Rapport

Jaha, då var Mellocirkusen över för denna gång. Rätt låt vann och den blir inte sämre av att Elliot bytt favorit från Bananen till Loreen och nu lyssnar på den 10 gånger om dagen på youtube, som han f.ö lärt sig bemästra själv. Han har också en speciell Loreendans, lite suggestiv sådär, som är helt fantastisk. Ibland när Elliot youtubar råkar han trilla in på Ranelid-låten. Jag skrattar lika mycket åt den varje gång. Jisses.

Nytt på Elliot-fronten är annars en hel massa ord, varje dag. I helgen använde han favoritordet "kycklingsoppa" så ofta han kunde, stolt över att kunna ett så långt ord. "Vad har du målat Elliot?" "Kycklingsoppa". "Vill du ha en banan?" "Kycklingsoppa".  Storasyster tränade ord med honom ikväll medelst ett reklamblad från Ica Maxi. Då brilljerade han med ord som ögonskugga och semmeltårta också. Man vet aldrig när de är bra att ha på lager.
Skulle du råka på Elliot utan tolk med dig kan det dock vara bra att känna till att:
Senap heter Himmap
Ketchup heter Eppup
Prosit heter Poschjo
Overallen heter Balle
Sean Banan heter Hanginging
Flygplan heter Pane
Helikopter heter Ellekop
Kaviar heter Hävvä
Knäckebröd heter Kickismacka
Titta på tv heter Mysa vivi
Tack för maten heter Hackemake 

samt att traktorer, bussar, lastbilar och biltvätten på macken är livet.

En viktig sak som har hänt är annars att Elliot varit hos tandläkaren. Där fick han en liten leksaksbil och en tandborste och beröm för sina fina tänder, och sen sa han hackemycke till Änneka Eva  (tandläkare Eva) och vinkade med hela sig när han gick så receptionisten höll på att äta upp honom.

I morgon ska vi till badhuset.
Tjing 




Inte sedan The Arks dagar har det funnits en så självklar vinnare-eller?

Overallisbrallis proudly presents:

 

1. "Shout it Out" – David Lindgren

2. "Jag reser mig igen"Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

3. "Mystery"Dead By April

4. "Why Start a Fire?"Lisa Miskovsky

5. "Baby Doll"Top Cats

6. "Euphoria"Loreen

7. "Soldiers"Ulrik Munther

8. "Mirakel"Björn Ranelid feat. Sara Li

9. "Why Am I Crying?"Molly Sandén

10. "Amazing"Danny

Inte sen The Arks dagar har mellovinnaren varit såhär förutsägbar, och jag känner mig inte direkt unik när jag konstaterar att den som vinner i kväll heter Loreen och kommer att funka ganska bra i Baku! Enda riktiga utmanaren heter Danny, men han är i min bok bara en osäker och blek kopia av Eric och kommer inte att orka varken genomföra sin sång fläckfritt eller vinna.

Nu har jag en bekännelse- motsträvigt börjar jag gilla Thorsten och jag tror inte jag är ensam. Kan han häva sig upp på tredje? Jag tror tametusan det!

På fjärde plats har Folke av någon outgrundlig anledning placerat den osannolikt tråkiga Lisa Miskovsky av anledningar som för mig är lika oförståeliga som att Italiens skitballad kom tvåa i Eurovision i fjol. Men okej, för demokratins skull, men med tvekan, en fjärde.

Sista platsen är tyvärr vikt för Top Cats och strax därinnan tror jag Ulrik Munther hamnar eftersom fjortisrösterna i kväll kommer att hamna på Danny. Dock vill jag, förutsatt att jag får det trots att jag inte längre kan räknas som fjortis, erkänna att jag faktiskt är djupt imponerad av denna yngling.

Och nu kommer det svåra. Mellanskiktsplatserna 4-8 som ju är helt omöjliga att förutspå- klart är att Molly, Björn, Dead by April och David Lindgren hamnar här. Efter att ha pratat med min gamla chef Marita, som ju ingår i 50+ skaran, fick jag överraskande höra att hennes röst nog hamnar på DBA. Har growlargänget med boybandsångaren fans i fler röstarskaror än man tror? Kan nog också dra in en och annan röst på att nämnda sångare är söt som en halvkilosburk sötningsmedel. Molly har ju sitt Sanna-folk och en ganska stark ballad. David Lindgren har en låt som är fan så mycket bättre än Dannys och själv har han en bättre röst. Och sen är det Grillade Kycklingen Björn med sitt spektakel med E-typerefräng. Får en massa supportröster sen sitt offentliga bölande i media häromdagen samt en del röster i protest mot allt möjligt. Men- en hel massa points kommer från en internationell jury som inte kommer att vara nådiga mot det här, Sveriges motsvarighet till Portugals protestlåt i fjol. Kul att skiten är i final och tack Björn för att du skojade till den senaste månaden ofantligt mycket. Men nu är det färdiglekt.

Okej, den färdiga listan ser ut såhär:

 

1. Loreen

2. Danny

3. Thorsten

4. Lisa

5. Dead By April

6. Molly

7. David

8. Björn och vad hon heter

9. Ulrik

10. Top Cats

 

För övrigt har de senaste fem veckornas roligaste tv-moment varit när Helena Bergströms Mellofanatiska karaktär säger: En gång tittade jag med några kollegor. De hade köpt nachos! ( Blick som idiotförklarar kollegorna för all framtid) Ja, jag bara reste mig upp och gick.

 

Eller;

Jag vet att det är lite ovanligt att ha ett poängsystem på upp till tretton poäng, men ibland kommer en låt som är så bra att man vill ge lite extra. En gång gav jag 14. Det var till Babsan. Men inte fan hjälpte det.

 

 

 


Elliotkalas



Såhär glad blir man om man får både ett Pane  OCH en fin röd kycke i tvåårspresent!



För att inte prata om den fina snurrkojafåtöljen!



Bäst att ta en paus med båffla med glass!




( Foto: Zoran Ladinek http://www.studiozoran.se )

På tiden

Majsan, 12 år, "sjunger" Ranelids melodifestivalbidrag, givetvis på skorrande skånska: "Kärleken, kärleken. Kvinnan måste säga ja till mannen innan mannen fyller 60 år."

Hur kan man annat än älska Mello?

Från förra veckan konstaterar vi inledningsvis att jag tippade ganska bra, om man byter plats på Charlotte och Lisa Miskovsky- och varför i hela friden skulle vi inte göra det? Maken till tråkig liten visa har jag inte hört sen den förra lilla blondinen med sin lilla gitarr stod och sjöng sin lilla visa om My Life och det fattade vi ju redan då hur det skulle gå. Åtminstonde fattade jag och en annan expert i min närhet att katastrofen var ett faktum redan då Anna Bergendahl röstades fram till seger av den där förbannade snedseglaren Folke. Bevaaaaare mig väl. Hur som helst är Miskovsky chanslös i finalen i år och vi tackar för det.

Roligast utan tvekan den här veckan har ändå varit Ranelidsåpan. Vilken kille! Antingen är han, eller någon i hans närhet, ett pr-geni, eller så har Aftonbladet satsat enorma summor på att han ska vinna.
Killen med kyllingskinnsfejan har alltså hotat med att dra sig ur finalen eftersom han, enligt sitt öppna brev, blivit mer mobbad än Anders Behring Breivik. I samma brev hakar han upp sig ett antal gånger på att Leif GW Persson, av alla människor, hävdat att han hade en fet guldkedja runt halsen, vilket Björn ilsket och flera gånger skriver att han minsann ALDRIG har haft och att han har massor av foton på hans olika framträdande som kan bevisa detta!!!!
Efter detta offentliga utgråtande uppmanades Folke att skriva stödbrev till Björn, vilket Folke glatt gör eftersom de trots allt är ganska väldrillade i detta spektakel. Och voila! Björn Ranelid har nu bestämt sig för att faktiskt ställa upp i finalen iallafall. Det är sjukt smart, och sjukt underhållande.
Men jag tror inte en sekund på att han inte fattade att han skulle få så mycket skit: Sveriges största pretto dyker upp i Sveriges folkligaste och heligaste stund, levererar ett....något udda inslag, och upprörs sen över att folk gör narr av honom??
Det är ungefär som om Markoolio skulle gå ut med att han är övertygad om att han kommer att vinna Nobelpriset i litteratur, och när han blir ifrågasatt på den punkten känner han sig kränkt och mobbad.
Men, när Melodifestivalen blivit så för alla att Björn Ranelid och GW catfightas i offentlighet, kan man aldrig mer hävda att Mello inte berör!

Okej, nu över till morgondagens viktiga sändning: 

Så blir duellerna i Andra chansen:

Duell 1: Dynazty mot Top Cats

Duell 2: Andreas Johnson mot Timoteij

Duell 3: Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern mot Lotta Engberg och Christer Sjögren

Duell 4: Sean Banan mot Youngblood

Trist nog har fyra av de fem som har ett eget självskrivet röstningsgäng hamnat på samma planhalva, nämligen den nedre. Detta gör att Sean Banan och Thorsten Flinck, som jag skulle tippat som vinnare här, kommer att möta varandra.
Dynazty-Top Cats...ja, vem bryr sig. Men jag tippar Dynazty då.
Andreas Johnson-Timoteij- vem bryr sig? Jag. Som inte.gillar.Andreas.Johnson, om det inte framgått. Så, Timoteij, definitivt.
Thorsten-Lotta & Chrille-sjukt svårtippat....men eftersom temat de föregående veckorna har varit att man inte går vidare på gamla meriter, så drar jag till med Thorsten
Sean Banan-Youngblood-vilka får ringa flest gånger, småbarnen eller fjortisbrudarna? Jag hejar tamefan på Bananen här. Kan dock bero på hjärntvätt eftersom sonen lyssnar på  den minst 20 gånger om dagen. Men även på att jag fått en insiderapport från maken, som ikväll vaktar på disco för mellanstadiet, och där går Kingen varm.

Andra omgången:

Dynazty-Timoteij

Thorsten-Bananen

Summan av kardemumman: Dynazty och Banan-Jan till Globen.

Eller?

 


RSS 2.0