Så. Vem vinner?

 

Efter Jamala-katastrofen 2016 skrev Overallisbrallis följande rader inför Eurovisionanalysen 2017 
 
Först några sanningens ord.
Förra året befann vi oss såklart på The Eurovision Party på finalen. När det konstaterades att det politiska Möget från Ukraina hade intagit förstaplatsen reste vi oss och gick. Ingen i det seriösa Mellosällskapet yttrade ett ord på en mycket lång stund. Vi lämnade festen och åkte direkt hem till hotellet. Det, mina damer och herrar, kommer Overallisbrallis att göra permanent om det visar sig att trenden " vi röstar på den här förjävliga låten för landet X har varit dumma mot dem" håller i sig. Låtom oss hoppas att det var ett undantag och att vi nu har manifesterat färdigt. För er som vill protestera mot nåt, gör gärna det men gör det fan inte på den här arenan!"
 
Tyvärr är politiken mer närvarande än någonsin i årets Eurovision. Det gör att vi, när vi ska gissa vinnare, inte kan utgå ifrån vilken låt tittare och jurygrupper faktiskt gillar bäst, utan också: I vilken grad kommer tittare och jurygrupper att välja att ge sina röster som stöd till Ukraina? Det gör expertjuryn minst lika upprörd som efter Jamala. Skippa medlidanderöstandet! Vem vill vinna för att det är synd om dem?
Vi har därför fattat följande beslut: 
 
Oavsett om Ukraina vinner eller inte, så kommer de inte att vara den egentliga vinnaren! 
 
Med det sagt, när röken lagt sig ikväll, vem är det som står på scenen då? Ja, i år blev det faktiskt så att Fröken T, Overallisbrallis och Junior har tre olika vinnare. 
 
 
 
Junior- har hela veckan sagt att han satsar sina cash på ITALIEN! Såhär i elfte timmen säger han: SVERIGE! Men, då kommer nästa fråga....har Europa surat färdigt på Sverige? Är vi förlåtna nu eftersom vi för en gång skull INTE skickar ett snyggt produerat popkillenummer? Eller är EuroFolke mer långsinta än så? Så många frågor.....
 
Overallisbrallis- är tävlingsmänniska och vill aldrig ha fel, men har aldrig hoppats så mycket att hon har fel, som just i detta! Tyvärr tror Overallisbrallis att alla jurygrupper kommer att sympatileverera 1-6 röster var till Ukraina, och att europeiska Folke skickar rätt många televotingpoints. Och eftersom resterande 12 kommer att spreta vilt så räcker det. Så, den mycket malplacerade välviljan skickar upp UKRAINA till första plats. Fan också! Men den som EGENTLIGEN vinner är fanimej SVERIGE
 
Fröken T- har konsekvent vägrat att ens diskutera att Ukraina ska vinna eftersom det är fel. Hon håller i det tysta med om insikten ovan, men vägrar tillstå att Ukraina vinner. Ska det diskuteras alternativa vinnare här är det United Kingdom som står på tur. Men, den riktiga, riktiga vinnaren är SVERIGE! Vilket gör att vi alla, i slutändan, faktiskt är överens om en vinnare iallafall! 
 
 
( Faktiskt vinnare UKRAINA.  Men det är fel.  ) 
 
 
Den riktiga vinnaren av Eurovision Song Contest 2022 är: 
 
 
 
SVERIGE!!!
 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0