Semi 2

Jotack, än kan expertjuryn sin grej och vi registrerar 8 rätt av 10 möjliga i semi 1. Vi missade på SliskSchweiz, men det var ett medvetet val, och på Island eftersom det krävdes finmusikalisk begåvning att se det stora i den, och det besitter expertjuryn som sagt inte.
Stort tack till Europeiska Folke som valde att skippa Salladslåten från Lettland.
Stort icketack till Italien för en nått så bjuutifull sjow och tre programledare i rigor mortis. #MånsochPetraforever
 
Redo för Semi 2? Sjukt mycket bättre startfält här än i Semi 1, så var beredda! Här kommer facit! 
 
Finland- sägs vara världens mest hårdrocksbandstäta land och vare sig det stämmer eller inte så låter vi dem vara nummer 1 i den kategorin eftersom de inte är det i mycket annat. Här kommer ett finnband med söta rocklåten Jezebel som till skillnad från beigerocken från Bulgarien i tisdags är bra! Koukkaroukko och bra jobbat, Finland. 
 
Israel- som ju är Overallisbrallis själsliga hemvist är ruskigt ojämna i den här tävlingen. I år tyvärr ett medioker-år för Israel. Hade gått vidare om den varit i Semi 1 eller om Israel haft några kompisar, men, njä, tyvärr. Tips: Skicka Boaz Mauda. Varje år. 
 
Serbien- vi gjorde misstaget att titta på the official videos och då sitter den serbiska sångerskan med blåmålat ansikte i ett badkar och tvättar händerna. Lätt att lägga all energi på att försöka fatta vad det är man ser, och missa låten. Men sen har vi lyssnat ikapp, och det här är bra när hon inte är en smurf! 
 
Azerbaijan- är alltid lagom, går alltid vidare, oavsett.  Men nu får det räcka, expertjuryn gör årets andra vägran! En ballad om vädret? Draåthilvitti vad trist! Enough! Nu åker ni ut! 
 
Georgien- Circus Mircus. Nu blir jag förbannad på riktigt. Skäms på er, Gorger, skäms! 
 
Malta- Handklapp och allsångsrefräng i gospelsvaj! Okej, vi gör det här misstaget varje år, och vi kommer att göra det igen. Älska Maltabidragen! Vi boooorde peta denna till förmån för Azer men nix! Här står vi stolta upp för våra guilty pleasures!  #proudMaltalover
 
San Marino- Hello. We are San Marino, baby brother of Italy. Italy won last year with very cool song, now we do same, because we also very cool. På tal om guilty pleasure, här kommer kvällens andra. Man måste älska San Marino, som verkligen gör vad de kan med de resurser de har dvs 30000 invånare varav en är Serhat och en annan är den här stenhårda snubben. Fröken T är läskigt förtjust i denna, men efter att ha sett hans tangakallingar genom den glittrande genomskinliga overallen gav vi upp. Sorry. Kanske nästa år. 
 
Australien- det finns sångare ( San Marino) och så finns det Sångare... Gåshud av den här rösten, varje gång. Välkomna tillbaka Australiensisk kvalitet, ni är efterlängtade! 
 
Cypern- etnoslingor och Elá Elá. Vi har hört det förr och vi gillade det då också. Kniper vår sista finalplats. 
 
Irland- en fakk off-låt av en Pinkkopia i väldigt väldigt blek rosa. Irland, storhetsland i Eurovision på 80-talet. Nu, som Edward af Sillén skulle ha sagt: Har du alltid drömt om att stå på Eurovisionscen men låtit bli för att du inte kan sjunga? Låt det inte stoppa dig, det stoppar inte Irland! 
Det var bättre förr. Irland,alltså. 
 
Former Yougoslavian Republic of Macedonia- här håller vi inte på och fjantar med nåt NordMakedonien eller andra nymodigheter. Oj, var det en låt också? Inte dåligt. Inte bra heller. 
 
Estland- Aviciicountry med Stefan! Älskart!! 
 
Rumänien- Overallisbrallis tänkte skriva "latinopop" här, men det vore en sån förolämpning mot Alvaro Estrella. Rumäniens LLamame säger spontant tre saker.
1. Säga vad man vill om gamla Svedala, men fatta vilken hög kvalitet vi har i Mello när det obligatoriska latinobidraget, som alltid får vara med och aldrig vinner, ändå är tusen gånger bättre än Rumäniens Eurovisionbidrag! 2. Overallisbrallis kan inte spela keyboard, men funderar ändå på om den här "melodislingan" inte kunnat komma till under brallisens händer på Juniors keyboard? Så avancerat.  
3. Latinopoop. 
 
Polen- brunhåriga balladboys brukar inte falla expertjuryn på läppen men damn! Bra där Polen! 
 
Montenegro- då borde vi kanske bli lika till oss av den här brunhåriga balladbruden, men nu får det räcka! Här händer inte mycket. Schas Montenegro, schas! 
 
Belgien- ballad igen. Men här är det rejält med power. Fixar du de höga tonerna live, kära du, är du vidare i vår bok! 
 
Sverige- Så. Jävla. Världsklass! Självklart vidare! Nuff said! 
 
Tjeckien- Check på czeck republic! Modernt på Eurovisionvis! 
 
Summan av kardemumman? Till final: 
 
Sverige!
Australien
Finland
Estland
Tjeckien
Cypern
Polen
Malta 
Belgien
Serbien 
 
Malta fick vara med istället för Azer. Man måste kunna stå rakryggad och se sig själv i spegeln! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0