En mycket snabb Mello4-analys av en mycket trött människa

1 - Artist: Agnes
Låt: Love Love Love

2 - Artist: Star pilots
Låt: Higher

3 - Artist: Susanne Alfvengren
Låt: Du är älskad där du går

4 - Artist: Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Låt: Killing Me Tenderly

5 - Artist: Thorleifs
Låt: Sweet Kissin' In The Moonlight

6 - Artist: Sarah Dawn Finer
Låt: Moving On

7 - Artist: Next 3
Låt: ESTA NOCHE

8 - Artist: Malena Ernman
Låt: La Voix



Till Globen: Sarah Dawn Finer och Thor-Leffes
Till andra chansen: Agnes och Anna Sahlene & Maria Haukaas

Organiserad brottslighet, Alcazar och Melloskit

En fredag
- ett riktigt gott möte med en vän sedan sådär 20 år! Synd att vi ses för sällan!
-Utbildningsdag. Carin Götblad verkar vara en mycket bra människa och polis. Synd att det är svårt att ta människan på allvar- hennes enorma överbett gör att hon ser ut att le även när hon pratar om organiserad brottslighet och självmord. En slips nedstoppad i kjolen bättrar inte på skadan.
- Finlandsbåten...maffig mat och maffigt fulla människor. En tjomme stöp på exakt samma ställe tre gånger, dessvärre var stället Le Magnifiques armbåge. Alcazar och drinkar och vi kände oss hyfsat ungomliga som dånsade till halv tre trots att jag varit uppe sen 05.

En lördag
- lång och lat dag i vår fina hytt med fönster.
-shopping ( vi låtsas att det är "riktig" taxfree, skidskytte på tv, lång tupplur ( men hey, vi var uppe till halv TRE!) och massa mys
-mello på radio i bilen hem, sista halvtimmen i soffan hos N+Z som duktigt skrivit upp våra smsade röstningspoints

En söndag
- skidor och skidskytte på tv
-pluggdag
-allmän högeffektiv slappning i joggingoverall


Mellofördjupning: Skit vad mycket skit! Molly fick min högsta poäng. Mikael Rickfors, Velvet och Maja borde röstats ut innan de sjöng. Topaz-människorna var en skräll ingen kunde förutspå, det var dock varken BWO eller EMD som levererade det de skulle.

Få se nu hur det gick i min tippning då...1 poäng för Molly Sandén, ½ för vardera BWO och EMD som tog varandras platser, och...okej, ett kvarts poäng för att Sofia verkligen inte gick till andra chansen men dock blev Internationella juryns val. Summa: Två och ett kvarts rätt.

Snart väntar en styck söndagsfilm i form av Citizen Kane.
En annan tittad film är: Highlander. Jisses vilken smörja. Som en filmens Micke Rickfors i Mello.

Mello3

Om möjligt än sämre påläst än förra veckan gör jag iallafall ett tippningsförsök redan idag eftersom morgondagen bjussar på andra begivenheter.
Startfältet:

Deltävling 3: lörd 21 feb 2009 i Ejendals Arena, Leksand
1. Velvet | The Queen
2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox | I Got You
3. Molly Sandén | Så vill stjärnorna
4. E.M.D | Baby Goodbye
5. Mikael Rickfors | Du vinner över mig!
6. Maja Gullstrand | Här för mig själv
7. Sofia | Alla
8. BWO | You're Not Alone

Här ska jag göra det mycket enkelt för mig:
Till Globen- BWO eftersom det är BWO och Folke tror att " vi måste skicka ett bidrag som går hem i öststaterna och BWO är stora där." Face it- Sverige kommer aldrig att vinna Eurovision igen. Skit i dem! Men visst, BWO vidare känns som en lågoddsare i stil med Moms.
Till Globen- Molly Sandén, som borde bli den som lyckas balladkvotera in sig. Är folk inte sugna på en enda ballad i år? Jag tror det. Och eftersom de första två floppat tror jag det är dags nu. Dessutom är ungen tydligen nån form av barnstjärna. Kan dock bli fight om det eftersom EMD också är med... Men ja, Molly Sandén till Globen.

Till andra chansen: EMD, som man kan tro ska få sjukt mycket kiddoröster för att de är just EMD, men min analys är att far och mor håller en telefongräns för barnen eftersom man fortfarande inte riktigt fattat hur röstningen går till och hur många moment det är man ska rösta på, så att det inte blir för dyrt. Därför räcker det inte hela vägen för gossisarna.

Till andra chansen: Här blir det klurigt. Velvets låt ska vara urtjatig och sånt går bort. Micke Rickfors-LOL!  I klass med Patrik Isaksson och låt mig citera Vicky från förra årets sågning av honom: "Såg du? Han försökte le. Det såg otäckt ut" No Rickfors vidare, for sure. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox-herregud!!! Här har vi årets kalkoner tillika "alternativ musik"-bidrag. "För det heter ju inte schlagerfestivalen längre, det heter melodifestivalen för att ALL sorts musik ska kunna vara med. Kiss my ass. Gå hem sen.

Således, till andra chansen återstår- Sofia och Maja Gullstrand och där blir det helt omöjligt att tippa, så det får bli en slantsingling. Eller nej förresten, det här töntiga uttalandet ger utslag till Majas nackdel: "jag står för klicken att vara den udda fågeln, säger Maja Gullstrand." ( Eh, hello? Du råkade inte se Caroline af Ugglas? Exakt VAD är udda med dig? )
och därmed tippar jag Sofia till andra chansen.

Friluf...friflust...frilufsfam...

Lördag, strålande solsken och massor av snö. Familjen inte-så-friluftsliviga bestämmer sig trots att för att ta en sväng ut i snön och se vad man kan göra med den. Bonusgossen A, snart 14 år, är inte så förtjust i idén men kommer med ut i allafall. I jeans, gympadojor, trenchcoat och utan vantar. Han står på trappan ett tag och iakttar oss andra som snöpysslar frilufsigt. Efter ett tag säger han- jag ska bara gå in och fixa nåt att ha på mig. Och kommer ut, inte i vantar eller vinterjacka utan i...solglasögon.

Sen undrar han när vi ska åka och köpa lördagsgodis.

Hmm

Tja, ett rätt med lågoddsaren Mums, som även hade kvällens bästa låt, tätt följd av Lili& Sussie något otippat. Pudelrockare ska som sagt inte underskattas, men nja....Att Amy skulle ta sig vidare var ungfär lika förutsägbart som att Sanna skulle gjort det men att hon även blev Emliga juryns val? Varför då? Jag trodde countrybönorna skulle ta hem den platsen, med rätta.
Lasse Lindh- stick.
Jennifer Brown- årets andra balladbesvikelse. Vilken blir Globen-balladen?
Markoolio-LOL

Och jag bör inte söka jobb som oddssättare och jag bör inte äta chokladfondue så jag spricker! 

Never underestimate a half-naked drummer....

Efter lite uppdatering ser jag att H.E.A.T är ett hårdrocksband med en trummis i bar överkropp. Svåranalyserat men ska inte räknas bort! Andra chansen istället för country? Country? Hårdrock? Country? Hårdrock? Eller even istället för Jennifer Brown? Hmm, svårt. Nä, jag behåller min ursprungstippning, trots allt. For now...


Mello2

har jag inte analyserat något vidare, så jag gör en spontan reflektion
  1. Lili & Susie, "Show me heaven"
  2. Lasse Lindh och bandet, "Jag ska slåss i dina kvarter"
  3. Jennifer Brown, "Never been here before"
  4. HEAT, "1000 Miles"
  5. Markoolio, "Kärlekssång från mig"
  6. Amy Diamond, "It's my life"
  7. Cookies 'n' beans, "What if"
  8. Måns Zelmerlöw, "Hope & glory"


Till Globen: Moms och Jennifer Brown
Till Andra chansen: Amy och .....hmmm...svårt. Kan Lili&Sussie få tillräcklingt med nostalgiröster? Tror inte det räcker. Kommer Markoolio få tillräc´kligt med "men det var ju iallafall lite roligt"-röster? Inte osannolikt med tanke på att han ska ha en "tjock kompis i träningsoverall med på scen som ska köra lite isdans" Otroligt roligt med tanke på förra årets sopiga eurovision-ryss! En högoddsare kan vara Cookies'n'beans ( fy faaan vilket töntigt namn!!) som enligt uppgift ska vara lite countrystuk och sånt kan ju definitivt gå hem. Dessutom är det lite högoddsfeeling sen förra veckan. Jag tror jag slänger in dem på andra-chansen-plats nr 2.
Alltså, till andra chansen- Amy och Bandet med det töntiga namnet.

Om ni undrar, varför ni nu skulle göra det, vad jag åt i går kväll, så är svaret detta:

Löjrom-finsk forellrom-gräddfilssorbet-granatäpple-brioche

Lättstekt oxfilé av Hereford, från Sydamerika-päronsky Xanté-potatiskaka-nyponfierad getost-päronkulor

Ostbricka

Dessertbuffe med minst 25 sorters olika miniatyralternativ, där mitt andra chansen val skulle vara karamelliserad mintchokladmousse och min globen-kandidat: lakrits- och halloncheesecake

OH MY GOOOD


Sedda filmer- so far

  • Blood diamond
  • Presumed innocense
  • Liar liar
  • Elling


...jaja, man måste ju börja nånstans. Nu är vi uppe i ungefär en årsförbrukning film, så det blir nog ett rekord-film-år iallafall.


Tjörli! Är du tokig?

Summa summarum: Shirley och Scotts går vidare, Alcazar och Marie Serneholt till Andra Chansen!

Skrev jag i min Mello1-analys häromdagen...få se nu....två halva rätt? Alcazar direkt till globen (Yes! We'll be there! ) och Scotts bara till andra chansen ( tack för den!)  Nu är det ju en tröst att jag inte direkt är ensam om att ha tippat ganska uppåt väggarna....
Shirley- vilken soplåt!!? Hur sjutton kunde du gå med på att sjunga den?
Emilia? Tja, varför inte, men nån vinnare är det ju knappast.
Caroline af Ugglas?! Skön låt, kanske en smula tjatig. Men jisses, vilken inlevelse. Man vill ju bara ta det lilla trollet i knät, liksom.
Marie Serneholt- mycket märkligt att den inte gick hem.
Nina Söderkvist- bra....men skinnbyxor?
Jonatan vadhannuhette- catchy som tusan. Me like.

För övrigt blev jag positivt överraskad av Petra Mede, som jag var rädd skulle få utrymme för sin Stefan och Krister-humor. Och röstningssystemet....hallå Svenska Folke, så jädra krångligt är det väl inte?

Fredagsundran

På stan idag såg jag en traktor som skottade snö. Bakpå glasrutan på traktorns förarhytt fanns ett litet klistermärke där det stod: Varning för backande fordon. Några funderingar: är det stor sannolikhet på att man ser klistermärket och inte att traktorn backar? Vad tror folk att traktorer gör? Kör rakt fram med automatik och är oförmögna att backa? Eller fanns det en klisterlapp frampå också, med texten: Varning för framåtgående fordon?

Ja, sådana frågor får man kanske aldrig veta svaret på. Därför tar jag nu helg, och den inleds med tunnbrödsrulle, ostbricka och Bloody Mary och sen är planen att den bara ska bli bättre.

Ja jädrar...

ska man bara följa ett tv-program, förutom Mello, i år vill jag slå ett stenhårt slag för "Sveriges Värsta Bilförare" på TV4, torsdagar kl 20.00. Jag skrattade så jag fick ont i magen och svårt att andas. Missa inte!

En bra dag i punktform och kronologisk ordning

  • Sovmorgon
  • 36 av 38 möjliga och VG på tentan!
  • Headhuntad till ett jobb, som jag tackade nej till ( fast...om man tackar nej, är man headhuntad då förresten, eller bara "erbjuden"? )
  • Negativt ( fast för mig positivt) resultat på cancerproverna
  • En effektiv och bra jobbdag
  • En hyfsat intressant föreläsning
  • En varm, tom buss hem och ett ex av "Mellobibeln"
  • En plötslig uppenbarelse på bussen: ZZZZzzanna Nielsen är inte med iår! Jag har blivit bönhörd!

Mellomellomeeello klappklappklapp

Nu börjar det! Och det mycket svårtippade startfältet från Göteborg på lördag ser ut såhär:

Deltävling 1: lörd 7 feb 2009 i Scandinavium, Göteborg

1. Nina Söderquist | Tick Tock
2. Jonathan Fagerlund | Welcome To My Life
3. Shirley Clamp | Med hjärtat fyllt av ljus
4. Scotts | Jag tror på oss
5. Emilia | You're My World
6. Alcazar | Stay The Night
7. Caroline af Ugglas | Snälla, snälla
8. Marie Serneholt | Disconnect Me

Hjärtat säger: Shirley och Alcazar! Men nu har ju Alcazar förtvivlat svårt att ta sig direkt till final ( hello gay-världen, vi har böööörjat nu) så de lär väl gå via andra chansen som vanligt. Scotts har jag förstått har fått sig ett uppsving via nåt dansbandsprogram som jag inte har sett ( måste man se all skit på tv nuförtiden för att ha koll på Mello?) och med tanke på Chrilles framgångar förra året blir de farliga. Nita säger att Nina Söderquist kan ha en riktig rockrökare ( wow, vilket ord...rockrökare) och Marie Serneholt har redan fans. Jonathan Fagerlunde, eh, ok? Emilia är för tråkig och Caroline af Joplin-Ugglas för udda.

Summa summarum: Shirley och Scotts går vidare, Alcazar och Marie Serneholt till Andra Chansen!

Och hur de nya reglerna med utslagdueller á la förra årets Andra chansen ( fy fan för er som jublade för att Carola åkte ut) kan du läsa om här  (men åh, varför går det inte att länka nu då?! SkitBlogg.se)

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79613&a=1416221&lid=senasteNytt_979119&lpos=rubrik_1416221

Nörd? Vem? Jag?

Hemma

...från en veckas fjällsemester. Helt slut och genomförkyld. Vem fan har sagt att det är semester att vara ledig från jobbet?
Detta inlägg skriver jag bara för att du som skrev en anonym kommentar på förra inlägget inte ska ringa, eftersom jag ändå inte svarar på telefonsamtal om jag inte vet vem som ringer. =)

RSS 2.0