De senaste 24...

Pokerresultat: 

           J.F                J.W           J.K                M.T                 A.M 

        
           0                 600              X               200               0       

Vunnit:2700            3800        1800            4700              2700             


Insats:3200             3200        3000            3400            2200          
Tot: -500           + 600         -1200           +1300            +500

Det här med att ta mig till heads up är min grej. Tyvärr verkar det inte vara min grej att vinna heads up. Men man kan ju inte vara bra på alla moment....eller.


Barnmorskanresultat:

Tog nya blodprover för att se hur det går med immuniseringen, får besked på tisdag. Det bör i allafall inte vara någon fara på taket där. Så för att spica upp det hela lite visade det sig istället att jag ligger på gränsvärdet för diabetes OCH att Mayton nu sprängt den övre vallen i sin kurva ( dvs är större än vad hen borde vara) vilket också kan vara teckan på diabetes. Så nästa vecka väntar glukosbelastning och om det ser surt ut och/eller om magen är "för stor" igen, inskickning till specialistmvc för tillväxtultraljud. Tjohoo

Kvällsresultat:

Två chokladtårtor extra allt klara att avnjutas under morgondagens hejdåfika på jobbet! Sista dagen. Fortfarande helt sjukt. Tur att jag ska in och vittna en sväng nästa vecka, så jag kan vänja mig i lite lagom takt.


Dagens mage

 

är 36 veckor och 3 dagar Maytontime, och nu börjar det gissas vilt på jobbet om hen kommer 19 februari som vi bestämt eller tidigare eller senare. Jag tror tidigare, pappan en vecka eller så senare. Vad tror du?


Trotsbarn?

Jag har en ganska ovanlig blodgrupp, rh-. Mayton har lyckats få rh+. Det hade kunnat gå alldeles utmärkt om inte mitt blod nu fått för sig att det är ett inkräktande blod som ramlat in i mig, och börjat göra anitkroppar mot Maytons blod. Det är inte så bra. Just nu är det under kontroll, men nästa vecka ska jag ta ett nytt blodprov och visar det en ökning av antalet antikroppar så kan det leda till att man vill sätta igång förlossningen. I morgon är Mayton 36 hela veckor och innan det eventuellt sätts igång minst 37 hela, så det är ingen fara på taket.

Men som en kollega uttryckte det: Känns det bra att ni, redan när bäbisen är 37 veckor gammal och ännu inte ens född, har problem med att komma överens om hur saker och ting ska vara?





Att inte jobba?

Om åtta dagar ( + en) slutar jag jobba. Alltså. Om åtta dagar kommer det att dröja elva månader innan jag ska jobba igen. När jag insåg det idag blev jag chockad. Elva månader utan att jobba?! Inte för att jag tror att jag kommer att vara ledig som i "ledig", men ändå. Sen jag började jobba när jag var 15 år har jag aldrig inte-jobbat.

När jag hade insett, och smält, att jag inte ska jobba på elva månader, föreslog jag för min vikarie att jag kanske kunde hoppa in för henne under hennes semester....iallafall lite grand. Nån vecka, eller någon dag i veckan. Så blir det kanske inte, men det känns lite bra på något sätt. Jag kanske aldrig kommer att vilja jobba igen, vad vet jag. Men konstigt, det är det!

Här ligger förresten vår lilla stjärna och trynar! Tack Zoran för bilden!


Januaripokern

           J.F                J.W           J.K                M.T                 A.M 

        
         700              0               0                300               0       

Vunnit:2700            3200        1800            4500              2700             


Insats:3000             3000        3000            3200            2000          
Tot: -300           +200         -1200           +1300            +700



Ett stort och INNERLIGT grattis till J.F som inte bara vann gårdagens poker utan även blir 35 år idag! Det unnade vi dig verkligen! Att bli 35 alltså!


När ordet "shopping" fick en ny innebörd...

Jojo, jag hävdar ju att vi shoppat loss i helgen, och det är sant- bara Mayton-grejer. Men man undrar lite vad det är för värld man är på väg in i när det längsta kvittot med högsta summan är från.....Apoteket!

Och, när jag berättar detta för min buddy, tvåbarnsmorsan Bullen, är hennes första kommentar inte "Shit, vad fan handlar man på apoteket för en massa pengar?" utan "Du är väl pluskund?"

Summan av en god helg

En fredagsutflykt till Stockholm och Michael Nykvist i "Jane Eyre" på Dramaten. Vackert.
En lördagssovmorgon, följd av shopping; babykläder och andra babyförberedande viktigheter, samt IKEA. På kvällen en grönpepparfilé och efter den en chokladpyramid, på Efesos.
En söndagssovmorgon, skidskytte och ännu mer shopping. Baby Mayton har nu fått en fin skötbädd, en sovpåse och en mycket fin lampa med fiskar på. Lat kväll.

Detta tillsammans blir en god helg. Och, slår det mig nu, en "barnledig" helg som kan vara en av de sista på mycket mycket länge. Men jag gillar inte barnlediga helger, jag vill ha Mayton-helger! Du är mycket efterlängtad, bebisen.

Fattas gör, förutom en bebis då, en stycken bil av märke Skoda, ett styck skötbord eftersom vi inte hittat det ultimata ännu, samt en styck halv tand, som jag på något sätt lyckades sprätta ut när jag tandtrådade häromkvällen. Varning för tandtrådning!



Nyårsskål

En tradition hos oss på nyårsafton är att gå bordet runt och så får alla som vill ställa sig upp och utbringa en skål för något särskilt viktigt under det år som varit, eller en särskild förhoppning man har för det år som komma skall. På något sätt lyckades vi missa denna runda iår, men om vi kommit ihåg den skulle jag nog ha sagt ungefär såhär:

Jag är tacksam över allt vad 2009 inneburit. Många oförglömliga händelser, många dagar av lycka, många dagar med vänner omkring mig och många dagar då jag och de mina fått vara friska. Men framför allt är jag oändligt tacksam för det liv som fått växa och må bra i min mage ända fram till nu. Av 2010, som kommer att bli ett omvälvande år, önskar jag mig att vårt barn kommer till oss friskt och tillfreds med livet. Jag önskar också innerligt, att ni som är så viktiga för mig, också kommer att bli viktiga för vår Mayton. Vi kommer att behöva er omkring oss mer än någonsin och jag hoppas att ni är där.

Skål!


RSS 2.0