Big Fajv, Danmark, och resultatet.

De sex direktkvalificerande länderna skickar följande kompott: 
 
Danmark- tjohoo! Upptempo och kul, scobidobidapadibidaa I löööve you! Hade gått direkt till final om den inte varit direktkvalificerad till final. Bra Danmark, att ni inte fattat att det ska vara en ballad iår! Man får vara rätt nöjd med att Dannarna inte alltid har koll! Go Danmark, scobidobidapadibidaa I löööve you!
 
Frankrike-I want to have moustach. Trams. 
 
Italien- Powerballad? Från Italien? No shit Sherlock?! Den här går inte vidare, sa vi. Och då är den ändå direktkvalificerad. 
 
Spanien- okej, så om man inte klarar av att rösta på en man i klänning ( se Semi 2) så kan man fega och ta den här istället för det är samma låt. Stor och svulstig Ballad! Bra där, Spanien! 
 
Storbrittannien- alltså, jag förstår att det här är bra. Men textrader som "power to the people" och " we are the children of the universe"....jag vet inte, känns det inte lite....1982? 
 
Tyskland- nej, nej, nej. Nej. 
 
Och när hela den stora Eurovisionsoppan kokat ner ska vi alltså hitta en vinnare i detta? Ja, det är som sagt inget Alexander Rybak-år i år, Rybak-år som i " Ni andra kan väl ta och hitta på nåt kul tillsammans medan jag går upp på scen och fiolar skiten ur era mediokra bidrag och får alla pointsen"-år. Och, det är tydligt att Europa bestämt sig för att det ska bli ett balladår igen. De två senaste åren har vi stått här med en outstanding Euforia-Lorren tätt följd av en This-is-as-good-as-it-gets-Emmelie. I år tror jag på Azerbadjan-varianten: En mellanmjölkslåt som varken får någon att gråta eller skratta och får några points av alla och så blev alla nöjda och glada till slut. Eller? 
 
Här kommer iallafall vår mycket kvalificerade gissning. 
 
Vinnare 2014 heter.....Armenien. 
 
På andra plats: Valfri ballad. Gissningsvis från Österrike ( om Europa orkar bortse från ÄÄÄÄÄÄÄÄr det en man eller en kvinna-faktorn, vilket jag tyvärr inte tror), Spanien ( som får Österrikes röster) eller varför inte Sverige, om man nu gillar en blond balladbrud bättre än en brun. 
 
På en hedrande trejde hamnar: Israels madonnabrud, Danmarks gladpop, Storbrittaniens power to the people eller sympatiröstar man på Ungerns dystra budskap om barnmisshandel. Jag tror mest på Ungern. 
 
Nuuuuuu ( eller iallafall snart) köööööör vi!!! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0