Eurovision 2023, here we goooo

Okej, Overallisbrallis är tillbaka, eller var i sanningens namn tillbaka redan i söndags, men då kastade blogghelvetet ut mig när jag skulle publicera årets resultat, så jag kastar nu ner en snabbversion, så här två timmar innan avspark!!
 
Jadajada kring förra året- låt oss lämna den politiska rövhatten därhän och göra ett nytt försök! 
 
Årets analys, semi ett, snabbversionen!
 
NORGE- Her name is She, queen of the kings! Jajamensan Nörje, ni är solklara. Det är nu 14 år sen ni vann detta spektakel och nån Ole-Einar är detta icke så fler år blir det men det här är bra! 
 
MALTA- semifinalens solklara skämskudde. " I feel better, in my sweater". Tänkte utropa Skjut mig! här men ångrar mig, det är definitivt inte jag som ska skjutas och så klart inte någon annan heller. Sluta skjut. Och Malta...... bara sluta sjunga det här möget!
 
SERBIEN- spaceat och rätt obegripligt, men sånt brukar ju gå hem, kanske är det modäääärnt, vad vet gammeldinosaurierna Overallisbrallis och Fröken T om sånt. Till final!
 
LETTLAND- Niclas Wahlgren anno 1998, nu även från Lettland 2023. Onödigt lamt alltså
 
PORTUGAL- som alltid sticker ut på ett eller annat sätt kör i år nån slags salsatjofräs. Fröken T: "Okej, hon heter Mimicat. Bara en sån sak, det är ju inte klokt" Men hej, det svänger sig vidare. Väl?
 
IRLAND- har de senaste 25 åren varit ett land av mellanmjölk, så även i år. För att hotta upp mjölken lite har man i år trätt glitterkulefodral över huvudet. Nej, upphottad mellanmjölk är inte festligare än såhär. 
 
KROATIEN- säga vad man vill här, men tråkigt är det inte. Det ryktas att dessa märkliga män ska göra en kupp och dansa nakna, till produktionens stora förskräckelse.. De lär har gjort det förut, med motivieringen att de minsann hade varsin buttplugg och inte alls var nakna. Låten? Om fred, en traktor och utrycket sz. Inte läge att lägga kisspausen här, då missar ni spektakelgubbsen med Hitlermuschar och raketer. 
 
SCHWEIZ- världens mest neutrala land sjunger också om fred. Och att skjuta med vattenpistol istället. Jättefint, verkligen, men som krigsprotest föredrar jag nog ändå föregående bidrag. Tråkigt. 
 
ISRAEL- är ett land som nästan alltid levererar i sammanhanget, i år en låt om en unicorn. Junior, som var med så här långt, undrade varför bilden på skärmen visar en kentaur och inte en unicorn. Kankske ville Noa inte visa sig med ett horn i pannan helt enkelt. Bra låt. Går vidare. Kan vi få Boaz Mauda nästa år? 
 
MOLDAVIEN- En barfota JonHenrikPontare-hybrid sjunger etnopop på hemspråk, inspirerad av ninaninnaninnanna- slingan från Boktipset, flankerad av två kvinnor med Jon-Henkes gamla renhorn på huvudet samt en kortväxt, formerly known as dvärg, man på fejkblockflöjt. Whats not to love? Overallisbrallis och Fröken T älskar detta och Junior drämde generöst till med höga poäng även han! Semi 1:s bortglömda guldkorn! 
 
SVERIGE- kvalitet. Fröken T brukar få gåshud och bli tårögd en sväng varje år, oftast till vinnarbidraget. I år kommer gåshuden till Loreen. Europa surar fortfarande på Sverige, men  hej, kvalitet är kvalitet. Vinner vi inte i år kommer vi aldrig att göra det igen. Så kan det bli. Men kanske inte. 
 
AZER- safear alltid. Sticker aldrig ut . Går alltid vidare. Men i år vette tusan om azerbadjanska Oasis-wannabesen klarar sig över strecket!
 
TJECKIEN- tjeckisk feministisk rapblandning med en refräng envisare än en mansförkylning. Vad kan gå fel? Vidare. 
 
NEDERLÄNDERNA- skickar en menlös Arcade-kopia. Originalet var bättre och då var det ändå dåligt. 
 
FINLAND- älskade lillebror. Ni är inte bra på så mycket ni, men vi älskar er ändå. Här har ni både skojat till det och fått ihop en trallig två för en-låt om att dricka Pina Colada och slappna av. Finland version av Papay Coconut kommer att bli en sommarplåga och vi gillart!! Hockeykörs-refrängen är en killer och Finland är en av de solklara favoriterna! Kiipis! 
 
 
Alltså, till final går: 
 
Norge
Serbien
Portugal
Kroatien
Schweiz
Israel
Moldavien
Sverige
Tjeckien
Finland 
 
Kom ihåg var ni hörde det sist! Nuuuuuuuu kör vi!!!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0