Nu skrattar jag ihjäl mig!

Äntligen får Jan-Olov också heta Madeleine med stöd av landets högsta instans, Regeringsrätten. Därmed är det fritt fram för alla vuxna att lägga till namn som traditionellt tillhört det motsatta könet.

Så stod det i Expressen idag. Under kan man skriva kommentarer och jag råkade gå in och läsa och hittar detta guldkorn:


" Postat av Ej inloggad G Lagerström 59 den 29 sep 2009 kl 20:49

Man lär sig alltid något nytt !

Att det var så vanligt att pilla varandra i Bajshålet kunde jag alldrig drömma om...

Tänk vad allt förendras....

Ska man tala med barn om Bögerier och vad dom håller på med....?? För mig käns det inte helt rätt ! "



Jag skrattar högt!!!!


Åååååååka parkbånk

I helgen hade jag en mycket märklig upplevelse- jag var på Liseberg och åkte bara en enda karusell. Majton gillar enligt uppgift varken g-krafter eller såna där byglar som man drar ner innan man ska åka t.ex Balder, så den enda gravve-vänliga åkturen var Kållerado, vilken iofs är ganska kul. Dagen tillbringades för min del med att hålla handväska innehållandes allas små påsar med chokladhjulspengar ( det blev ganska tungt), spela på chokladhjul för en smärra förmögenhet och åka parkbänk.
För några somrar sedan tillbringade Le Magnifique och jag 37 timmar på Liseberg, och vi är effektiva åkare.

Ett tag i lördags kände jag mig mycket vuxen. Kanske till och med medelålders. Sen kom jag på att jag kunde planka in på Kållerado- jag betalade för två gånger men kunde åka FYRA!!! Då kändes det mycket bättre!

Nästa år, då skare åkas igen!!

Tack!

Idag är jag mycket mycket tacksam. Majton lever och mår alldeles utmärkt, vinkade med händer och fötter på utraljudet och kliade sig på näsan. Vi vet också vad Majton blir för sort, men eftersom Majton-mormorn inte vet ännu om hon vill veta så är det en hemlis tills vidare!

På tal om nyhetsvärde.....

Mats Alm, på sannolika skäl misstänkt för mord på sin sambo Linda Chen, hävdar, inte helt otippat att han är oskyldig. Och det kanske han är, även om jag är skeptisk, men vad vet jag.

Det som förvånar mig är att anhöriga, gång på gång, får uttala sig i tidningen och säga: "Han skulle aldrig kunna göra en sån sak."

Hur många gånger har vi läst det genom åren? En nyhet skulle vara: "Mamman till mordmisstänkte/frun till våldtäktsmisstänkte Tito/ Mehdi-pappan/ granne/ gammal klasskompis/ moster brevväns f.d granne: "Jag tror han är skyldig. Han/hon är precis en sån person som skulle kunna göra en sån sak."
Om jag nånsin blir misstänkt för det, kan inte nån gå ut och säga: "Hon är precis en sån som man skulle kunna tänka sig ha slagit ihjäl, tuttat fyr på och dränkt en busschaufför!" Det skulle kännas fräscht. Ni andra- håll klaffen!  

Och vad gör jag? Skriver ett blogginlägg om....Anna Anka?!

Min chef berättade idag att det jag missat på jobbet i tre dagar förra veckan var SAMTLIGA fikarasters intensiva diskussioner om Anna Anka. Alla jag har pratat med, alla tidningar jag öppnat, massa bloggar och ett antal andra forum dissekerar denna Anka. Jag förstår faktiskt inte. Vad är det som är så otroligt provocerande att denna icke-person kan reta upp så många? Vad säger hon som inte tidigare sagts? Ja, jag fattar att hon verkar blåst, jag har läst vad hon antas ha sagt och kommenterat och tycker det verkar korkat, men jag kan inte förstå hur det hon säger kan beröra så till den milda grad.
Syster ringde för en stund sedan, men vi hann inte prata klart eftersom hon samtidigt hade tv:n på och Anna Anka just var i bild, och då kunde systern inte längre koncentrera sig. Hon får ringa sen igen, sa hon. Svågern hördes i bakgrunden, svärandes och härmandes Anna Anka.
Jag fattar inte.



Hej Gud om du finns!

I såfall vill jag bara säga att eftersom jag var och röstade på dig i kyrkovalet igår så kanske du kan göra mig en tjänst och fixa så att vi får se en levande Majton på ultraljudet i morgon? Amen

Svinis eller inte svinis?

I onsdags klev jag upp och skulle åka till jobbet som vanligt. Hade ont i halsen och var snorig, men ingen feber eller så, och då kan man ju jobba har jag hört. Ringde för säkerhets skull med, anledning av svinis och att jag tillhör en "riskgrupp", till sjukvårdsupplysningen för att höra om jag skulle göra något.
Människan som jag pratade med blev helt förskräckt av att höra att jag tänkte åka till jobbet ( med kollektivtrafik!!) och att jobbet var på ett sjukhus!! Snopen, men inte såvärst svårövertalad, stannade jag hemma, och kände mig plötsligt bra mycket sjukare. Men det som avgjorde var nog att jag har en praktikant som jag kunde per telefon instruera att ringa återbud till dagens patienter och göra lite annat småfix! Perfekt.

Ringde enligt sjukvårdsupplysningens instruktion till vårdcentralen, talade om mina symptom och att jag är i 19:e veckan. De visste inte riktigt vad de skulle råda mig till, eftersom jag ju inte hade riktigt influensasymptom, men bad enough+ riskgrupp. Det slutade med att jag inte behövde komma in för provtagning, men att jag fick ett akutnummer till vårdcentralen för den händelse att jag plötsligt skulle bli sämre!

Det blev jag nu inte, mer konstant snorig och halsontig och idag är jag bättre.

Men- jag funderar på, om det nu hade varit svinis, vad hade de gjort då? Försökt spruta i mig det där Tamiflu, med kvicksilver och allt!? Nej tack- jag vill inte att vår bäbis ska få kvicksilver i hjärnan och nervskador. Men vad hade alternativet varit? Kan man kräva att de tar hem icke-kvicksilver-vaccin?


Sedan sist

I helgen vankades det bröllop! Lilla valpen med de fantastiska formuleringarna har blivit man och gift sig med sin otroligt vackra och glada brud! Det var så fint! Det var så roligt! Det var så lyckat!
Det var så tråkigt- att åka hem i förtid och innan jag hunnit dansa klart. Men en puss till Le Magnifique som inte bara tog oss säkert hem utan dessförinnan klev upp på scen med mig, greppade en mikrofon och levererade!  

Bonustjejen S hade för den aktuella dagens lämnats bort till makens kompis. När hon kom hem igen hade hon fått med sig en alldeles egen kanin med stamtavla och allt. Välkommen till oss Skutt. Jag frågade S om hon inte kunde tigga till sig en långhårig ko, som jag vill ha, av någon. Hon svarade att hon kunde försöka, men undrade om det var okej om det var en ko som var lite sjuk eller så, annars blev det nog svårt. Jag avböjde.

Idag har vi firat vår bröllopsdag med middag på Efesos. Dott.

Idag har jag berättat för chefen om Majton. Det var skönt, men ändå läskigt. Det blev så definitivt. Dagarna till ultraljudet släääpar sig fram och jag är så vansinnigt rädd. TÄNK om det är som förra gången-bäbisen där inne är död, men har inte kommit ut. TÄNK om min kropp blåser mig igen. TÄNK om jag bara inbillar mig att jag är öm, eller hungrig, eller sugen på konstiga saker. För ett panikslaget kontrollfreak som mig skulle ett ultraljud om dagen sitta fint, tacksåmycket.



Nytvättad mus

I förrgår kom katten in med en levande mus. Hon brukar göra det för att få uppleva den bästa delen av musjagandet, själva dödande, inför publik. Men hon lyckas inte så bra med det eftersom hon aldrig fattar vart musen springer och gömmer sig, en mycket förvirrad katt sitter en stund och stirrar på fläcken där hon släppte musen och förundras över att den inte är kvar där längre. Sen tröttnar hon.
I förrgår hamnade musen i vår tvättstuga. Jag stängde in katten och musen där i en fåfäng förhoppning om att hon skulle få tag på den och ha ihjäl den.
När vi efter en stund tittade i tvättstugan hade katten gått ut och musen var borta.

Igår tvättade jag. När jag tog ut tvätten ramlade det ut....en stycken mycket död och mycket vältvättad mus.
Rätt äckligt faktiskt. Kan vi bara hoppas att den redan var död när den hamnade i tvättmaskinen så att jag inte har plågat ihjäl den i en 40-tvätt- som för övrigt tvättades en gång till, med överdos tvättmedel.  

Landslagsfotboll

Det ÄR kul att kolla på landslagsfotboll, det ÄR kul att kolla på landslagsfotboll, det ÄR....zzzzz....ursäkta....det ÄR kul att kolla på landslagsfotboll!

Guds mage...

Jisses.... 93.07, det ska ju inte gå.
Rasmus "mina uppspel är radiostyrda" Elm och Zlatan "Guds mage" Ibrahimovic gjorde mig så lycklig att jag sträckte mig i en magmuskel.

I går var vi och provade klänningar i ett fåfängt försök att hitta något till bröllopet. Det fanns två som ens var värda att prova. Den ena slutade strax ovanför murklan. Den andra hängdes tillbaka på sin plats efter att Le Magnifique glatt utbrast: "Nu ser du ut som Barbapappa" när jag fått på mig den.

I min alldeles egna och mycket vetenskapliga undersökning finns det en klar ranking i den trio av sluskigaste av sliskar som man skulle välja att göra grejen med om man var tvungen: 1: Christer Sjögren ( solklar vinnare eftersom min undersökning också genomfördes bl.a på jobbet där det finns damer som skulle kunna tänka sig att ha Chrille överst på alla listor. 2. Bert Karlsson 3. Tito Beltran ( Sorry Tito- hur ska du tackla det här? Du kan ju ta till det gamla knepet att gapa om rasism....det känns fräscht.)


( Nu, en stund efter att detta inlägg skrevs, läser jag att sportkrönikören Mats Olsson också skrivit om Guds mage. Roligt att han läser och får inspiration av min blogg =) )

Tipsrunda

I helgen som gick vankades det möhippa i staden! Som lök på laxen fick vi också en fredagskväll med svennen ( eller varför det nu heter sven-sexa?) och helgen var fin som snus! Eller, som dessertbuffen på fredagskvällen eller tapasen på lördagen! Tack ni som fixat! 

Helgen förde dock med sig en bitter eftersmak i form av en fråga som avhandlades i lördags: Om du varit tvungen att välja, vem av följande skulle du ha sex med:
1. Christer Sjögren
X. Tito Beltran
2. Bert Karlsson 

Den du!

Efter möhippa följer inte sällan ett bröllop. I detta fall följer det redan nästa helg. Jag har ett huge problem-hur klär man en svullen Majton-mage? Jag gav mig på att prova en vacker blå och stretchig ivirill jag har ( nej...inte en genomskinlig med svarta paljetter...nasty på bröllop. Ja, nasty även annorstädes, men det kan jag leva med. På bröllop är jag sedesam).
Den blå overallens vackra tyg räckte till över magen, men...det blev därmed en smula tight i en annan region och vi sa hej till Miss Camel-toe.
Blå overallen kommer inte att få vara med på bröllopet.

Det kommer däremot: 

                    1. en storblommig femtiotalsklänning med fransar
                    X. en lila klänning i mjukistyg som ser lite ut som en pyamas
                    2. något sjukt snyggt som jag hittat efter en helg av shopping

 Flest rätt och bäst motivering vinner....ett paket Tom& Jerry-kex

Lite av varje



Igår sa jag upp mig från mitt gamla jobb, eftersom jag bestämt mig för att det intinte tro på att gå tillbaka till det som varit. Min chef erbjöd mig då sitt jobb när hon pensioneras om något år. Försa om det kan vara nåt för mig?

Eh-jag fick för mig att VM-kval-matchen Sverige-Ungern är i kväll, eftersom det ju är den 5:e idag. Eller inte. Snarare på lördag. Anyhow- ut med Petter och in med Daniel dammit! Och gör gärna några mål när ni ändå är på gång!

RSS 2.0