Å andra sidan

Foto: ja vi förlorade fotbollen.. men kom igen, fotboll är inte allt ;)!!
Nästa år arrangerar vi Eurovision. England, Frankrike och Ukraina fick rejält på tafsen när Loreen nästan slog poängrekord! I Kvistbro-loungen var uppståndelsen stor. Det är möjligt att en av jurymedlemmarna grät en skvätt och att en annan inte riktigt vågade följa omröstningen.
Sverige, top 5 skrev Overallisbrallis inför finalen, men tji fick hon! Vi Vann!!!

EM....

Gary Lineker lär ha sagt: Fotboll är ett enkelt spel. Man spelar i 120 minuter och sen vinner Tyskland på straffar.
För Sverige ser det lite annorlunda ut. Vi kämpar i kvalet i ett och ett halvt år och lyckas mirakulöst nog få vara med i mästerskapet. Sedan är allt över på fyra dagar. Av dessa fyra dagar är man som svensk lycklig i fem minuter, ungefär så länge ledde vi mot England. Resten av de fyra dagarna är det elände. När vi förvissat oss om att vi absolut inte har något mer att spela för, gör vi en av de bästa matcherna på mycket länge, och ett av de vackraste målen i EM. Om inte två av de vackraste.
Så funkar vi. Tjo.

Tre finfina...

En liten tjej på Elliots dagis hade på sig en Sverigetröja häromdagen. Jag frågade om hon kunde säga Heja Sverige. Det kunde hon inte. Jag frågade om hon kunde säga Heja Zlatan. Hon sa: Heja flätan....
Hur står det egentligen till med kunskapsnivåer och kvalitetsuppföljning på våra förskolor?
Å andra sidan trodde ju A att Foppa hette Tofflan eller möjligen Våfflan, för inte så hemskt länge sen.  
För ett tag sen åkte jag och en tweenie i min närhet, vi kan kalla henne Majsan men det är ett fingerat namn, förbi en bil med nationalitetsbeteckningen LV. Jag pekar och frågar henne vad LV står för. Det blixtsnabba svaret blir: Louis Vitton! Jag: ja men jag menar, vilket land? Majsan: Han är från Frankrike.
Någon i den bilen var definitivt bättre på mode än på geografi, och det var inte jag.
Och så ikväll frågade jag Elliot om vad han ville ha för grönsak till middagen. Han svarade ketchup. Jag: Nej, det är inte en grönsak, det finns tomat, gurka, paprika... Elliot: BACON!
Se, det är vår unge det!

RSS 2.0