Nu jädrar blommar laxen

Tentan är skriven. Det återstår att se hur det gick, men godkänt känns det kanske som att jag kommit över iallafall. Nu har Le Magnifique och jag tentafest. Det går ut på att jag snyter mig fem gånger i timmen och så dricker vi två glas vin var och sen är vi tokfulla och får stödja oss på varandra för att komma vidare. Kanonrolig och typisk tentafest. Nu sitter vi här och funderar på hur länge vi måste vänta innan man får gå och lägga sig en fredagkväll....

Men.
Tentan. Är. Skriven.

Tusan också

Jag är fullkomligt ihopsnorad, tennisarmbågen värre än någonsin, tjockisklubben sa PLUS 0.5 kilo vilket innebär att det nu är 1.1 kvar till köttfika, och tenta om ett och ett halvt dygn. Kan man bara lägga sig ner och dra nåt mörkt över sig? Det går bra med mörk choklad.

Den kanske viktigaste helgbetraktelsen av alla...

glömde jag ju.
I fredags när jag var på stan körde det in två bussar med GAIS-fans eftersom det var match på kvällen. Jag råkade stå alldeles nära när dörrarna öppnades och fan-sen ramlade ut. Inte helt otippat brölade de först "öööö-ö-ö-ööö-ö" och såg allmänt ut som neandertalare. Sen drog de igång med den slogan de kan ha filat på i bussen hela vägen från Göteborg....trumvirvel....INGEN VILL BO, I ÖREBRO.

Vad kan man säga...det tar vad, tre och en halv timme att åka mellan Göteborg och Örebro, och det här var vad de fick till?
Jag kan höra hur det lät i bussen:
Neandertalare 1: ÖÖÖÖöööö-ö-ööö-ö
Neandertalare 2: OOOhhhh-o-ooo-o
Neandertalare 3: höhöhö
Neandertalare 1: Ööööö-ö-örebro
Neandertalare 2: höhöhöh..hata Örebro
Neandertalare 3: bo-o-oooo-o-o..i..Örebro
osv

Till er, för vilka det tog dessa timmar att snickra ihop denna ramsa, vill jag gärna kontra med vad jag tänkte när jag såg er, med bara en millisekunds betänketid: "Jävla Gais, luktar bajs"

Vems blev bäst?

En helgs betraktelser

  • Jaaaaa! Vi fick Mellobiljetter! Bra är de också!!
  • Nu må jag vara jävligt sen igen, men C-pen måste vara en grovt underskattad uppfinning? Fick låna chefens inför Stora Plugghelgen och jisses, vilken skillnad!!
  • Stora Plugghelgen är det verkligen, har inte varit utanför dörren sen i fredags. Bara ett par kapitel kvar, i morgon är det genomgång av det viktigaste. Salstenta på fredag. Hur skumt känns det?
  • Trots att jag inte ätit mer än vanligt på helgen är jag helt övertygad om att det kommer att bli plus på Fat fighters i veckan. Bara en känsla av svullen.
  • I morgon är dagen då jag ska vara hemma och plugga på arbetstid. Inte så tokigt. Hade varit ännu mindre tokigt om man kunnat sova till tio och börja sen. Men det har jag inte tid med.
  • Det var inte riktigt sant att jag inte varit utanför dörren. Idag var jag uppe vid vår skorsten och tog kort på den. ( Jag vet...jag var tvungen). Det var högt utav bara helvete. Sedan jag kommit ner har mitt vänstra ben vägrat att fungera ordentligt. Kan vänsterbenet ha blivit paralyserat av höjdskräck? Le Magnifique har nu döpt det till "fegisbenet".

Hur högt får man skratta åt sina egna skämt?

Le Magnifique dök upp iförd pannlampa, på väg ut att hämta ved i veboa där det är väldigt mörkt! ( oh jädrar vad vi bor på landet!)  
Jag frågar: Är det du som är Seved?
Jag skrattar hysteriskt mycket.
Le Magnifique fnissar till, ytterst lite.
 
Var inte det där skämtet, i allafall en fredagkväll efter en slurk Baileys, värt mer än ett fniss? Eller? =)

Den mätta dagen är inte störst, den bästa dagen är en dag av törst....

hur det nu är med den saken, så är idag en bra dag. Jag har:

* hållt ett mycket uppskattat föredrag inför min chef och ett gäng på sådär 25 avdelningschefer

* haft en även annars bra dag på jobbet

* ääääntligen blivit färdig att ta foto till min körkortsansökan med nya efternamnet så jag snart slipper falsk-legga

* hunnit uppdatera mig en smula med hur folk har det runt omkring

* köpt en trisslott i present till Le Magnifique och sett honom vinna 50 spänn

* masat mig till Tjockisklubben och se vågen säga -1.1 kilo ( 6 hg till köttfika!! enligt klubben 1.1 kg till köttfika, men de har räknat fel)

* firat med en kebab i bröd som satt som en smäck

* äntligen köpt ett "rosa bandet" och inte kastat instruktionen " så undersöker du dina bröst". Jag sparade den i jackfickan och har inte läst den eftersom jag är sketarädd för bröstcancer, men jag har inte slängt den. Framsteg.

* skickat ett surt mail till två journalister som skrivit var sin artikel fulla med stav- och skrivfel. Även skickat en kopia till chefredaktören. Avslutat mailet med: "vår 9-åring skulle skriva bättre artiklar! Skärpning" Skrattat högt åt mig själv.

Och nu ska jag vara duktig och plugga. Hejdå från ett magert skrälle ( eller ja..kanske inte mager då....men ändå...)

Matte har aldrig varit min grej

Antal jobbtimmar/dag: 8,5
Antal busspendeltimmar/dag: 2
Antal pluggtimmar på en halvfartskurs/ dag: 4
Antal sovtimmar/ natt, som ändå är alldeles för lite: 6,5

Återstår på ett vanligt dygn: 3 timmar

Dessutom: ett par timmars träning och en timmes tjockisklubb/ vecka, ett hus och en trädgård med en massa att göra i, en heltidsmake, två deltidsbarn och tappra försök till ett socialt umgänge. Jag gillar mitt liv. Men matteproblemet med timmarna går jag bet på. Det är en tröst att det finns ett par miljarder människor till som har svårt med dygns-matten. Och- en del av dessa har dessutom små barn. På heltid! Hur fan går det till?

Veckans ljumma: Ladies night-showen. Eller, den var säkert bra. Men i mitt huvud fanns bara två tankar: mat och vin. Jo, jag såg ju han Stenmark och han Stormare dansa och greja på scen. Men. Framför mig fanns- mat och vin. Tjockisklubben- you make me strange!

Veckans mest otippade ( sen sist): Gå upp 0820 en should-be-bakis-söndag och plugga. Om jag är stressad inför tentan? Näääävars.

Veckans bästa: Att ha fått igenom två studiedagar/ månad eftersom min kurs är, i viss mån, arbetsrelaterad. Ha sovmorgon, vara hemma, plugga, få lön! Tack för den, chefen!


Två otippade

Dagens mest oväntade: att sjunga "Här kommer Pippi Långstrump" för full hals i Hörsal 1 på Uni tillsammans med resten av en månghövdad föreläsningspublik.

Dagens näst mest oväntade: Att Fat fighters våg sa -1.9 KILO på en vecka trots herr Z:s fabulösa födelsedagsmiddag för sin fru i fredags och massa annat snask. Totalen på 7.7 kg.
Köttfikan på Efesos som kommer som belöning tillsammans med en halvliter Ben and Jerrys New York Fudge siktas i horisonten. Om 1.7 kilo kallas till samling och köttfika!

Om jag hade sinne för dåliga ordvitsar...

hade jag kunnat dra till med en ordvits när jag fick syn på min Nivea Deo på hyllan i badrummet nyss. Ögonen föll på texten :"no white marks" och hade, in the minds of some, kunnat bli ett skämt i stil med: "vet du vad Jonas Gardell gör när han vill vara i fred? Hänger en Nivea Deo på dörrhandtaget."

Vilken himla tur att jag inte har sinne för dåliga ordvitsar!

En o-pissig dag.

Min värld är konstig. Igår, när det var kalas och tjo och tjim och god mat och helg, då passade jag som sagt på att ha en pissdag.
Idag, som började efter fyra timmars sömn och dessförinnan en icke oansenlig mängd tårar, fortsatte med rättegång och kröntes av ett tandläkarbesök och var en måndag, är en ganska bra dag.  Är det så för att man inte ska tro att man ska ta något för givet?

En dålig kombi...

är det att ha en pissdag och att denna pissdag råkar infalla på S:s födelsedag när det trots allt finns en del människor man måste agera trevlig med fast man bara vill be hela världen dra åt helvete. Dålig dålig kombi. Detta om detta. Tur att den gamla devisen " i morgon är en annan dag" är sann.

Mätt och nöjd!

Förbaskat trevlig kväll hos födelsedagsbarnet N som idag ( igår) blir 37 år! Grattis och tusen tack för en kväll i trevligt sällskap och med ljuvlig, ljuvlig mat som jag över-åt och njöt av!!

Det är överhuvudtaget en helg i kalasandets tid. S fyller 9 på söndag och det blir kalas så det står härliga till. I morgon en utflykt till Borlänge, på söndag barnkalas ( där någonstans flyr jag fältet) och på söndag kväll middag med S:s farmor och farfar som traditionen bjuder.

Bra sak med idag är att vår eldstad är provtryckt och klar och i morgon ska jag sätta igång och elda. Äntligen!!

Och så är ju Tito-rättegången, med alla dess turer, avslutad. Han blev dömd och om det har jag ingen åsikt. Det har jag dock om den enorma hybris som gör den mannen till, i mina ögon, totalt omöjlig att tro på eller ta på allvar. Dagens Tito-citat: "Tomas Bodström har använt mig för att få en skjuts i sin karriär"...ja, nu kan jag ju ha helt fel, men jag tror att Bodström hade en ganska hyfsad karriär långt innan Tito började tafsa på småflickor.
Vidare: "jag kommer inte att kunna bo kvar här"....det tror jag är en ganska vanlig känsla för sexualförbrytare...men nu har du ju turen att slippa fundera på vart du ska bo, en tid framöver.

Men, om man ska vara seriös: Jag kan inte veta vad Tito är skyldig till och inte, eftersom jag inte var närvarande. Det skumma är, att det var inte Titos fru heller, och ändå är hon övertygad om att han är oskyldig, precis som så många anhöriga genom tiderna varit. MEN- hon har ett barn med honom, som nu är dömd för sexuella övergrepp på en sjuåring....har det NÅGONSIN föresvävat henne att hon är ansvarig för att åtminstonde vara lite kritisk? Hennes kommentarer idag: "vi kommer inte att vara tysta"......om vi följer mönster kommer det att innebära några månaders....total tystnad. Jag klagar inte.


Energimyndigheten torde jubla...

över de goda energikällor som idag anlänt till vårt hus! Först kom det 4 pallar pellets och sen kom vår nya spiskassett till öppna spisen och den är såhäääär fin:



Image

Och som om det inte skulle vara nog gick det åt en hel del god energi i form av fett från mig och Le Magnifique när i runda slängar 3,2 ton pellets skulle bäras ner i källaren! Vilket inte gjorde något alls eftersom jag kom undan med blotta förskräckelsen efter en vecka i synd- vågen på the Fat  Fighters visade fyra minushekton! Pjuh!  


blocket.se

Jag är en fanatisk anhängare av blocket.se. Genom åren har jag både köpt och sålt grejer där och det brukar funka alldeles utmärkt. I allafall att sälja. Att köpa kan vara lite klurigare eftersom folk i allmänhet vägrar att stava rätt till vad det försöker sälja.... här är ett exempel: en juckbox ....man får vara fan så innovativ om man vill köpa en jukebox och söker på juckbox. Vill folk inte bli av med sina grejer och i såfall-varför lägga ut dem på Blocket till en kostnad av 30 spänn?? Tror tjejen som skriver  17 årig tjej söker bonde  att någon är beredd att ringa upp henne och erbjuda en lägenhet?

I allafall...jag letar nu efter två stycken....trumvirvel....fåtöljer. Och det, mina vänner, är ett jävligt svårt ord att stava till. En enkel sökning ger vid handen att det finns 978 annonser där det säljs en fåtölj, 154 där det säljs en fotölj, 1 vill sälja sin fotolj, en sin fåtålj, en fotöj, och en fåttölj...osv. Till saken hör, att de fåttölljer vi är ute efter är....recliner....tja, du fattar= Recliner/inbygg fotpall/ reklainer/ fotstöd/ liggfåtölj/liggfotolj/ liggbar fotälj....Kombinationerna är oändliga. Så, du som råkar se en annons med TVÅ såna här fittiljer- hojta! Högt!

Klicka för att se nästa bild

Long time no blogg

 När jag var liten matades jag och min syster med diverse dansbandslåtar av varierande kvalitet. Gemensamt för dem är klistereffekten. Syrran och jag var på vattengympa en gång och de körde kassettband ( jajamen! Låt mig säga....det var när hon var höggravid och det var inte förra veckan, och det var i den simbassäng där jag lärde mig simma OCH samma människor, Bad-Olle och sura Bad-Eva jobbar på samma sätt och på samma ställe fortfarande. Nostalgi på hög nivå!) med just de gamla dansbandslåtar vi kan som ett rinnande vatten. Större delen av vattengympapasset stod vi i ett hörn av bassängen och vrålade med i " I en liten fiskehamn" och "Starke Arvid" och "Är du min älskling än".   

En tjej i min grupp på kursen jag går heter Sandy. En av låtarna på pappas gamla kassettband går "Sandy var min tjej från en bakgård, hon var bara sjutton år....." och handlar om en white trash-brud. Jag är, varje vecka när jag pratar med Sandy på kursen, millimeter från att sjunga white-trash-Sandy-sången för henne och en dag kommer det att brista för mig om jag inte får göra det.

Nytt ämne. I lördags var vi på Liseberg. Det var kul som fan, synd bara att vi hann med endast 11 timmar, vilket jag, som spenderade 37 timmar där förra året, tycker är lite för lite! Liseberg- grej of the saturday och tack för att jag fortfarande tycker att det är löjligt roligt att åka Balder och fortfarande vågar allt!!

Syster med fam, mamman och lilla familjen vi som nu bara har två efternamn i stället för fyra, var det som intog Liseberg. Mamman hade sjuk tur och vann ett gigant-plopp på några kilo, tre kilo alladin och ett par kilo snickers-twix-coco-mm-blandning, vilka hon generöst delade med sig av. Jag har ännu inte fattat hur man säger "nej tack" så jag åt....
Men tjockisklubben är ändå snäll mot mig, idag sa vågen -0.8 kilo vilket gör att jag totalt har fettat av mig 5,4 kilo! Tack för det klubben. Om fyra kilo till ska Le Magnifique och jag ha en frossardag...det talas om pizza, grekmat, pepparbiff OCH Ben och Jerrys-glass! Va? Vadå? Bör man inte belöna sig med mat? Jag har inte varit på den lektionen ännu. Och nu hör jag dig väldigt dåligt...Nu bryts det!


RSS 2.0