De borde göra en egen frågesport, med sina intilligenta svar...

Frågesport med Majsan och hennes kompis Emma, båda tio:

Jag: Många svenska familjer skickar pengar till ett barn i ett annat land, för att de ska få mat och ha möjlighet att gå i skola. Vad kallar man ett sådant barn?

Emma: Fattigt?

Majsan: Utländskt?




Sommarens bästa investering, näst kaffemaskinen- poolen!



30 grader i skuggan. 30 grader i vattnet. En nöjd kille!

Marsigrisen och vaccinationen

Marsipanegrisen och jag åkte till BVC för att han skulle få en spruta i vardera ben. Förra gången gick det bra men det hävdas att andra sprutan är värre för barnen. Elliot skrek nu i två sekunder när BVC-tanten körde in första sprutan. Andra sprutan, samma sak. Illvrål i två sekunder. Sen fick BVC-tanten ett leende för att hon slutade med sina dumma sprutor. BVC-tanten är helt förstummad av Elliot. Som lök på laxen visade Elliot henne att han kan sitta själv, utan stöd, vilket jag sagt men hon inte riktigt verkade tro på.

Elliots storasyster blev en gång, när hon gick i ettan, nersparkad på skolgården av en elak kille i trean. Han sparkade henne i huvudet när hon låg ner. Hennes kompisar blev hysteriska och sprang efter fröken, som också hon blev stirrig. Majsan sa: Så får man faktiskt inte göra, jag tycker han ska be mig om ursäkt. Ett möte med rektorn, värstingen och dennes pappa, samt Majsan och hennes föräldrar arrangerades, och värstingen bad Majsan om ursäkt till slut. Vi vuxna var oroliga att hon skulle bli rädd för att gå till skolan efter det, men hon har aldrig nämt saken och gick till skolan nästa dag som vanligt.


Min älskade make Le Magnifique gör helt enkelt tåliga barn!




Och ja, jag skryter friskt om våra fantastiska kids, och det kommer jag att fortsätta med!


En varm och solig sommarhelg...

var maken hemma på fredagen och vi satte igång att bygga provisoriskt kök i vardagsrummet för att betsa och lacka köksgolvet. Under de många timmars torktid som blev mellan lagren av färg och lack funderade vi  på om vi skulle åka iväg och göra nåt, åka och bada eller så. Vi bestämde oss för att stanna hemma. Och...varför skulle vi inte göra det?
Marsipanegrisen Elliot och jag badar i vår lilla pool, som är precis lagom stor för att man ska kunna flyta runt på en luftmadrass med benen i vattnet, som är 25 grader. Lillkillen är, trots värmen, lika glad och snäll som vanligt. På radion är Mats Sundin sommarpratare. Maken äter tio kilo vattenmelon till middag och jag jordgubbar med mjölk. I det provisoriska köket står vår fantastiska kaffemaskin, som förgyller alla dagar. I trädgården, mellan ett äppelträd och ett körsbärsträd, ligger vi i hängmattan, Elliot ligger och tittar på alla fina löv som prasslar och jag lyssnar på en spännande sommardeckare i mobilen. När maken har lackat färdigt tar vi alla tre en tupplur.

Nu är golvet färdigt och om det inte är fint står man för nära och tittar för noga. Det har börjat mullra ute och det stora regnet är på väg. Sonen sover i sin säng och maken och jag laddar för VM-final, vattenmelon och jordgubbar.

Det har funnits sämre helger. Och det har funnits sämre platser. Det är skönt att vara hemma!


Tjockisklubben, I'm back

Vecka 1: -2.5, totalt -2.5
Vecka 2: -1.3 totalt -3.8
Vecka 3: +1.0 totalt -2.8 ( jäkla midsommarfrosseri )
Vecka 4: -1.7 totalt -4.5
Vecka 5: -1.5 totalt -6.0

Återstår endast 14.7 kg........

Dagens färg




Morotstestning!




Kantareller!


Dagens färg är definitivt orange! Morotsmatvraket och jag satsar barnbidraget på Holland!

Boktips och långpromenad



Vår lille bokmal!




Vackert land vi bor i!

RSS 2.0