Ja du Glenn....

som det gamla visdomsordet lyder! Det här var inte lätt. Att plocka ut Rybak ur kakan var a piece of it, Lena var heller ingen högoddsare precis, men iår är det svårt. Så svårt att jag och min eurovisionnördkollega Nita igår spenderade sådär fem timmar ( eller ja...vi hade Rybak-paus efter fem låtar....och efter tio. Och lite Carola. Ovo je Balkan. Och sen spårade det ut lite med gamla klassiker som Lass die Sonne in dein Herz, Gente di Mare och Islands "Tell Me" från 2000. Men för övrigt var vi fokuserade på vår självpåtagna uppgift)  med att sammanställa en analys inför lördag och kom fram till....att vi faktiskt inte vet vem som vinner. Känns skumt. Vi har dock ett par heta tips förstås. De kommer här.

Till final från Semi 1:Albania, Armenia, Azerbaijan, Finland, Hungary, Iceland, Norway, Serbia, Switzerland, Turkey
Till final från Semi2: Belarus, Bosnia H, Bulgaria, Denmark, Estonia, Ireland, Israel, Romania, Sweden, Ukraine


Och i finalen går det nåt sånthär:




-Frankrike- killen kan sjunga nåt så in i bängen. Möjlig vinnare- Om inte de europeiska ländernas motsvarighet till Folke tycker det här är för svårsmält framåt lördagskvällen.
- Norge- Möjlig vinnare. Om inte de europeiska ländernas motsvarighet till Folke sitter och smårassar sig framåt lördagskvällen och inte tycker en mörkhyad kvinna bör representera Norge: "Höhö, det är väl inte Afrovision Song Contest, höhö"
-Ungern- Möjlig vinnare. Om inte de europeiska ländernas motsvarighet till Folke tycker det här är en "för vanlig" låt framåt lördagskvällen och går bananas och röstar på nåt kräjsy, se ovan.




-Sverige: Hamnar högt. Top....hmm..jag drar till med Top 7. Vinner ikke. Jag är dock nöjd om Saade tar oss till final, tar en top 10 placering och tar sig ut ur sin glasbur, som tydligen krånglat.




The underdog: Vitryssland. Kanske kvällens bästa låt men med en supernationalistisk illaluktande text som lämnar en viss bismak om man inte tycker att Lukasjenko är grabben hela dan. Helt omöjligt att veta vad Europa gör med det här. Kan nästan-vinna. Kan komma sist. Eller, nä förresten, där har ju Portugal parkerat.

Ett varningens finger höjs även för Irland och tvillingarna popsnöre. Kan skrälla.


Och slutligen, min egen favorit Schweiz. Har inget med toppstriden att göra, men det här är fan en bra låt.



Ja, jag känner mig nog nöjd med den analysen. Just nu. Kan komma att ändras innan lördag.










Kommentarer
Postat av: Den andre nörden

Ja, vi får inte glömma tandborstarna från Ireland- har haft den i skallen idag! Fick vi med pojkbanden från England och Danmark? Crystos Mylordos, vad det var svårt i år!!! Hm, det viktiga är som sagt inte att vinna - det viktiga är att komma till final! Och, det gör vi iaf iår!

2011-05-09 @ 23:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0