Semifinal 2

Ja, antingen slog cidern och ost-och-kex-koman till rejält här, eller så är den här semin rätt kass. Maxpoängen för den bästa låten kommer upp i 13 av 20 möjliga och den första finalplatsen ger vi till: 
 
BULGARIEN- söt liten visa framförd av en liten 17-årig bulgarisk Frans med en tandglugg bred som en landningsbana och som gör att han får lite svårt att sjunga på bokstaven S. Hur sött får det bli? 
 
SERBIEN- svenskskriven poplåt. Bara med den beskrivningen fattar ni hur den låter och att den går vidare. 
 
MACEDONIEN- hej Cardigans. Kul att ni poppade upp i formeryogoslavianrepublic..... 
 
MALTA- här är det svårt. Det kanske bara är vi som faktiskt gillar att seriösa Mellolandet Malta skickat en brunhårig Chiaradoftande ballad varje år sen landet bildades. Kvinnan som sjunger ser alltid exakt likadan ut. Låten är exakt likadan. De vinner aldrig. Men. De ger fan inte upp! Jag gillar't. Den brunhåriga balladens plats i finalen borde reserveras för Malta forever. 
 
ÖSTERRIKE- med det sagt, om Malta, så kan man bara konstatera att Overallisbrallis är lite som Malta. Sjukt förutsägbar. Kämpar på varje år med samma låt. Här kommer den...årets " glada gitarrkille-låten". Den går säkert inte vidare som vanligt. Men vi har med den iallafall. :) 
 
THE NETHERLANDS- First Aid Kit. Söta flickor. Stämmor. Avskalat. Självskriven. 
 
IRLAND- se avsnittet om Grekland. Går vidare. Söt skönsjungande poppojke från Irland. Hur kan det nånsin gå fel? 
 
UNGERN- här vill jag citera Overallisbrallis från 2016: "Bosnien hade legat bra till om de inte envisats med att slänga in en rappande gubbe i en annars great Balkanpowerballad! BESTÄM er för vilken låt ni ska skicka, mixa inte ihop dem, Det funkar aldrig!" I år är det Ungern som är där. Jag blir så trött. Skippa rappen!! Grym låt första och sista minuten!
 
NORGE- vi hade en finalplats kvar. Norge och Israel stod på tur att ta den. Båda ungefär lika dåliga. För att inte starta ett inbördeskrig i jurysoffan fick vi kalla in expertjuryn i form av den inte särskilt intresserade Herr L, som fick blundlyssna på de två kandidaterna. Han valde Norge och likabra det. Israel- ni kan tusen gången bättre än det här. Lämna Europopen till Euro och gör er grej! Typ, skicka Boaz Mauda. Varje år. 
 
Och slutligen, i final. Årets skämskudde/hur tänkte ni nu/ skratta eller gråta/valfritt utrop! 
 
ROMANIA- ta en cool rumänsk hiphopkille, en tomtenissa direkt från tomteverkstan och en fruktansvärd joddel. Kör i mixer tillsammans med några skopor grymt engagemang. Mina damer och herrar, från landet som prövade oss med Ceasars vampyroperett i livmoderscenografi med lysande röda tamponger för några år sen, bjuds vi nu på nästa kalkon. Joddelrap. Sätter sig dessvärre på hjärnan som en postit-lapp och går vidare. Nu måste jag gå och kräkas, 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0