Det är hårt att vara bloggare....

...när man såhär vart fjärde år måste prestera viktiga inlägg! I rättvisans namn tror jag att jag har skapat en ny Melloblogg nånstans sen senaste inlägget här 2018, men den minns jag inte var jag var jag reggat! Så, det är ännu hårdare att vara en gammal och glömsk bloggare! Nog om detta och över till väsentligheterna! 
 
Eurovisionveckan alltså! 
 
För att hålla alla mina läsare på halster ordentligt har juryn, alltså Overallisbrallis, Fröken T och Junior, i år valt att presentera en semifinal åt gången: Här kommer facit på semifinal 1: 
 
Albanien: Jajamen, sa de två seniorerna, nja, sa junior, åt denna och vi enades till slut om att det blev en utfyllnadsplats i finalen åt denna popdänga!
 
Lettland: I eat pussy and salad. Japp, det är en textraderna i denna vegetarianhyllniing. Ni hör ju! Skämsmössa så sjukt långt nertryckt i pannan för Lettuceland! Skärp er! Den här rysningen ligger löjligt högt på oddslistorna men nån jävla självbevarelsedrift har juryn ändå kvar, så vi vägrar. Vägrar. 
 
Litauen: Mystik från Litauen och Monica, inte skitbra det här heller, men plockas med i brist på annat. 
 
Sxhwiaääizzzzzzzzz: Fin röst. För övrigt 100% tönt. 
 
Slovenien: Sorry Slovenien, men ni är förjävla dåliga på det här med Eurovision. Lär den här mediokra gossen att koka plommonbrännvin istället för att fara till Turin och bjuda på kisspaus. 
 
Ukraina: Okej, nu måste vi ta ett seriöst snack. All support och kärlek till Ukraina, och om det här inte går vidare ska jag leva på Lettländsk kost i ett år. MEN. Nej. Nej. Nej. Exakt hur visar vi vårt stöd till Ukraina genom att tvinga på dem att arrangera ett Eurovision nästa år? Jag har försöööööökt gilla detta. Jag köper flöjten och kan leva med melodin, folkloredoften och sångaren. Och då, när vi sitter där och försöker, kastar de in en (håll i er nu) rappare i stor, tovad rosa hatt. Där sprack den ballongen. Så, kära europeiska Folke, stötta Ukraina på annat sätt än att ringa och rösta på detta! Putin wont care! 
 
Bulgarien:  Nice try. Bye bye. Minst hårdrockiga hårdrockspuder jag nånsin pudrat örat med.  
 
Nederländerna: Oooo aaaaa- på nederländska. Det är rätt fin skit det! Njut av den här sköna dängan för snart blir det åka av.
 
Moldavien är nämligen näst på tur och det med extra allt. En hönsgård kompad av dragspel och fiol  sjunger en folklore-rap om att åka tåg.  Refrängen- hey ho, lets go, folklore and rock'n roll- får mig att kräkas lite i munnen. Men eh... ja, det svänger, katten. Går vidare. Men det är inte bra. 

Portugal som ju brukar bjuda på överraskningar i de här sammanhanget gör så även i år genom att sjunga om Eric Sadade. Men inte på portugisiska och utan ett enda metallskeds-nässkydd. Tråkigt och vackert och självklart vidare. 

 

Kroatien: bjuder (tillsammans med Slovenien) på första semins "va? den här låten har jag inte hört" trots att vi just lyssnat på den tio gånger. Kisspaus nr 2. 

 

Danmark: skickar en damorkester och en medioker popdänga. Kom igen nu, Danmark, kom in i matchen! 

 

Österrike: Nja, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sina slingor. Inte superfräscht. Men okej.

 

Island: Systrarna Stine, Betan och Sigge är Islands svar på First Aid Kit om 15 år. Det här är säkert väldigt begåvat och musikaliskt. Sånt fattar inte vi, så den här skickar vi ut! 

 

Grekland: Jadå! Japp! Bra där Greece! Minst en tolva från Cyprus och poäng från expertjuryn också! Välkomna till finalen! 

 

Norge: Yay!! Fröken T som ju är halvnorska, och Junior sittdansade järnet till Give that wolf a banana och även Overallisbrallis dängde till med kvällens högsta poäng till den här banankaramellen! Before the wolf eat my grandma, give that wolf a banana. Försök att sitta still i sofforna! 25 av 30 guleböjspoints från expertjuryn!

 

Armenien: Här kommer årets gitarrlåt med gospelfeeling och handklapp. Det går alltid bra! Gillart! 

 

Okej, kära läsare! Det innebär att första semifinalen skickar följande till final: 

 

Norge 

Ukraina 

Armenien

Grekland

Nederländerna

Albanien

Portugal

Moldavien 

Litauen 

Österrike 

 

Litauen och Österrike är med för att vi vågar vägra Sallads-Lettland och Schweiz-slisket. Vi får antagligen äta upp det, men då gör vi iallafall det med en gnutta värdighet!  Moldavien är med för att.....jadu Glenn, det är en bra fråga! 

 

Nuuuuuuuu kör vi!!!! 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0