Semi 2

Aaaaaaaaall rise for the super experts Miss T and Overallisbrallis, high score 10 out of 10!!!
 
Jodå, det gick väl som förväntat i semi 1 och årets första fullpoängare har kammats in! Nu är det dags för Semi 2 och det, mina hennar och honnor och andra, det är en svårtippad historia, helt enkelt för att den består av rätt mycket mög och ett och annat guldkorn! Låt oss ta oss an detta spektakel. 
 
DANMARK- har hittat ett K-popsnöre som är mycket svårbedömt. Det har farit upp och ner för det magiska kvalificeringsstrecket men landade till slut under. Vi kan ha fel, det har hänt förr ska du veta, som GW skulle säga. 
 
ARMENIEN- kvällens första ballad av många. I vår värld är den här låten som den nya meningslösa färgen greige, alltså inte bara mellanmjölk utan utspädd LAKTOSFRI mellanmjölk ( som min nya distans-sidekick-Eurovisionexpert A skulle säga, dock inte om den här låten, eftersom A har den här på sin top 5! Mein gott! ) Trist men vi fattar att det här kommer att gå hem så okej då, kom med, din gamla brunhåriga ballad. 
 
RUMÄNIEN- landet som har gett oss oförglömliga bidrag som "Yodel it", "Its my life" och "Tornero" brukar vara en av inför-eurovision-kvällarnas höjdpunkter. I år är det inte det. Alls. Overallisbrallis blir förbannad av detta, kan vara det billigaste nummer som någonsin existerat. Skäms på er! Skäms! 
 
ESTLAND- also known as Ett Land ibland när juryn druckit lite vin. Tyvärr är det nog det skojigaste som går att sägas om detta. Snäppet sämre än den brunhåriga balladen nyss. Nu får det räcka med såna. Sjukt trist. 
 
BELGIEN- skickar lite otippat en Gustaph i judiskt helig hög hatt och rosa krås, ett popnummer med myyyycket tveksam sånginsats och Diana >Ross- disko i full panik och Men what the heck! Vi gillart! Lär åka ut duktigt om inte Gustaph fått ordning på tonerna, och kanske ändå, men det svänger fanimej från första sekunden och det kvalar i vår bok!!
 
CYPERN- en av kvällens favoriter. Snyggt 
 
ISLAND- alltså Island, vad hålls ni med? Ni brukade ju vara rätt bra på det här. Power, jo, jag tackar ja. Borde hetat uppåttjack. Kan nån köra lite lugnande i den här bruden och fixa till de sura tonerna så kanske den hade klarat sig från de mentala epilepsianfallens kyrkogård. Snälla låt oss slippa se detta igen! 
 
GREKLAND- ni vet hur det är, Grekland och Azer ( vars låtar normalt alltid görs av svenskar) går alltid vidare. I år for Azer ut med huvud före ( med en låt som för första gången på länge inte skrivits av svenskar. Say no more. Undrar varför europeiska Folke inte gillar oss). Kan vi snälla skicka Greece samma väg? Kvällens "har lyssnat på den här massor av gånger, men den här har jag aldrig hört"
 
POLEN- jajamensan, det här har vi hört så många gånger och hell yeah vad det ska dånsas till detta. Men, det är ju helt omöjligt att tippa detta. Hon sjunger helt enkelt för jävligt!! Men, om hon är tyst och byxkören sköter den biten kommer det att gå hur bra som helst. SÅ- bedöm hur mycket självinsikt Blanka har.... Hmm. Vi tror att hon håller tyst, kören sköter jobbet och Polen går vidare. 
 
SLOVENIEN- veckans pojkband och Carpe Diem. På slovenska och hej vad det går! Sjunger han ananas strax innan refrängen? Gillar! Inte ananas alltå, utan den här låten. Vidare. 
 
GEORGIEN- jädrar, här blir det drama av när gorgerna bränner av Echo. Dibibibidabchangaganganganganga. Vi är inte så impade av denna powerballad heller, men nåt måste ju vidare. Vi har tippat den här vidare lite grand i brist på annat, men det vete tusan om inte Danmark är bättre ändå...
 
SAN MARINO- alltså, man vill ju gilla en underdog, men ibland gåååår det bara inte. Overallisbrallis genomlider detta med den enda behållningen att lite tankeverksamhet ägnades åt om de försöker sjunga "animååååål" och "dance flååååår" så att det rimmar eller om det bara blev så. Försök gärna igen nästa år, Sanmarionetter. 
 
ÖSTERRIKE- och vad har vi här om inte en rejäl dänga om att det finns ett spöke i min kropp och spöket är Edgar Allan Poe. Varför då? Tja, det är eurovision, så frågan är alltid Varför inte!? Gillart!! Lets dance, goddammit! 
 
ALBANIEN-  Albina och hennes familjemedlemmar som alla heter nån variant på namnet Albin sjunger smäktande och etnokorrekt om kärnfamiljens betydelse! Nu är ju jurymedlemmarna både skitdåliga på kärnfamiljen, tron på dess betydelse och albanska och TROTS allt detta är det här semifinal 2:s lilla guldkorn för oss! Skitcheesy, absolut, men såååå mäktigt och sakralt. Släng in lite etnoslingor på det och vi är körda. Går nog inte vidare men det struntar vi i och sätter den på listan ändå!! För att vi kan. Och vill! 
 
LITAUEN- på tal om cheesy, välkommen till Litauen. Sluta att skjuta? Tjuta och tuta? Betyder tydligen "Stolt turk". Men hon är från Litauen? Japp, fler frågor? 
 
AUSTRALIEN- som brukar bjuppa på kvalitet är i år lite av en besvikelse. Syntslingor med långt hår och lite rockrefräng, och growl. Okej, Australien, vi fattar att ni är taggade på att få vara med men skicka inte alla era låtar på en gång. 
 
Okej, nu börjar det brinna i knutarna så här kommer snabbreprisen: 
 
 
Till final: 
 
ARMENIEN
BELGIEN
CYPERN
POLEN
SLOVENIEN
GEORGIEN ( eller Danmark. Eller Georgien. Eller Danmark. Äsch. Georgien. 
ÖSTERRIKE
ALBANIEN
LITAUEN
AUSTRALIEN
 
Nuuuuuuu kör vi! Om 27 minuter! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0