Min positiva son....

har just nu en period där han glatt berömmer och peppar alla i sin närhet. Förutom när mamma bowlar då, och förutom när Trots-Torsten har intagit hans kropp, men det är en annan historia.Annars hörs ofta:" Bra jobbat, mamma", "heja pappa" "kom igen då, mamma" och " bra gjort, pappa", Häromdagen, efter en ovanligt stor kissleverans på pottan kom även " Bra jobbat, noppen"! 
 
Igår satt han vid köksbordet med pärlor och pärlbricka när storasyster kom förbi. Hon har såklart pysslat en miljard pärlbrickor i sina dar, men det kunde ju inte han veta. Han förklarar därför ingående för henne hur man gör. Efter tjugo sekunder har hon satt fast lika många pärlor på dinosauriepärlbrickan som Elliot brukar hinna med på en kvart, varpå Elliot uppriktigt utbrister: Vad DUKTIG du är, Schaga! 

Den lille blobblingkungen



Elliot efter sin bowlingpremiär: Pappa och Saga och Elliot var bra på att blobbla. Mamma var inte så bra, hon fick inte ner så många..."

Som man bäddar....

Hemma i hallen.
-Elliot, ta på dig jackan.
-Jag kan inte.
-Men försök.
-Men jag kan inte.
-Jodå, du kan försöka, man kan alltid försöka.

I badhuset.

-Mamma, åk den här pyttepytte vattenrutschkanan i plaskpoolen med mig!
-Oj, det går inte. Jag får inte ner min stora rumpa där.
-Men du kan försöka mamma. Man kan alltid försöka..


Mellofinaldags!

 

Ja, nu börjar det dra ihop sig, och Loreen, jisses vad jag önskar att Euphoria hade varit 2013 istället. Eller kanske, också. Istället har årets final begåvats med ett halvdussin poppojkar, 600 kilo gubbe och en banan. Hur ska det gå, hur ska det gå...Kommer tweenisrösterna att splittras mellan all fägring i form av Ulrik, Anton och Robin, och bereda väg för Röjar-Raffe? Kommer Louise få kvoteringsröster? Kommer Claes Malmberg att orka? Spänningen är olidlig. Här kommer the gissning of Mellooraklet Overallisbrallis:

 

1. "Tell the World I’m Here" – Ulrik Munther. Oerhört begåvad liten gosse, men framträdandet påminner lite om halmvästen som Finland skickade för nåt år sen. Hamnar definitivt i toppen, men hur många av flickfansen har dumpat honom för de andra poppisarna? 

2. "Skyline" – David Lindgren. Sorry David. Du är lite för gammal i den här konkurrensen, låten är lite för tjatig, och du är lite för opoppis. Orkar inte in på top5. 

3. "Falling" – State of Drama. Vilka? Är de med? Är det den där Takidadoftande gamla trasan som jag har hört på skivan lika många gånger som alla de andra små låtarna, men fortfarande inte kan refrängen på? 

4. "Begging" – Anton Ewald. Är rätt bra och får en fjärdedel av tweenierösterna, och det vill inte säga lite. Och för Mums och Saade gick det ju bra, så det gör det nog för dig med. 

5. "Only the Dead Fish Follow the Stream" – Louise Hoffsten. Det här är ju svårt alltså. Louise är enda kvinnan i finalen, vad ger det? Hon är sjuk-kändis, hur många är sympatiröstarna? Och framför allt, den här låten sticker ut i ett annars ganska jämntjockt lager, och jag tror dessa komponenter räcker rätt långt. 

6. "Bed on Fire" – Ralf Gyllenhammar. Är också farlig, det enda som de män mellan 30-55 med minska gnutta självbevarelsedrift kan rösta på. Hur många är de? 

7. "En riktig jävla schlager" – Ravaillacz. Ni, och de som röstade på er, kan dra åt helvete. Sämsta text jag hört på oerhört länge, och det där med att inte ta Mello på allvar är fan inte okej. Tommy, allt fantastiskt du gjort genom året fick för några veckor sen en flottig skugga av unk runt sig. Och är det någon som kommer ihåg vilka de andra tre som var med är? Lägg ner. Gå hem. Kom inte tillbaka. 

8. "Copacabanana" – Sean Banan. Barnbidraget. Ja, visst är det en fjantlåt, men till skillnad från låt nr 7 så är den gjord för barn, som man inte kan begära ska förstå att det här är årets viktigaste händelse. Barnbidragen brukar dock komma till final och sen hamna nånstans på mitten, så också bananen. Låten blir jag glad av, om jag bara slipper se karln. 

9. "You" – Robin Stjernberg. Det är nåt med den här låten, den här killen. Låten växer och är just nu, i mina öron, en vinnare. Slår både Munther och Ewald på fingrarna. Och det här är dessutom en kille som tar kalaset på allvar. Jag är säker på att det kom en liten tår i ögat när han gick vidare från andra chansen. På honom alltså. Själv snyftade jag bara till. 

10. "Heartbreak Hotel" – YOHIO. Visst, en spektakulär person, en udda fågel, lite Caroline af Ugglas på japanska. Som show har den god chans, men låten....nja, efter att ha hört den några gånger, den är rätt tam alltså. Men här kommer fjortisrösterna in igen. Vinnare? Tja, okej. Eller. Nja. 

Okej, summa sumarum av vilda chansningar: 

1. Yohio

2. Ulrik 

3. Ralf 

4. Robin

5. Hoffsten 

6. Anton 

7. Bananen 

8. State of drama

9. Ravaillacz

10. David 

 

Listan ser ut som en av mina gamla 10-i-topp-kill-listor från mellanstadiet. Och i likhet med dem tror jag inte jag har ett enda rätt...


Dittenochdatten

Overallisbrallisens unge har nu utvecklat sitt ordförråd med bland annat orden "toktolle" som används om de flesta, " nu får vi samarbeta" vilket innebär att han ska bestämma vilken bil jag ska ha när vi leker med bilar, för att tre sekunder senare bestämma att han ska ha den tillbaka, samt det livsnödvändiga "Martin Rolinski" som betyder Martin Rolinski. 
Han har också gått och blivit helt blöjfri, samt spelat in sin första singel. Det senare skedde i pappas jobbarkompis Björns hemmastudio myyyycket sent igår kväll, och han satte både Imse Vimse och Jag är en liten mött som har simmat bött på första tagningen. Kan bli värdefullt. Sen råkade overallisbrallisen själv bli tvungen att sjunga in Byns bästa blondin, men det är en annan historia.
 
Idag har vi skottat rent en två gånger två meter stor yta i hörnet på trädäcket och ätit årets första utelunch. Du vintern, du kan dra nu. Du är slut! 
 
Till mus-släkten eller om det är råttor som har flyttat in hos oss vill vi säga detta: Det där giftet vi har lagt ut till er, det är det meningen att ni ska käka och sen gå ut och dö av, inte att ni ska käka det och sen lägga er i en vägg och dö, okej? Det luktar så sjukt illa när ni ruttnar liksom. Som hämnd råkade maken grilla en av er i kaminen idag.  Så nu har vi kört ihjäl en i tvättmaskinen, krossat en under ett kubbspel och grillat en. Ger ni er? 
 
Slutligen vill vi skicka en hälsning till faffa som är bra krasslig! Krya på dig faffa, din toktolle! 

RSS 2.0