Som det blev

Finlandsfärjeäventyret har blivit uppskjutet i ett par veckor pga de fem familjemedlemmarnas samlade produktion av snor, hostningar och febergrader. Vi har därför planerat om december och i helgen blir det därmed pepparkaksbak och julpyntande. Majsan har fått nys om att man kan tävla med sitt pepparkakshus på lokala ICA och vinna en resa till Ishotellet i Jukkasjärvi. Vi är grymt sugna på den. De tre senaste åren har vi bakat vårt hus, Globen samt Svampen i pepparkaka, med varierat resultat. Förslag för i år är Turning Torso eller pyramiderna och sfinxen. Andra förslag, någon?

Slutligen, citatmaskinen A, tokrädd som han är för att åka båt, fick höra att vi hade bokat om: "Åh, jag som tränat i tre nätter på att inte sova, och kommit på vad jag ska packa för saker som jag kan stå ut med att bli av med om båten sjunker. "

Det var ingen som upplyste honom om att om båten sjunker, är nog hans packning det minsta problemet.



The art of being a tant

Så, två hyfsat präktiga inlägg på en kväll! Nu ska jag ta min knyppeldyna, min högrev och min Damernas värld och gå och lägga mig!

Helg av upplevelser och intryck

Efter en riktigt lyxig helg i Stockholm, där vi bodde på Berns hotell i en svit med balkong och utsikt mot Dramaten åkte två bättre begagnade småbarnsmammor hem till varsin landsända i lördags kväll. Och det är liksom om det måste rubbas in your face att det där inte är ens riktiga liv, så söndagens kväll spenderades i gengäld på akuten med Marsipanegrisen för vår del och med ett annat hostigt spädbarn i den andra landsändan för min buddy Bullen.
Hur som helst, fredagskvällen i Stockholm bjöd på rätt mycket kändisspotting: Rennie Mirro, Rene Nyberg, David Hellenius, RobinsonRobban (yeah) och en mycket sliten Camilla Henemark. Utan kungen dock.

Förutom detta bjöd den på så vitt skilda upplevelser som Magnus Ugglas revy, tätt följt av en reaggekonsert med äkta nyinflugen jamaican!

Men nu har jag en fundering. Vad är grejen med medelålders svennar och kiss/bajs/under bältet-skämt? Hur kan "doktorns" replik " böj er nu  framåt Willy Wonka så ska vi se vad vi hittar i chokladfabriken", efter en timme med liknande skämt, riva ner såna gigantiska skratt. Hur kan en hel salong sitta och tycka att det är okej att de fyra dansarnas främsta uppgift är att Uggla ska få rycka av deras kläder. Är det bara jag som tycker att det är sorgligt när den roligaste karaktären på hela kvällen nödvändigtvis måste dras i skiten genom att spela en fanfar med trosorna vid fotknölarna och en flöjt fram och en klarinett bak.

Magnus Uggla är en man som en gång i tiden visade talang för träffsäkra och satiriska texter. Nu är han en gubbe som äcklar mig. Ja, jag vet. Det ger enkla och billiga poänger, att gå under bältet. Men skjut mig den dan jag ska skriva något och inte orkar anstränga mig mer än så.

Men råkar ni komma över Annika Andersson sketch om Eu-byråkraten som jobbar som sloganskrivare så se den! Eller den här:  http://www.youtube.com/watch?v=c-pn1YKmTLw&feature=related


Det är något konstigt med den här frågan...


80-90% av de våldsbrott som begås i Sverige begås av en person som är alkoholpåverkad. 

Den totala kostnaden för alkoholkonsumtionen i Sverige har beräknats till ca 20,3 miljarder kronor. Per år!

Varje dag kör 15 000 personer alkoholpåverkade på  svenska vägar.

Var tredje dödsolycka och var femte svår kroppsskada i trafiken är alkoholrelaterad.

400 000 barn i Sverige växer upp i hem med alkoholism.


Alkohol är ett märkligt fenomen. När vi pratar narkotika är det ett tydligt big nono, tobak lite mindre nono men lika tydligt.
Men alkohol- det är kultur, och då är det okej? Eller, när hörde du på allvar senast en diskussion om huruvida alkohol bör förbjudas eller inte, och om du gjort det nyligen, vad tänkte du då?
Jag dricker själv och jag säger inte att alkohol ska förbjudas. Men när man får siffrorna, är det inte jävligt konstigt då att det inte ifrågasätts mer än det gör?

Och förresten. Kultur. Är det inte det vi ska värna så in i helvete om? Svensk kultur? Okej. Fråga nån av de 400 000 barnen ovan om de inte hellre värnar om den kultur som säger att man inte får äta kött och mjölkprodukter samtidigt, än om den kultur där alkohol är ett ständigt och älskat inslag.


Marsipanegrisennews

Stora nyheter på gång här: Igår tog lilla sonen, som blir nio månader på fredag, sina allra sprillans egna första steg! Han höll krampaktigt i gå-vagnen och med storasyster tätt bakom sig, men det var han själv som gick!

Han har även lärt sig gimmefive, har tre nya tänder på gång, och har åkt en runda pulka, vilket inte var någon höjdare.




Men det han är allra bäst på är nog att äta. Förutsatt att det inte är mamma som lagat köttgryta eller stoppat vitlök i käket. ( Undrar om det finns ett samband mellan hans vitlöksfobi och hanses mammas nio månader långa vitlöksvägran, förresten). Först äter vi en runda uppe i stolen. Sen kör vi andra sittningen nere på golvet. Ser ut ungefär såhär:



Gött mos!

Stolta moster

Häromkvällen fick jag ett SMS av min älskade systerson Alfons. Han meddelade stolt att han nyss från ett samtal från fotbollsklubbens ordförande, som meddelade att de ville ge Alfons skulle få ett hederspris vid en tillställning, för att han var en god förebild och en bra lagkamrat. Moster blev tårögd av stolthet! Om vår lilla Marsipanegris blir en hälften så bra kille som sin stora kusin, har vi lyckats!

Dagens kluriga

Jag har en fråga: När är man särbo? Har det med ålder att göra att man har en särbo istället för att ha en flick-eller pojkvän? Och isåfall, vilken ålder är det? Kan man ha en pojkvän när man är 40 eller blir det då per automatik en särbo eller? Och blir det det direkt i såfall eller efter en viss tid?
Nån som har en teori?


RSS 2.0