport som matchen mellan Holland och Italien. Holland har gjort en så förnedrande bra öppningsmatch så jag satt och blev lite tårögd där framåt när van der Sar tog frisparken i 80:e eller så. Italien-landet där idrottsmoral är lika sällsynt som smidiga polisinsatser på min lokala polisstation spelade lamt mellan filmningarna men vad kan man begära av detta loskspottande, domarköpande, Zidanekränkande, hycklande och fuskanklagande lag? (by the way...jag gillar inte Italienska landslaget, om det inte framgått. Om jag fått bestämma skulle varken Italien eller Portugal få vara med pga brist på fotbollsmoral. För Italiens del fick jag nog av dem efter att de anklagat Sverige och Danmark i EM 2004 för att resultatet 2-2 var uppgjort-trots att 2-2-målet gjordes i 93:e minuten...)
Efter att ha sett grupp A, B och C, och inte ha allt för stora förhoppningar från grupp D har jag hittat min segrare. Eller snarare-mina två...har svårt att bestämma mig för om jag ska sätta mina pengar på Tyskland eller Holland men det lutar tametusan åt Holland. Eller-givetvis vinner Sverige hela tjottaballongen!!! Men om de inte skulle göra det blir det Holland eller Tyskland!!!
På samma sätt är det dött lopp i "Det snyggaste Målet so far" mellan Den Tyska polackens andra mål igår och Snejders idag...
 
I den andra tävlingen är segraren given. Jag är en fotbollstjej som gillar chokladpudding -näst efter Le Magnifique-pudding-och (ja, man får tycka nån är snygg fast det är fotbollen man tittar för att titta på) är ju totally Florent Malouda! Kolla in den franska lilla sockerbiten om du får en chans.

Till sist ytterligare en tjejkommentar: Jag som inte har koll på ligafotboll utan bara tittar på mästerskap har inte sett Ballack sen den förhatliga midsommardagen 2006. Döm om min förvåning när han var sådär krullhårig igår! Jag hade bestämt för mig att han bara var lite vågig....Detta EM:s stora frågetecken är således: Har Ballack slagit till på en permanent?

Det var fan vad svårt det ska vara....

                 J.F                J.W                  J.K               M.J                 A.M

20/2         700               300                  0                   0                       X

12/3          0                   200                  0                 600                    X     

26/3         600                 X                   200                0                       X
19/4          0                     0                  700                0                     300
23/4          0                 200                  X                  600                  0        
7/5            0                      0                  700             300                   0   
21/5          0                 600                   200              0                       X     
3/6            0                  300                    0                 0                  700      

Tot:          1300            1600               1800            1500              1000


Insats:    1600             1400              1400            1600             800
Totalt:      -300              +200              +400           -100              + 200


som vi kan se i tabellen:
-var D.F med och sponsrade med 400 spänn innan han flyttade. Vi tackar för dessa och hälsar honom välkommen att skicka mer pengar anyday.
-har J.F en riktigt dålig svit just nu
-har stackars M.J en smula otur
-är J.K den som borde tagga ner och dela med sig
-kallar vi J.W "the first looooser"
-borde A.M visa lite mer ödmjukhet än ikväll


Overallsång

Kan vara den sämsta av alla inofficiella mästerskapslåtar ever....men vad sjutton, det här är ju obetalbart:

Lars Lagerbäck! Du är stilig, fräck och ball- i overall!

Oss overalldyrkare i mellan, även om vi inte kör på riktigt samma variant!

För övrigt1: Larsson, Larsson och CirkusZlatan kan bli en kombi ála Dahlin-Brolin-Limpar. En nåd att stilla bedja om.

För övrigt 2: Petter Hansson, för fan! Inte en fotbollsspelare, en stolpe som får Gary Sundgren att framstå som ett enmanstivoli. Stabil när han inte behöver ha bollkontakt. Eller som kollegan Emanuel uttryckte det: "Han är som en kebabrulle. Samma sak hela vägen liksom, det händer ingenting"

För övrigt 3: Man kan inte begära allt av en träningslandskamp. Men ett försvar ELLER ett mittfält ELLER en andra halvlek, det var tydligen för mycket begärt ändå.

RSS 2.0