Scener ur ett äktenskap

Jag gick en hel kväll och mumsade glatt på Tom& Jerry-kex med vaniljsmak! Mycket gott.
Efter halva paketet lämnade jag dem på bottenvåningen eftersom jag trodde jag var nöjd, men ångrade mig snabbt. Bad maken ta med dem upp till mig när han kom upp, vilket han gjorde.

Precis när jag ska få dem gör han en rörelse för att peka mot kattens håll medan han säger något om henne. Jag får för mig att han ska hindra mig från att få mina kakor. Och börjar omedelbart gråta hysteriskt och t juta: ge mig mina kakor!! Ge mig mina kakor!!

Maken ser mycket förvånad ut. Jag får mina kakor och kan efter en stund lugna ner mig

Välkomna när ni vill till Casa de Hormonus Rubbning grande

Cykelotur

Man gnäller över sin trötthet och vädjar om energi...Le Magnifique föreslår "en cykeltur". Jag ser framför mig en runda på några kilometer, kanske med lite fika. Jag får en 1½-timmes lång cykeltur i rasande tempo. No mercy.  Jag har det SÅ tufft!


Veckans craving: pasta med ädelost och skinksås. Så jädra gott! Min lunch och middag i sådär 7 mål i sträck. ( Nu Bullen kan du komma med en "tallriksmodellen!" eller "variation"-kommentar. =) Eller så kan du bara bli frisk från svininfluensan, din stackare!)

Idag fick jag för mig att jag ska börja på yoga. Jag kan vara den enda som aldrig i mitt liv varit på ett yogapass. Men så är jag ju också en sån som inte ens har facebook. Precis när jag peppat och bestämt mig för yoga fick jag informationen att man inte får gå på vanlig yoga om man är gravid. Och gravid-yoga finns inte på jobbet och nån annanstans är jag nog för lat för att att komma iväg på. Men men, det är tanken som räknas.

Dåååålig kombi

Börja jobba efter semestern+ha mycket tidiga morgnar+vara mycket snorig sedan sådär tre veckor+ha en Majton i magen= trööööööött!! Konstant.
Någon med energi att bju på? Skicka hit, please!

I-lands-problem?

Okej, efter Sverige- semestern hade vi en ledig vecka av ytterst lite aktivitet. Då bestämde jag mig för att gå till botten med ett av de få problem semestern bjudit på, nämligen detta:

Till: <[email protected]>
Kopia:

Ämne: Fråga


Meddelande:

Hej,
 
vi har just kommit tillbaka från en några veckor lång Sverigesemester där vi bl.a besökt McDonalds på olika orter. Vi är mycket förvånade över att vi, på 9 restauranger av 14, fått beskedet att milkshakemaskinen varit "trasig". På ett par, men inte alla, av dessa har vi även fått beskedet att vi inte heller kan bli serverade glass eftersom "milkshakemaskinen är trasig".
Antingen har era milkshakemaskiner drabbats av en smitta som sprider sig med sådan hast att fågelinfluensan kan slänga sig i väggen, eller så finns det en annan anledning till att "milkshakemaskinen är trasig". Jag tror på det senare.
 
Så, vad är anledningen, egentligen? 
 
 
Mvh M

Bara timmar senare kom svaret:

Hej,

Tack för ditt mail

Det här är väldigt besynnerligt och jag har tyvärr varit med om att man ringt in ang. detta "fenomen" tidigare.
Tyvärr har vi aldrig haft bevis till vår misstanke att de kanske bara säger så för att slippa göra glass.

Detta har ofta hänt på kvällarna då man just rengjort maskinerna
och känt att man inte orkat göra det en gång till. Men detta ska naturligtvis göras efter stängning.

Det skulle verkligen supertråkigt om de på restaurangerna talat osanning för att de inte har någon ork. Man förlorat kunder på det viset dessutom.
Och jag förstår naturligtvis att du är besviken.

I vanliga fall brukar vi följa upp med just den restaurangen, men nu är det tyvärr väldigt många som är inblandade.

Som sagt var jag är ledsen för detta, och om du orkar får du gärna åtrkomma med vilka restauranger vi talar om.

Med vänlig hälsning,
Anna Wikström, McDonald's Kundservice McSvar

Som den goda samhällsmedborgare jag är svarade jag:

Hej,
 
tack för ditt snabba svar. Det var lite det vi misstänkte och också det vi hört på omvägar från en McDonald's-anställd: man orkar inte dra igång maskinen igen efter att den är rengjord på kvällen. Det slår mig också att det är mest just på kvällen vi fått svaren om de trasiga maskinerna.
Nu minns jag inte alla, men vi har iallfall haft problem på McDonalds: Halmstad, både City och vid Eurostop, Mjölby, Malmö-restaurangen som ligger nån km från Mobilia, på en restaurang centralt i Stockholm men framförallt: På söder i Örebro, där "milkshakemaskinen var trasig" vid fem tillfällen i rad, utspridda på ca två veckor. Ska ni följa upp någon ska ni nog börja där.
Jag är gravid och har sjuka cravings på just jordgubbsmilkshake, tur att vi kan åka till Örebro Västhaga istället där maskinen bara varit trasig en gång!
 
Mvh M

Och trevliga Anna på McDonald's svarade snabbt såhär:

Hej
Tack så mycket för informationen.
Det verkar tyvärr som att detta har blivit ett allvarligt problem och jag ska ta det här längre upp.

Jag är jätteglad att du hört av dig till oss, och jag förstår hur det är att ha "cravings" för något, jag gillar t.e.x ostkrokar.

Tyvärr har jag inga milkshakekuponger jag kan skicka ut, men jag skickar dig i alla fall menykort om du kan återkomma med en adress till mig, som tack för ditt mail.

Och så hoppas jag att Örebro fortsätter att ha fungerande milkshakemaskiner!

Med vänlig hälsning,
Anna Wikström, McDonald's Kundservice McSvar

Gissa vem som skickade sin adress snabbt som tusan?

( Fast några kuponger har jag inte sett ännu....har jag blivit lurad?)

Dagens....

skämt: Varför heter det fickpingis och inte pungis?

( gårdagens skämt:
 S: jag gillar inte namnet Majken....kan han heta....(funderar. får syn på en McDonalsskylt.) Åh, McDonalds!!
Pappan: Njä, så ska den nog inte heta.
Jag: Ja, sen kan vi skaffa en till som kan heta Birger Kung)

födelsedagsgris: Jag. Grattis till mig.

craving: lakritsjuice! Mmm! (gårdagens craving-källarfranska med ost och paprika)

sjukling: Jag igen. Inte grattis till mig.

Haha tjockisklubben, you lost me! Eller vänta....

Nu, alla barn och alla vuxna och alla smurfer i vårt avlånga land, skulle jag vilja be om en tjänst: kan ni hålla tummar och tår och/eller be till dem ni föredrar och/eller på annat valfritt sätt göra det ni brukar göra för att saker och ting ska gå smooth?

Det är nämligen så att här inne i mig vilar en 13 veckor och tre dagar gammal, och 66 mm lång och sprillans ny Majton och vi skulle så innerligt gärna vilja att hen kom till oss den 17 februari som planerat!


Den här bilden är snodd eftersom vi inte skannat in vår egen, men en ganska exakt likadan alienbild sitter på riktigt på vårt kylskåp! Fast vår Majton vinkade till kameran.  So fotogenique!


Okej, jag fattar....

Igår i posten: Brev från Tjockisklubben som undrade hur det gått med sommarformen och om det var dags att ses.....
Idag i posten: Brev från Friskis& Svettis som undrade hur det gått med sommarformen och om det var dags att ses...


Jag fattar...man har nångång skrivit sin sketna adress på ett eller två mindre nogräknade ställen och sen är det kört forever! Det har gått alldelest utmärkt med min sommarform tankuverymuch. Rund är en form.

She's alive!

Och tillbaka från semester sedan tre dagar men har knappt orkat lyfta på arselet sen dess!

Det frestar på att på två veckor:
shoppa i Stockholm, beöka tusen museum, gå på Grönan, fara till en skärgårdsö och glömma familjen på land, få fästingbett, gå på utedass, möta älgar mitt i natten, havsfiska, gå på upptäcksfärd, få en släng av TBE, åka till fastlandet, äta världens största glass, ha musiktävling, mellanlanda hos modern, träffa Bullen, Adolf och lille Molly och vinna stort i sällskapsspel, äta jättegodispåse, gå på stan, äta räkmacka, bada i havet, åka norrut, träffa släkten och fem små kattungar, åka till Arosfortet och lasergame, spela kort, ha friidrotts-VM, träffa vänner, ge släkten en present, åka ambulans med moder, sitta på akuten, äta kräftor, åka till Ullared och slutligen få en sväng av svininfluensa och annan galenskap.

Klokt av oss att boka in en vecka av ingenting innan det är dags att börja jobba igen!

Och till dig som råkar komma ihåg att jag fyller år snart- glöm det! Eller, skicka ett sms, sen har du gjort ditt och alla blir glada!


RSS 2.0