Men tänk nu om du skulle få.....

Majsan: Pappa, jag har gjort en julklapp till dig på slöjden!
Pappa: Är den röd?
Majsan: Ja! Hur visste du det?
Pappa: Dina händer är helt röda av målarfärg.

Lite senare

Majsan, med mycket konstig röst: Hmm...jag uuuuundrar om jag ska ge den där presenten som du och jag Mia pratade om förut, till min låtsaspappa eller kanske till kusin Affe.....( blinkar jättetydligt till mig) Fast....kusin Affe brukar nog inte tända så mycket ljus.

Pappa: Hur många ljus får man i den röda ljusstaken av trä som du gjort till mig på slöjden i julklapp?

Majsan: Va? Fem. Men HUR visste du det?

Vi överlevde utlandet!

Så hade vi då varit i utlandet igen...alltså i Finland och det är ett utland så gott som något! Stora killen hade alltså fått ge efter för sin båtskräck och stannat hemma, och lilla killen tokkräktes i bilen på väg till Stockholm, men efter de små missödena kom vi till rätt hamn och gick ombord-med tre minuter tillgodo....
Finlandsfärjan visade sig från sin allra bästa sida då Majsan både vann 10 euro i en enarmad bandit OCH fick en Lilla My-drink med blinkande isbitar i! Elliot stortrivdes med julbord och bollhav. Maken och jag kommenterade folk.
I Finlande vankades det julmarknad och tomte och sjuka mängder snö.

Vi piffade upp hela juligheten med ett besök på akvariet, och Elliot klappade alla fiskarna genom glaset och var lyrisk. Förutom lite spårvagnsproblem hade vi en fin dag. Tillbaka på båten gjorde Majsan och jag en schysst duett på karaoken och belönade oss sen med drinkar. Elliot sov i vagnen i ett hörn och pappan och jag turades om att vara uppe med Majsan och dansa....eller rättare sagt, pappan fick dansa i en minut innan han var pinsam. Jag hann nog med iallafall tre minuter.

På söndagen kom vi i land som vi skulle och tyckte det skulle bli skönt att komma hem. Då utbryter kaoset. Elliot tokspyr ner hela bilen, och vi stannar för att tvätta av honom och byta. Fem minuter efter att vi kommit i väg igen, tokspyr han igen. Samma procedur. På två timmar hade vi inte ens kommit till Södertälje, E hade inga fler klädombyte och vi hade slut på våtservetter. Insvept i ett badlakan somnar han tillslut och vi kommer, efter mycket om och men hem. Då blir jag sjuk och får gå och lägga mig.

Måndagen blir en sjukdag för E, men vi andra är okej. Vi släpar iallafall iväg oss till kyrkan för luciatåg, Lucian blev kissnödig och gick ut, men annars var det fint. E satt längst fram i gången och sjöng med.
Kommer hem. Upptäcker att Majsan har fått löss. Jag slänger mig i bilen och kör som en dåre för att hinna till jourapoteket i stan  och köpa lusmedel innan de stänger. Är millimeter från att hamna i diket i rondellen, men hinner. Kommer hem, maken lusar av M, som kommer i säng framåt halv tolv. Då upptäcker maken att vi har en vattenläcka i källaren, som förstört pelletsförrådet. Sen upptäcker vi att vi inte har något vatten.

Okej. En unge i magsjuka. En med löss. Förstört pelletsförråd och inget vatten. Och givetvis kallt så in i helvete. Enough!

Resten av veckan- alla blir sjuka, vi får tillbaka vattnet efter att ha gråtit ut hos rörmokaren som egentligen inte har tid med oss. Innan dess smälte jag snö på spisen för att kunna "spola" på toa. Det här är fan inget värdigt liv! Vi ska flytta till Marbella!


Overallisnews

Eh, nej, det bidde ingen pepparkakshustävling för oss, pga nååågot taskigare kvalitet på slutresultatet än vi tänkt...Men vår lilla pepparkaksby pryder iallafall vårt hem...vad är en resa till Jukkasjärvi då?

Senaste nytt om Finlandsfärjeäventyret: Stora killen har hoppat av. Kunde inte bemästra sin båträdsla till slut och backade. Vi kanske skulle börja med något lite lugnare för hans del.

Lilla killen har nu (eller sedan ett bra tag) inte mindre än 8 sylvassa tänder, säger "pappa" och "mamma" och har ätit sitt första julbord. På gå-fronten funkar det bra att gå med gå-vagnen eller med ett grepp runt någons finger, det går bra att stå och balansera långa stunder, men han har inte kopplat ihop de två aktiviteterna riktigt.

Veckans citat: "what do you think the little man want for Christmas?" 15-åriga A pratar engelska för att inte E, 9½-månad, ska kunna lista ut vad han ska få...

Och så slutligen, veckans Blocket: 

Säljes:
Glass dörr också

 


RSS 2.0