Man kan aldrig vara nog tydlig....eller?

"Min klient har mått mycket dåligt av det inträffade" säger alla advokater vars klienter åtalats eller misstänks för misshandel, våldtäkt, mord, mordförsök osv. Det säger även svenska kändisar som åkt fast för rattfylleri eller misshandel. Man undrar: vari ligger nyhetsvärdet i detta? Exakt vad blir skillnaden om Göran Lindberg/Tito Beltran/Hagamannen/valfri dåre mår dåligt över sina brott eller inte? Sorry, min empatiförmåga tar slut där.

Marsipanegrodan on tour

Midsommaren för året är avnjuten i ett skånskt korsvirkeshus där vi serverades kräftbakelser, champagne, pajbuffé, grillat, ljuvlig chokladkaka, jordebär samt fabulöst sällskap. Det var en högtid fin som snus, och såhärfin, om än en smula sur, var Grodan. Men vem skulle inte ha varit det om ens huvud kapats?
                                       

Innan midsommar hann vi med ett par fina dagar hos släkten. Bullen och minikusin Maxi kom och hälsade på och vi lyckades som vanligt lägga två dagar bakom oss utan att ha förstått vad som hände. Elliot fick smaka en sked kronärtskockspuré av lillkusinen och högg efter skeden som en hungrig gädda. Vi har därför börjat ge honom lite gröt på kvällen och killen äter som om han aldrig förut sett gröt. Och det har han ju i och för sig inte. Det där med att man bara ska få en tesked full första gången går...sådär.


Pappans pyssel

Le Magnifique pysslar också ibland. Här har han slöjdat till tyngder till vaxduken ( jag vet. Men jävla praktiskt)



Beställningar kan med fördel göras på fredag, i samband med ett grattis-SMS


4 månader

fyller idag vår fantastiska son, och därför bjuder vi på ett fint, om än lite suddigt foto:



I veckan var vi på BVC och konstaterade att gossen snart väger 8 kilo. Konstigt att mammas armar är tre meter långa!

Nu bär det söderut för livets första midsommar!


Ett VM-inlägg som man kan relatera till även om man inte gillar fotboll...


VM:s roligaste namn, tio-i-topp:


10: KAKA- Brasilien ( Bröderna Kex och Bulle är petade)
9. JULIO CESAR-Brasilien ( Killen med taskigt självförtroende?)
8. Rafik HALLICHE- Algeriet ( Den här mannen har ett hemligt extraknäck...)
7. Israel CASTRO-Mexico ( Israels föräldrar passade på att ge honom namnen Osama Adolf i andranamn. Så att det inte fanns någon risk att NÅGON skulle gilla hans namn)
6. Danny SHITTU-Nigeria ( gör det själv!!)
5. Gary MEDEL- Chile ( Inte bäst på plan. Inte sämst heller)
4. Fernando MUSLERA-Uruguay ( Kalla mig barnslig, men jag får mycket roliga bilder i huvudet av Mr Muslera)
3. Surprise MORIRI-Sydafrika  ( Jag tror den här killen inte riktigt var planerad i barnaskaran Moriri)
2. Rafael VAN DER VAART-Holland ( Uttalas van der Fart. Otroligt roligt! )


och på första plats:


1. Siphiwe TSHABALALA-Sydafrika  ( Afrikaans för Barbapappa. Ungefär.)



Bubblare: Rigobert SONG- Kamerun ( roligt namn och rolig apperance) Georgie WELCOME-Honduras ( jobbar på hotell? )

Sommarhelg

Sommaren är här och med den det årliga besöket på Smultronstället i Söderköping för inmundigande av glass såhär i sommarlovets början! Jag, som började dagen med att konstatera att min reunion med tjockisklubben gjort mig inte mindre än 2,5 kilo just mindre på en vecka, åt sedan glass som om mitt liv hängde på det.
Det här är en bild bonussonens jätteglass, men min var ungefär likadan, fast med en brownie istället för munk!

Innan denna utflykt bjöd helgen på två news för Elliot- det första var ett besök i simhallen där det plaskades friskt, och det andra var den stora bedriften att rulla runt, från mage till rygg! Vilken begåvad son vi har! Annars är det som helst står på hans agenda att utföra mini-situps för att ta sig upp i sittande ställning. Får han bara tag ¨t.ex ett finger att hålla i drar han sig glatt upp, men det går förstås si och så med att sitta utan stöd.

Världens finaste!!


Ungefär så....


Me and my IKEA

Jag har ett hett kärleksförhållande med IKEA! Jag älskar IKEAs alla smarta lösningar på saker och ting. ( Det finns vissa designers på IKEA som jag inte direkt avgudar, men jag jobbar på att få bort dem...) I mina våtaste drömmar jobbar jag där, och får uppdrag som: Inred den här 20-kvadratsbostaden så den passar en familj på tre personer.

Men...
just nu har IKEA och jag ett uppehåll i vår relation, efter en djup förtroendekris.

Vi har länge väntat på att IKEA ska producera röda överdrag till de stolarna vi vill ha, och vi har varit övertygade om att det bara är en tidsfråga innan någon mer än vi ska komma på att röda köksstolar är a big must have. Vi har väntat på att få införskaffa 6 röda köksstolar och 2-3 röda barstolar.

Till sist gav vi dock upp, köpte stolar med vita överdrag och hade ett helvetes meck för att färga dem i rätt röda nyans. Resultatet blev acceptabelt, lite ljusare än vi tänkt, och med de vita sömmarna fortfarande synliga, men ändå. Okej.

För några veckor sedan var de där. De röda överdragen, i exakt rätt nyans och utan vita sömmar. En Nyhet.
Nu kan man ju tänka att det väl bara är att gå och köpa sex såna överdrag då...men vi vill ju ha likadana barstolar som köksstolar, och när jag frågade ( efter att jag surat på IKEA i några dagar) fick jag förklarat att "man inte planerade att göra röda överdrag till barstolarna". För att få likadana måste vi alltså ändå köpa barstolar med vita sitsar, och sen färga hemma.

I-landsproblem, tänker du?

Jävla sölIngvar sa min man.

Det är inte mig det är fel på, det är dig, IKEA, tänker jag. En djup svacka i vår relation, jag behöver tid att tänka...

Logiskt tänkande

I morgon- Tjockisklubben, I'm back!!
Idag- KOPIÖSA mängder mat av den sort jag fr.o.m i morgon inte ens tänker titta åt. Bäst att passa på!!

Påckern

                2/6                Totalt

J.F           -                       -500                

J.W          300                 +1100

J.K             0                    -1600

M.T           0                      +900

A.M          700                  +1000

P.J              0                      -100

Skitspel!

( Att summorna på vinst-resp förlustpengar inte går jämnt upp skyller vi på att Daniel var med och sponsrade lite i början, vilket inte är redovisat. Vi kan ev skylla det en smula på att jag har räknat fel nånstans. Men eftersom det inte går att justera det nu så är detta de officiella siffrorna...)


Men gift er nån jävla gång då och få det överstökat....

Jag funderar på att starta ett företag som ska kränga skit. Tänk er en bajsblöja som det står Victoria & Daniel ( +bröllopsdatumet) på, det borde ju gå att sälja. Kanske kan vi utvidga till kräkstrasor också, om det går bra.
Eller går gränsen vid bakelser, chokladkartonger, tidningar, disktrasor, tändare eller toaborstar? Och isåfall, varför just där? Enough!


Lillgrodan...?



Här, till höger på bilden, ligger min lillgroda. Bredvid honom ligger en polare, som är tre veckor ÄLDRE än grodan. Plötsligt kändes den där "LIten men tuff"-overallen en smula felplacerad....

Sen sist...

En fantastisk Oslo och ESC-helg där, för andra året i rad, rätt låt vann! Man kan ha det sämre än att sitta en varm vårkväll på en uteservering på Karl Johan bredvid goda vänner och ESC-freaks, och ett stort gäng överlyckliga tyskar och tusen flaggor och glada människor, och dricka rosévin!!!
Men den låt som framförallt sitter klistrad i mitt huvud är fortfarande Ove Je Balkan, nu tätt följd av Norges fina balladiga bidrag. Starkt startfält i år!

Under tiden var maken hemma med barnaflocken, in alles fem barn, varav ett stoppade in en tejpbit i örat, och maken ägnade fredagskvällen att få ut den. När jag frågade varför den kom in där sa Le Magnifique luttrat: Vadå, behövs det en anledning?

Övrigt som har hänt är att jag råkat klippa av min sons fingertopp med nagelsaxen så att det blev blodbad och hysteri här! Ring Soc, någon!

Slutligen har denna dag bjudit på två presenter i form av en död mus och en död fågel, som först lektes med i hela huset.....rätt mycket fjädrar blir det. Tack för det kissen. Nu blir det solskenspromenad!

RSS 2.0