HAHA, tänkte Overallisbrallis....

och släpade med sig Mellofamiljen till dagens genrep, det här kommer ju bli superenkelt att tippa eftersom vi fubbar och kollar på hela programmet innan det liksom är dags. Men tji fick Overallisbrallis, som dagen till ära givetvis styrt ut sig i tiara och rosa fjäderboa, för nu är det RIKTIGT svårtippat! Låtar som jag skulle ha sågat på papper, blev plöstligt.....rätt så bra. Den här delfinalen, som enligt rykten skulle ha sämsta startfältet, sopar banan med Fjällfjompen och co från förra veckan. 
 
Men först vill jag ha sagt något viktigt: Sanna. Jag vet att jag har kallat dig "Sveriges yngsta tant" nu i över tio år. Du vet ju själv varför., du har varit tanternas tant, och jag vill inte ta tillbaka det för det är sant. Men. Från och med nu kommer jag inte att göra det längre. Du är cool. 
 
Så till kvällens resultat: 
 
Direkt till final
 
Mums. Såklart. Mums hade kunnat gå ut och fjärta nationalsången och gå til final. Men det här är dessutom en bra och cool låt. .Inte nödvändigtvis bättre än Sadade dock. 
 
Och sen står det mellan alla. Utom 80talsflirten från Midnight Boy, som åker ut, men det står mellan alla andra, så vems fans är mest på ikväll? Hasse Andersson, som jag garvat åt, har en dansbandslåt som går hem i rätt många stugor och som både jag och 15-åringen diggade med i. Pojkbandet, nu är jag ju i och för sig svaaaaag för popjkband, men en av kvällens bästa låtar har de dessutom- hur många tonårsbrudar dissar Mums för den här, med tonårsögon sett något fräschare, gosstrion? Eller föredrar de kvällens tuggummirefräng från Dinah Nah- både hello haj, ojojojoj- groupie och Isas, hur den nu gick, förra veckan gick ju hem, men den här låten är dessutom ett strå vassare för att inte hävda fem strån till och med. 
Balladsugen, Folke? Det brukar du ju vara. Isåfall är Annika Herliz the shit! Mäktig ballad framförd av kvinna med fantastisk röst. Soul-gå igång på Wennergrens underbara hesa stämma. 
 
Nä, jag drar nog till med mina två personliga favoriter: Till Final: 
 
Mums och.......Mums. Och, håll i er, men jag slår till på pojkbandet J.T.R
 
Andra: Hasse Andersson och....hmm.....Dinah eller Caroline? Caroline eller Dinah? Annika? Jag drar till med.....Dinah Nah
 
Femte plats: Annika Herlitz.
 
Sjätte: Caroline Wennergren. 
 
Sjunde: Midnight Boy. 
 
 
Tja, nä men sådär får det bli. 
 
Overallisbrallissonen gjorde livemellodebut, var givetvis inrullad i glitter och skötte sig med den äran. I bilen på väg till arenan: "Sssch. Kan ni vara lite tysta. Jag laddar"
 
 

Vecka 3!

Jomen, vecka 2. Var det förra veckan och då hann Overallisbrallis inte ens med, och lika bra var väl det eftersom jag uppenbarligen tippar som ett gammalt arsel. Eller snarare, jag inbillar mig att Folke och jag var överens förra året om att folk som lever på gamla meriter ( förutom Kikki Dee och Mange) inte ska få vara med och så kommer Folke och röstar in Jessica "skåpmaten" Andersson första veckan? Nä, jag fick nog. 
Om vecka två har jag intet att säga förutom " HEJ MANGE!". :) 
 
 
Så, nu till kvällens begivenhet! Den här veckan är mucho svårtippad eftersom det är massa halvkändisar med som blivit halvkändisar genom obskyra TV-program som Idol och annat mög på vilka jag inte tittar. Om dessa halvfigurer vet jag ingenting och därmed är det svårtippat. 
Men, Overallisbrallis är back on track och såhär går det ikväll dårå! 
 
 
Till final: Kristin Amparo- ska tydligen vara en Sarah Dawn Finer låt! och JojkHenrik Fjällis- damernas favorit of the kväll! 
 
Andra chansen: Jag slår till med Isa och Ellen Benedictsson. You go girls! 
 
Åker ut gör Andreas Johnsson ( Kom IGEN NU FOLKE!! Den mannen är SLUT! It's over!!) Andreas Weise - Eller är han en sån där tantfavorit som jag missat? Är han det? 
 
Sist ikväll: Kalle Nåt. 
 

Grattis på 5-årsdagen, älskade unge

 
Imorgon har du funnits hos oss i 5 år och mitt lilla, stora, starka, hjälplösa knyte har blivit en liten, stor, stark och hjälplös liten kille. Full av bus och skratt och med en bestämd åsikt om det mesta. En kille med så mycket spring i benen att du efter bion måste springa igenom alla stolsrader för att rasta benen lite. En kille som skrattar så hjärtligt att jag får tårar i ögonen. En kille som inte kan få nog av att gosa med sin mamma. Jag vet att jag kommer att se tillbaka på den här tiden, när du är 5 år, och önska att jag bara fick vara här,  i tiden vi äri nu, bara en enda dag till. Men nu är vi här och jag älskar det, älskar dig,  varje dag Grattis på 5-årsdagen, älskade unge! 

Gick ju sådär...

Förra veckan,  men hur skulle man kunna göra något annat än vägra tro att Folke skulle rösta in Jessica "skåpmat " Andersson och Hello Hi med dockgruppen Dåli Style?  Pinsamt Folke! Anyway, att svulstoperan obegripligt nog åkte ut gjorde att jag fick klena 2 rätt! Den här veckan har jag inte haft tid att göra nån lista så jag återkommer nästa vecka! Nuuuu kör vi! 

Mello 2015

Taratamtamtamtaaaaam!!
Mina damer och herrar, nu drar vi igång, det är dags för mörka vinters alldeles eget Prozac, så släng upp discokulan, försök se Sanna Nielsen som ett fräscht och underhållande inslag, gräv ner näven i ostbågspåsen som du öppnade förra veckan för att bågarna skulle vara lagom sega, håll ett hårt grepp om mobiltelefonen med andra handen, för NU ÅKER VIIII!!! 
 
Stora saker har hänt redan i år. Björkman har förändrat konceptet. Jo, det är sant. Sju låtar istället för åtta i varje delfinal. Alltså, man undrar ju, var FÅR han allt ifrån, den där galna mannen!! Och så lite nytt kring andra chansen men det tar vi när vi kommer dit. Anyway, Overallisbrallis har sålunda sju låtar att spela med, varav två går direkt som vanligt, två till andra chansen och tre åker ut. Alla med så långt? Så, hur ser delfinal ett ut då? Joråtack, rätt förutsägbart. Här kommer facit: 
 
 
1. Molly Pettersson Hammar- år tydligen en rätt poppis liten tösabit. Jag tror dock hon faller på popsnöret i den här delfinalen och åker till andra chansen tillsammans med Jessica Andersson.
 
2. Daniel Nåt.- Hej. Kul att du kunde komma. Hejdå. Eller...kan det här bli årets skräll på samma tema som "kära Bröööööder" förra året? Nja, tror inte det, Så, hejdå. Kommer sist. 
 
3. Elize& Rickard- Schlageropera! Men man kan väl bara älska att det ens finns ett sånt ord! Jag tror att det här är the Skräll of the Kväll! Jag har ingen aning om hur den låter ( inte hur någon av de andra låtarna låter heller ety det är fusk) men jag gillar den redan på ett sånt där " only in Mello"-vis. Till Final 
 
4. Dolly Style- Yohios tre okända systrar slår tillbaka. Tweeniefavorit men av lägre rang än lillebror Yohio, dock farlig som bubblare. Orkar till en fin femteplats.
 
5. Behrang Miri- det var ju det där med vuxna män som sätter igång och rappar ohämmat mitt i en, annars rätt bra, låt. Jag har problem med det, men det här ska enligt schlagerorakler vara rätt okej. Jag är skeptisk. Ut åker den iallafall,  men blir säkert en radiohit. 
 
6. Jessica Andersson- ja, jag vet att det var ett tag sen hon var med, men nja, ungefär lika spännande som Andreas Johnsson i min bok. Alltså inte ett smack. Tippad att gå vidare av alla kännare, men jag sticker ut näsan här och säger Andra chansen. 
 
7. Sadade. Vinner såklart. Oavsett låt. 
 
Alltså. 
 
1. Sadade
2. Elize och Rickard 
3. Molly Hammar
4. Jessica Andersson 
5. Dolly Style
6. Behrang Miri 
7. Daniel nåt. 
 
Sådär, kom ihåg var ni såg det sist! Nuuuuuuuuu kör vi!! 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0