Big Fajv, Danmark, och resultatet.

De sex direktkvalificerande länderna skickar följande kompott: 
 
Danmark- tjohoo! Upptempo och kul, scobidobidapadibidaa I löööve you! Hade gått direkt till final om den inte varit direktkvalificerad till final. Bra Danmark, att ni inte fattat att det ska vara en ballad iår! Man får vara rätt nöjd med att Dannarna inte alltid har koll! Go Danmark, scobidobidapadibidaa I löööve you!
 
Frankrike-I want to have moustach. Trams. 
 
Italien- Powerballad? Från Italien? No shit Sherlock?! Den här går inte vidare, sa vi. Och då är den ändå direktkvalificerad. 
 
Spanien- okej, så om man inte klarar av att rösta på en man i klänning ( se Semi 2) så kan man fega och ta den här istället för det är samma låt. Stor och svulstig Ballad! Bra där, Spanien! 
 
Storbrittannien- alltså, jag förstår att det här är bra. Men textrader som "power to the people" och " we are the children of the universe"....jag vet inte, känns det inte lite....1982? 
 
Tyskland- nej, nej, nej. Nej. 
 
Och när hela den stora Eurovisionsoppan kokat ner ska vi alltså hitta en vinnare i detta? Ja, det är som sagt inget Alexander Rybak-år i år, Rybak-år som i " Ni andra kan väl ta och hitta på nåt kul tillsammans medan jag går upp på scen och fiolar skiten ur era mediokra bidrag och får alla pointsen"-år. Och, det är tydligt att Europa bestämt sig för att det ska bli ett balladår igen. De två senaste åren har vi stått här med en outstanding Euforia-Lorren tätt följd av en This-is-as-good-as-it-gets-Emmelie. I år tror jag på Azerbadjan-varianten: En mellanmjölkslåt som varken får någon att gråta eller skratta och får några points av alla och så blev alla nöjda och glada till slut. Eller? 
 
Här kommer iallafall vår mycket kvalificerade gissning. 
 
Vinnare 2014 heter.....Armenien. 
 
På andra plats: Valfri ballad. Gissningsvis från Österrike ( om Europa orkar bortse från ÄÄÄÄÄÄÄÄr det en man eller en kvinna-faktorn, vilket jag tyvärr inte tror), Spanien ( som får Österrikes röster) eller varför inte Sverige, om man nu gillar en blond balladbrud bättre än en brun. 
 
På en hedrande trejde hamnar: Israels madonnabrud, Danmarks gladpop, Storbrittaniens power to the people eller sympatiröstar man på Ungerns dystra budskap om barnmisshandel. Jag tror mest på Ungern. 
 
Nuuuuuu ( eller iallafall snart) köööööör vi!!! 
 
 
 

Eurovision 2014 Semi 2

Jomen visst, om man bara orkade ta sig igenom Semi 1 och ändå är med på tvåan, så börjar det hända saker. Inte Rybak-style, men dock. 
 
Här kommer finalisterna från Semi 2: 
 
Malta-skickade ifjol den tralliga "Tomorrow" som var min personliga favvo och som faktiskt slutade åtta, trots att det var just min personliga favvo- mina såna brukar annars komma typ sist. Och tametusan om Malta inte har lyckats charma mig igen. Jag erkänner mig härmed som en sucker för simpla Maltesiska singersongwritertralliga visor! Dock har Malta iår trillat ner i samma "inte fan ska det var fest och glam bara för att det är ESC"-dike som i princip alla andra länder utom Danmark, och kör i år en låt om att komma hem från kriget. Festligt. 
 
Israel-är Israel och opartisk som jag är tycker jag att det här är bra! Madonnabrud som tar i! 
 
Norge- är Norge och opartisk som Fru L är...den här går vidare. Vi ser en ny trend i år- förra året dominerade de brunhåriga brudarnas ballader och de är såklart kvar i år MEN får tuff konkurrens från de brunhåriga karlarnas ballader. Det här är en sån, och en av de bättre! 
 
Georgien- skickar en helt obegriplig röra av joddel och jojk, Olsen Brothers-on-dope, jazz och folkmusik. Jag gillar't inte nåt vidare, men det sticker ut och är kanske en sån här låt som musikfolket fattar?
 
Österrike- skickar en brunhårig ballad av valfritt kön, och låten är stark utav bara hilvitti!! Ska bli mycket spännande att se hur det går för den här mannen. Om Carola och Peter Jöback skulle få barn, och någon av de två dessutom skulle ha minsta tillstymmelse till skäggväxt så har ni resultatet här. Det ryktas att Ryssland och några av dess "kompis"-länder protesterar mot att detta bidrag får sändas!! Åh vad jag önskar att Europas HBT-folk och dess sympatisörer ger dem på tafsen och visar sig starkare än de gamla sunkiga trollen. " ÄÄÄÄÄRRR det en man eller en kvinna?!?!!!" Skit i det, varför är det så viktigt!? Lyssna på låten. Den är grym! 
 
Litauen- är ett nja i min bok, men okej. 
 
Irland- skickar en ballad, men hey, det är Irlands jobb. Den här är dessutom rätt bra. 
 
Vitryssland- Låten heter cheesecake och innehåller textraden " I'm tired of your sweet cheesecake". Ja,cheesy är det iallfall så det räcker. Men poppy och upptempo, och i årets balladträsk hade Sean Banan haft en god chans, så Belarus, välkomna ombord. 
 
Grekland- skickar en låt. Jag vet inte hur den lät. Men Grekland går vidare, sån är lagen. 
 
Sloveninen- ännu en brun balladbrud, denna gången med flöjt, dock ingen tjoflöjt. 
 
Semins bubblare: Makedonkien. 
 
Semins garv: Polen. Nu vet jag inte hur det blir på scen, men videon till den här låten får Fäbojäntan att gråta över sakers förfall. Det är tuttar, tuttar och tuttar, kvinnor som hanterar grova pålar som pistongar sig mellan låren, bakar bröd med boobisarna halvvägs nere i bakbordet och med mjölk porrigt rinnande i ansiktet. Ta det lugnt, Polen....vi förstår porrtemat efter 20 sekunder. Vi förstår bara inte varför. Väx upp. 
 
 
 
 
 

Eurovision 2014 Semi 1.

Jahopp, så var det dags igen. Det är ett tufft jobb, men nån måste....eller, iallafall. Årets inför-eurovisionsittning hos nördiga Fru L är till ända och Sverige- vi har ett resultat!! 
 
Alltså. Jag må ha klagat på utbudet i ESC tidigare, men det jag tror tametusan att startfältet i Semi 1 är  helt straffbart tråkigt. Till och med Mister Christer surar över detta. TÄNK om Sven Banan vågat gå crazy och skickat Ace Wilder istället! Hade stuckit ut som en stortå ur en trasig strumpa. Men nädå...
De här tror vi kommer att gå vidare från den här smörjan: 
 
Armeninen- powerballad goes rätt så rockig. Synd att det tar två minuter av tre möjliga innan den drar igång. 
Sverige- säga vad man vill om den här tantaluringen, men om inte Sanna går vidare så ska jag...hmm...då ska jag rösta på henne tio gånger nästa gång hon är med. Aouch....det var ett stort löfte! 
Ryssland-har skickat en pisstråkig låt som framförs av tvillingbrudar. Men Ryssland är Ryssland och går alltid vidare, som vi vet, annars får alla deras grannländer stryk. 
Azerba...Azerjab....Baku- också trist som en gammal pilsnerfilm, men lyckas av oklara anledningar alltid. 
Ukraina- det inget speciellt att säga om. Mainstream, men i den här konkurrensen.
Belgien-ja men säga vad man vill om den här mammagrisen, men man kommer iallafall ihåg den. En Pavarottiwannabee som inte klippt navelsträngen sjunger en kärlekssång till alla Mothers. Kommer att få ett och annat mammaöga att tåras och ett och annat mammafinger att rösta. Själv tänker jag mest på Eskil Erlandsson. Och det är inte positivt i de här sammanhangen. 
Nederländerna- slår till på en countrydoftande historia. Okej. 
Monte Negro- tadaaa. En brunhårig ballad, En av de bättre dock. Får vara med. 
Ungern- skojar till det med en vansinnigt sorglig låt om...barnmisshandel. Kommer såklart att gå vidare, men det får mig lite att kräkas att använda det ämnet för att ta sig vidare i ESC. 
 
 
Bubblare: Lettland med låten med den piffiga titeln " Cake to bake", Alltså. Det här hade varit en ganska bra låt om den haft en annan text. Det gör mig ilsk som en bålgeting att textskrivaren fått lägga vantarna på den här godbiten och tönta till den så in i bängen! 
 
Semins garv-Portugal. Eller stackars stackars Portugal, som expertpanelen kallade detta land häromveckan. 
 
 

RSS 2.0