Semifinal 1

Fellow ESC-nördar, juryn bestående av de mycket onördiga Fru L och Overallisbrallis har nu återigen tagit sig tid att tröska årets eurvisionfält och har ett resultat! Vi börjar schemaenligt med semifinal 1, som är årets starkaste, och från den ser vi i finalen: 
 
SVERIGE- Robin " Ögonen" Bengtsson var icke min favorit i Mello men hey....om man inte blir impad av de här ögonen, jag menar låten, så kan vi lägga ner det här kalaset. 
 
BELGIEN- Mycket bra. Top 5-potential 
 
AUSTRALIEN- går det att lita på i de här sammanhangen! I år skickar man en 17-årig Rybak-kopia utan fiol. Good enough! 
 
ARMENIEN- jaha, här kom den, årets Jamala-politiska-etno-låt. Och med tanke på möget som vann förra året så är väl det här jävla inne igen. Tjoff tjoff iväg till final. 
 
PORTUGAL- säga vad man vill om Portugalningarna men de går sin egen väg. Efter ett par års total katastrof skickar de nu en portugisisk manlig Edit Piaf med stråkar och allt. Ja, det är 2017 och inte 1957, men jag ser mig lite förtjust i den här ändå. Om killen som sjunger slutar med sina tics och kammar till sig lite. 
 
GEORGIA- "brunhårig gaphals-ballad" har vi skrivit här, men tja, nån ballad måste vi ju ha med och den här har iallafall ett bra budskap. 
 
FINLAND- nåt så in i bängen tråkigt! Men vi, som inte är helt musikaliskt skolade, gissar att de som är det kommer att tycka att det här är fint och bra. Hoppas vi har fel. 
 
AZERBAJAN- har alltid en lagom mellanbralåt, allti skriven av svenskar och går alltid vidare. 
 
GREKLAND- går alltid vidare skrev Overallisbrallis förra året och hade FELFELFEL! Grekland missade finalen för första gången sen hästen skuttade in i Troja, typ. De borde missa den två år i rad, särskilt som de i år bjuder på en E-type-låt från 88. Men man ska vara nöjd med det lilla. I år är Grekland tillbaka i finalen. 
 
ISLAND- svalt och coolt som alltid från Island, som i år skickar Islands-Madonna. 
 
Hedersomnämnande från Semi 1 får Fru T:s favorit Slatko från Montenegro. Slatko står i den officiella videon på en klippa iklädd kjolen från Carolas kornblå klänning och viftar med en två meter lång fläta medan han sjunger en låt som skulle få Alcazar gröna av avund och oss att studsa stjärten av oss på Harrys dansgolv på -90 talet. Med det sagt...tyvärr Slatko. 
CYPERN föll på målsnöret i vår analys. Jag tror och hoppas vi har fel Den här förtjänar final på bekostnad av det finska möget. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0