Eurovision 2017!

Först några sanningens ord.
Förra året befann vi oss såklart på The Eurovision Party på finalen. När det konstaterades att det politiska Möget från Ukraina hade intagit förstaplatsen reste vi oss och gick. Ingen i det seriösa Mellosällskapet yttrade ett ord på en mycket lång stund. Vi lämnade festen och åkte direkt hem till hotellet. Det, mina damer och herrar, kommer Overallisbrallis att göra permanent om det visar sig att trenden " vi röstar på den här förjävliga låten för landet X har varit dumma mot dem" håller i sig. Låtom oss hoppas att det var ett undantag och att vi nu har manifesterat färdigt. För er som vill protestera mot nåt, gör gärna det men gör det fan inte på den här arenan! 
 
Så, med nytt friskt (?) blod på banan konstaterar vi att vi HAR ETT RESULTAT!! 
Eller? Jo, det har vi, Men det finns ingen superlåt i år, inte ens någon riktigt personlig favorit. Men låtom oss börja med Big Fajv och Ukraina. 
 
UKRAINA- sicken skit. Vi brukade lita på er! Har ni bara mög och gaphalsar i det där landet? Jag är inte alls sur! 
FRANKRIKE - Bra låt. Hamnar definitivt högt. 
U.K - Jisses vilket sömnpiller. En sån där låt som jag hört flera gånger och fortfarande inte hört. 
SPANIEN- " Do it for your lover, clap your hands and do it for your lover, babe". Men vaffan. Gör det själv. Tönt. Riktig skitlåt. 
TYSKLAND- tur för er att ni är direktkvalificerade. Så mediokert.Raskt över till...
ITALIEN. Som i sin tur raskt för oss vidare till: 
 
 
 
ÅRETS VINNARE: ITALIEN 
Trallvänlig italiensk pop, bra låt men inget extraordinärt i mitt tycke. Men visst vinner den här!! Det är som vi tidigare kontstaterat svårt att misslyckas på Italienska. Om man dessutom har en schysst låt, som här, så är saken biff! Med pasta al dente! Grattis Italien! Det var länge sen! 
 
 
Bubblare- SVERIGE Om nu Italienaren med smör på inte skulle orka med favoritskapet, så är det inte till att slå sig i bängen på att inte Herr Bengtsson tar hem hela tjottaballongen. Overallisbrallis hör till skaran som brukar underskatta Sveriges chanser. Men med facit i hand har det ju gått bra för Sveriges senast skickade herrar. Underskatta inte denna alltså. 
 
Med det sagt måste jag ändå gardera mig för ett tredje alternativ, nämnligen Azerbajjan-effekten. Alltså, när det inte finns någon självklar vinnare, ( och den som är storfavorit börjar svalna lagom till finalveckan). Då spretar 12:orna som min oklippta häck och vinnaren blir en helt otippad och lite bortglömd lagom-låt som får poäng av alla länder. Som Azerbajjans " Running scared" 2011. Var den dålig? Nä. Var den bra? Nä. Var alla rätt nöjda med den som vinnare för att alla hade gett den ändå 6 eller 8 poäng? Ja.Blir det Azerbajjan-effektens år i år så är det inte omöjligt att Azerbajjan heter... Belgien. Ungern. Portugal. eller Australien. 
 
Men snälla. Skona oss frå Rumänien! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0