Fredagsfundring

Jag har funderat på en sak:
1. man skrattar åt saker som man tycker är roliga
2. när man drar ett skämt gör man det för att man tycker att det är roligt. Ingen drar ju tråkiga skämt med flit, liksom.

Borde det då inte vara logiskt att skratta åt sina skämt. De är ju de enda man egentligen med säkerhet vet är roliga ( fast ibland kan ju en del råka bli rätt dåliga också) . Sen kan man ju ha turen att omgärdas av människor vars skämt man också tycker är roliga, förstås. Men-varför är det inte fint att skratta åt sina egna skämt??? Jag fattar verkligen inte det. Och så länge jag inte fattar varför man ska låtsas att ens egna skämt inte är kul, så tänker jag fortsätta att skratta åt dem. De här till exempel:


Varför står din hund mitt på Öresundsbron? Det är en border collie.
Varför är din hund lagad? Det är en lapphund.

HAHAHAHAHAHAHAHA


För övrigt- på bussen till jobbet i morse vaknade jag av min egen, mycket ljudliga snarkning. Bra att det bara var fyra personer till på bussen. Trist att jag ska jobba en hel vecka till. Alla som tycker att jag ska ha semester redan nu kan väl räcka upp en hand! Om inte annat så för att jag är så trött att jag verkligen fortfarande fnissar åt hundskämten ovan. Som jag drog för sådär tre timmar sen.



Ja det var en kväll i juli....

för tre år sen, då träffade jag mannen i mitt liv. Idag firade vi det på sedvanligt sätt med sushipicnic, kaffe och glass i parken där det begav sig. Till traditionen hör också att det ska spelas frågesportsspel en stund, och jag ska förlora. Så även idag.  I present fick jag bland annat en fantastisk sång om oss som Le Magnifique själv skrivit och spelat in! Jag smälte som en Cornetto i solen- jag är gift med världens världens bästa!

Vi roade oss också en stund med gamla och nya hundskämt. Mitt bästa var: "vilken tokig hund du har? Ja, det är en labradåre" Le Magnifiques var: -Är din hund handikappad? Ja, det är en collie".  Kul va!?

När vi kom hem var det Allsång på Skansen med Alexander Rybak, vilket resulterade i ett antal hyfsat osedesamma SMS mellan mig och en norska i min närhet.... Maken tycker inte Rybak är så mycket att hänga i gran, men det tycker han nog mest för att ställa till förtret för sin fru och dotter. För ett tag sedan, när det var åskväder, sa maken: man kan ju alltid hoppas att blixten slår ner i Rybaks förbannade fiol.  

Men jag älskar honom ändå. Maken alltså. =)


( Tillägg- Le Magnifique vill här poängtera att han sa "blixten slår ner i hans SKETNA fiol" och inget annat. )

Sista delen

081119

Så sjukt känslig just nu över hur människor är och har det. Kan inte läsa alla rapporter om barn som far illa och människor som skadar djur. Blir förbannad och maktlös över sakers ordning och gråter floder över dem som råkat ha oturen att hamna hos människor som inte kan/vill/orkar bry sig om. Jävla människor!!


081120

Var på pokerkväll och fick mig till livs lite skvaller om en gemensam vän som är gravid. Så himla roligt, sa jag, och sprack. Och sa inget.


081123

Har varit på rajtantajtanhelg i Jönköping med Marie, och mådde som en prinsessa! Fick låna en hel hög med fina mamma-tröjor av henne och har således nu en riktigt rejäl mamma-garderob eftersom de flesta av mina kläder ser ut som tält sen jag var en supertjockis i somras! Vi var även ute på krogen och jag köpte en cola. Det har jag nog aldrig gjort förut. Jag är också mycket stolt över att vi stannade kvar tills stället stängde och att jag bara vid ett tillfälle var tvungen att döda en person som råkade stöta till min ömmaste tutte med armbågen. Säg inte det till nån.


081126

Läste på nån sajt att enligt den kommande trenden när det gäller namn inkluderar Majken. Typiskt.

Åkte lokalbussen till föreläsningen till UNI som vanligt, och var mycket nära att gå fram till chaffisen och be honom göra så att bussen inte skumpade så mycket för om mina ömma tuttar bestämde sig för att explodera i hans skumpiga buss skulle han väl inte tycka att det var så kul, va, va, VA? Hejdade mig. Det går an om man håller ett hårt grepp om tuttarna så att de inte kan röra sig en millimeter. Fast det ser ganska konstigt ut.


081127

Hade utbildningsdag på jobbet och blev bjuden på lunch-kallskuret.....gravad lax (big no-no), röd rostbiff (ännu biggare) laxpate ( vågade jag inte ge mig på) och nån mycket skum pastrami. Min lunch? Potatisgratäng (ironiskt) och syltlök. Syltlök är gott!! Men inte så mättande. 
 

081128

Hade föreläsning i stora salen och blev utrustad med mick-mygga. Talade i 45 minuter och rapade bara EN gång, och då försökte jag dölja det i en host. Jag tror jag lyckades. Ringde mamma som fyllde år, sa inte ett knäpp om Majton. Stolt.

081129

Julpyntade i huset och började gråta för att maken inte tyckte att de köksgardiner med TOMTAR PÅ, som jag hittat på Tradera och ville beställa, var fina.


081130

Pratade med min pappa som undrade om Le Magnifique och jag skulle skaffa egna barn. Svarade att vi får se när det passar i planen.... Me, the big fat LIAR.

081205
Kommit hem från sjukhuset idag. Det var fel Majton som hade kommit till oss. Fan också! Men nästa gång kommer nog rätt.


It's okey

Jag vill bara säga inledningsvis, att vi är okej nu vad gäller Majton-förlusten. Det var trist, men vi är okej och vidare, så ni vet.

Här kommer iallafall ett kapitel till om hur det var när det begav sig:

081107

Kalas hos Kallen. MYCKET god mat- som innehöll MYCKET nono-ingredienser. Jag stod väääldigt nära Nita när Åsa berättade vad det var i allt och vad hon skulle undvika. Fniss, vilken tur jag har som kan åka snålskjuts.

Makens barn kommer idag. Ni som känner dem vet att en av dem, jag säger inte vilken, har stenkoll på det mesta. Således gömdes alla konstiga folsyretabletter undan tillsammans med infomaterial och, webbläsarens historik raderades för att inte storasyster skulle fatta nåt. Hennes mamma ska ha en bebis i januari och S noterar ALLA spår av ALLT.


081108

Födelsedagsmiddag hos svärfar. Vad bjuds? Insjöfisk-jajamen. Stenbitsrom-japp. Lax-gravad. Sprit-tur att man kan köra. Och som lök på laxen-ostbricka....men vad fasen...en HEL brieost. Gorgonzola. Skyllde på tjockisklubben och knaprade i mig ett torrt smörgåsrån. Fy bubblan. På vägen hem sa maken: "akta rådjuret" om en stackars labrador som var ute på nattkissning med matte. LOL. Ska stackars Majken/Agaton behöva växa upp med en pappa som dricker whisky så han inte kan se skillnad på en hund och ett rådjur?


081111

När en katastrof som inte får hända händer, inte oss men någon mycket nära, hinner man tänka mycket på några sekunder, eller snarare kanske känna än tänka. Ilska och vanmakt och sorg och en förtvivlad känsla av orättvisa och mörker. Samtidigt- en millisekunds förbjuden glädje över att inte vara de som drabbats och att vi får ha vårt ljus kvar. Och i nästa sekund igen, skam över den tanken och en "vemfantrorjagatt jagär"-vi vet ju inte hur något slutar för oss heller och tänk, tänk, tänk, om den blixtsnabba "tack för att det inte var vi"-tanken straffar oss! Jävla skit med allt!


081112

På väg till föreläsning köpte jag som vanligt sushi på mitt vanliga hak, men i stället för en "vanlig sushi" beställde jag en "gravidsushi". Min sushikvinna tjoade högt. Nu är det fyra personer, förutom vi, som vet- Marie, Nita och Vicky ( med resp.ar) och sushikvinnan.


081114

Ringde företagshälsan för att de skulle nåla bort min fåniga tennisarmbåge med akupunktur. Man vill ju gärna kunna hålla i sin unge när h*n kommer, men just nu kan jag inte ens hålla i en apelsin med höger hand. Men se det gick inte, för då skulle Majton protestera. Jag får bära apelsiner ( varför jag nu skulle göra det) med vänster hand och återkomma i januari.


081118

Var hos rara barnmorskan Ingela på inskrivningssamtal i två timmar! Vi hade mååånga frågor. Hon gissar på att vi är i vecka åtta och att Majton kommer nånstans runt sin pappas födelsedag i början av juli. Till lunch åt jag två paket skånepepparkakor. Det var ljuvligt. 
 


Eftersom jag inte orkar skriva några riktiga blogginlägg....

så tänkte jag istället några kvällar framöver bju på den "hemliga dagbok" jag skrev under den månad som Majton fanns med oss.

081104


Såhär i efterhand när detta skrivs kan man ju tycka att vi borde ha kopplat att illamående, plötsliga rapar, ömma rattar (åh, vilket ljuvligt ord...hur kan det vara sån skillnad på "rattar" och "pattar" som är svenskans fulaste ord?) och försenad mens kanske skulle betyda "gravid", men nej då. Hur som helst tog vi ett test sent på kvällen när jag kommit hem från UNI, mest för att jag mådde så illa. Och oj då. Hoppsan. Det blev ett streck. Få se nu, vad betyder det? Gravid? Va? Gravid? Menherregudochjesusihimmelen. Vi är med barn. Bulle i ugnen. På tjocken. Hur kan tusen tankar susa genom huvudet på en sekund och resultera i, som första kommentar: vi måste sätta upp staket!!!!! Och köpa en bil till!!! Och var ska vi nu fira midsommar??? Min lyckliga men kloka och lugna make undrade om det verkligen var nödvändigt att göra det inatt... Tänk, jag visste inte ens att jag skulle bli så här glad. Nu vet jag.


Jag slängde väg några sms till flickorna, som ringde och sa IIIhhhh och jag tillbringade alldeles för lång tid den kvällen med att surfa runt på gravidosidor och försöka tyda förkortningar som BF, BM, IVF, frossa i andras beskrivningar av både det ena och det andra samt memorera listan på vad som bör icke-ätas...Det var mycket mycket svårt att sova


081105


Bara allt går bra nu! Och- hur kan jag inte få berätta för hela världen? Det är ju helt sjukt. Men okej, vara tyst, vara tyst, ett tag till.

Jag smygringde till barnmorskan idag. Det var på icke-telefontid, så jag ringde för att hon inte skulle svara. I morgon ska jag ringa på riktigt. Men tänk om jag har fattat fel? Vi kanske såg fel? Kanske vi bara har inbillat oss och luras?

Vår bebis ska heta Majken. Eller Agaton. Jag är inne på Lola också, mest om det blir twins, men det vill inte Majken/Agaton/Lolas pappa. Min mormor och min mormorsmor fick tvillingar, och jag har en miljard kusiner som har en miljard barn och inga tvillingar där. Är det min uppgift?

Majken/Agaton fick idag mail av sin kusin Marley, som tipsar om ditt och datt.


081106


Somnade som vanligt på bussen till jobbet men vaknade inte förrän på bussparkeringen. Höll på att skrämma slag på chaffisen när jag kom vacklande fram i gången. Tur att bussen inte åkt vidare till, säg, Glanshammar. Ve och fasa.


Såg en Mazda Miata på Blocket- den såldes, ganska billigt, i Örebro. Ringde maken som inte tyckte att det var en jättebra familjebil...jag började storgråta och väste att jag VISSTE att han skulle säga så!! Jag VISSTE att du skulle säga att det var fel. Sen la jag på och ringde till Bullen. Vi bestämde att vi skulle köpa varsin sportbil när vi fyller 50. När vi la på hade jag åtta minuter till ett besök, och såg ut som ett hjon.

Bestämde vidare med flickorna att vara här på midsommar i alla fall. Hos N kan vi ju inte vara om hon är nyförlöst, och om jag prompt måste åka och föda barn den dagen får väl gästerna låsa husen när de går.

Ringde även morskan Ingela och sa: ööhh...hej...öööh, vi gjorde ett sånt där test och det blev ett streck....öhh...vad gör man nu och sånt? Hon gissar på att vi är i vecka sex. Vi fick en tid för besök. Shit!


På kvällen gick jag till tjockisklubben för sista gången och erkände vad jag gjort. Man får inte vara med där när man är gravvo. Det som gick så bra! Eftersom jag flaggat för köttfika fick jag ljuga på bloggen senare om att jag gått ner exakt så mycket som krävdes. Det hade jag inte. Men vad sjutton...från en tjockisklubb till en annan....

Sen var jag bjuden på middag hos A och J. HUUUUUUR kunde jag sitta där utan att säga pip! Jag som aldrig kan vara tyst. Middagen var fin, att inte få säga var en pina!

Avslutade med att hålla klaffen om Majken/Agaton på pokerkvällen. Mycket svårt!




 


Som det kan bli...

Idag eller i morgon ( på makens födelsedag ) var det uträknat att vår bäbis Majton skulle ha anlänt! Nu blev det ju inte så, och såvitt jag hört från dem som fött barn är det ungefär nu i processen man ångrar vad man gett sig in på och försöker vända och åka hem från BB. Så man får se det från den ljusa sidan- jag ska få sova i min helt vanliga säng inatt och inte ha ett dugg ont!! Och kanske kommer rätta Majton till oss snart!?

RSS 2.0